Milyenek lesznek a videojátékok 10 év múlva?
Nos értem, ez már egy normális és tisztességesen kifejtett álláspont. Így ezek után már nem is kell elbeszéljünk egymás mellett többet, hanem tudunk végre konstruktívan is társalogni a témáról.
Van benne bőven igazság mert megmondom őszintén nagyon régen még a 90-es évek végén és 2000-es évek elején én is játszottam sportjátékokat. És nemrég egy ponton elkezdtek hiányozni azok is, szóval megpróbáltam hasonló gameplay-t találni csak indie alapon. És hát nem igazán volt, csak nagyon korlátozott módon. A multiplayerről is tudok, sajnos az sok más játékban is kihozza a kényszerfüggést hogy megvegye az újabbat és átváltson rá, a szerverek és a játékosmennyiség miatt. És sajnos én magam is tapasztaltam egykori multiplayer játékosként, hogy a többség tényleg orrba szájba költekezik jó fogyasztóként, sokszor az "ingyenes" játékban több pénzt elverve mint amennyibe egy vagy akár több aaa játék kerülne. Szóval ez a szellem már ki lett engedve a palackból sajnos, visszagyömöszölni nem lehet. Ezért is mondom, szerintem tényleg már csak idő kérdése a reklám is a játékokban. Először úgy hogy nézegess reklámokat és kapsz érte kis párcentes skineket vagy akár exkluzív, csak úgy megszerezhető tartalmat. Aztán majd egy ponton amikor már fogékonyabb a közösség, bedobják a lovak közé a gyeplőt és tényleg már a drágán megvett játékban is reklám lesz, pl töltőképernyőkön. Az a baj hogy nem csak a sport és akciójátékoknál, hanem nagyon sok más játéknál is ha valakinek a fizika és a grafika a fontos, akkor nincs más alternatívája csak az aaa. Szerencsére én már elengedtem ezeket nagyon nagyon rég, és a régebbi darabok közül válogatok ahol a tartalom és kinézet is oké nekem, illetve modernből az indiek közül. Tehát mondhatni nem érint, csak "kívülről" látva figyelek és képedek el néha néha. De ki tudja, talán pont ez lesz az a húzás hogy még többen pártolnak el az aaa játékkiadóktól.
Bónusz tényező a reklámokhoz, szóval a fiatalok már nem néznek tv-t ez tény. Manapság egyre több fronton támadnak a reklámok, yt is próbálja már már illegális módon az adblockereket kicselezni. Instába is most terveznek reklámokat tenni. Netflixnél is asszem hiába volt nagy botrány a reklámokból, a többség mégis benyelte mert addigra már kialakult a függés hogy ne legyen alternatíva. És még sorolhatnám az elmúlt pár év eseményeit, szerintem egyértelműen látszik a trend. És sajnos igen, valószínű a játékok lesznek a következők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!