Ps5 re lesz valami játék amiért érdemes venni ?
Lassan itt a generáció fele, és nincs rá szinte semmi, ami ne lenne Ps4 en, vagy Pc-n.
Ps4 en ilyenkorra már volt Bloodborne, Killzone, Uncharted 4, InFamous SecondbSon, Horizon Zero Dawn, stb, stb..
Amit tudom hogy érkezik:
Gta 6 (amit Ps4re vártunk, az első trailer alapján így a RDR 2 után nem nagy hűha, kb ugyan az a grafika, sajnos nem 80s évek, 1x végigtolom)
Silent Hill 2 (amit már mindenki végigvitt)
Ronin (Ez speciel érdekel, de csak azért mert forced' nem jön ki Ps4 re)
(Pókember, Ratchet nem az Én világom)
Köszi az infót! :)
Köszönöm szépen!
Ronin: Írtam a kérdésben hogy tudom hogy jön, azóta belenéztem, annak ellenére hogy a soulslike a kedvenc műfajom nem jön be a repkedéssel, falonmászással, irritáló főhőssel (talán ha kap karakterszerkesztőt érdekes lehet egyszer).
A Nioh 2 még mindig jobbnak, komplexebbnek tűnik.
FF7: Nem vagyok nagy Final Fantasy Fan, de a 7et, 8 at, 13 at végigvittem. Ismerem a sztorit, mert egy remake,+ma már elég bénán néz ki azzal a karddal a hátán a főhős, meg az egész gameplay fapados nekem.
Pont ezért a 7et se vittem végig Ps4 en.
Death Strandinget tudom hogy jön még, na az biztos hogy érdekel, nagyon nagy kedvenc az 1, de tudtommal az is kijön Pc re is, mivel az 1 is kijött.
Eddig a Hellblade 2 az ami eléggé nextgen élménynek tűnik, de az is jön Pc re.
Én is így látom sajnos. :)
Én egy Last of Us Part 3 ra tippelek a gen végén, oszt' ennyi.
Remasterek, Remake ek..
Ha sikeres lesz ez a Ps5 generáció, akkor végleg elfelejthetjük a klasszikus konzolkorszakot, amikor elsősorban nem a grafika, hanem a játékok miatt vettünk mondjuk Ps 1,2,3,4 et. Ha sikeres a Ps5 generáció jelenlegi formájában, akkor jön a Ps6 visszafelé kompatibilitással 8k 120 fps-el, Last of us part 3 Remake el stb, GTA6 al, stb.. Márpedig sokmindenkinek elég hogy jön az új COD, Fifa, multiplayer címek, hébehóba valami remake, oszt' ennyi.
Egyszerűen nincs indíttatás olyan, és annyi ÚJ IP ket csinálni, mint mondjuk a Ps 1,2,3 nál.
#15: PC-n is annyival jobb a helyzet, hogy ott az Indie szegmens, de AAA elég nyilvánvalóan valamilyen fajta válságon megy keresztül, mert akkoriban amikor még PS 1,2 és talán még 3 volt, akkor nem került ennyi pénzbe egy AAA játék előállítása.
Kreativitás halott. Egyébként én nem bánom a Remakeket, a Remastereket sem, most ha nem tetszik annyira vagy csak lehúzás az egész, játszom a régivel, de pl a Resident Evil Remakek a 3 kivételével nagyon bejöttek nekem. Szerintem Capcom a játékok minősége terén az egyik legjobb, hanem a legjobb a AAA piacon jelenleg. Szerintem egyébként nem az Indie piac miatt szenved ennyire a PS5, XBOX is többnyire ugyanabban a helyzetben van ezen a téren, hanem mert nincs Microsoft pénz a hátuk mögött, ezért. Microsoft nagyon erős ellenfél, ha engem kérdezel szerintem a Steam az egyetlen olyan erő jelenleg a videójáték piacon amely képes ellenállni nekik.
Ja, elmentek egynek, bár a Resi 2 Remake rohadt idegesítő volt hogy úgy oldották meg a nehézséget, hogy szivacsként szívták magukba a lőszert a zombik. Nekem a Resistance is tetszett, ahhoz képest hogy ingyen dobták a 3 hoz, jó kis online móka, főleg Mastermind ként. :)
Hát, igen, kreativitás eléggé halott.. Pedig elvileg Ps1/2 re nehezebb volt fejleszteni, mint ma Unreal Engine re mondjuk, mégis született egy Silent Hill 1, Metal Gear solid, Fear Effect 1-2, Vagrant Story, Shadowman...
Aztán Ps2 re is még szeretettel készültek újszerű alkotások, pl MGS 2, DMC, ICO, GOW..
Igazából Én most sem azt mondom, hogy nincs mivel játszani, mert csak az Elder Scrolls Online, Nioh 2 elég sok boldog órát okoz még mindig, csak mint Playstation ös', most nem igazán érzem' azt a fajta prémium exkluzív AAA játékkínálatot a PS5 nél, amit eddig :)
Mindenki tudja milyen játékok voltak pl Ps2 re, ezt csak úgy itthagyom (bemásolom) :) :
Ps2 adatok:
128 bites Emotion Engine, 294 MHz
Háttértár
Belső flash memória
Memória
32 MB RDRAM (rendszer RAM),
4 MB eDRAM (video RAM, csak PlayStation 2 Slimline modellekben)
Grafikus vezérlő
Graphics Synthesizer, 147 MHz
PS5:
CPU: 8 magos @ 3.5 GHz egyedi Zen 2.
GPU: 10.3 TFLOPS, 36 CU @ 2.23 GHz egyedi RDNA 2.
Hardveres Raytracing támogatás.
HDMI 2.1 kimenet.
Memória: 16 GB GDDR6.
Memória sávszélesség: 448 GB/s.
Belső tárhely: 825 GB egyedi tervezésű SSD.
I/O sebesség: 5.5 GB/s (Raw), 8-9 GB/s (tömörítve)
...Na bumm, oszt' nincs rá 5 cím amiért megérné venni:D
Belépő gamernek egy Ps2-t jobban ajánlanék.
Steam:
Igaz.
Én most egy hordozható Steam Deck-en is gondolkodom.
A Microsoft a Gamepasst is jól csinálja szerintem, és egyetlen érdemleges közeljövőben érkező címet, a Hellblade 2-t is egyből berakják a Gamepass be.
Ps4+Pc Still Alive <3
#16 amúgy kit érdekelnek a hardver adatok? Ez nem pc. Ami van az elég. Fut rajta amit kiadnak? Igen. A pc-nek egy előnye van, a moddolás. Online a pc-s közösség toxikus, elég megnézni mit művelnek a gta, rdr onlineban.
Amúgy a ps is csak egy hardver, akinek nem felel meg, használ mást. A gta 6-ra meg szépen türelmesen vár
Gyengébbek kedvéért:
Hiába az erős hardver, ha nincs rá semmi, és hiába volt gyenge a Ps2, jobb, új játékok voltak rá. :)
Ezek tény-adatok.
Ahogy fentebb is beszéltük, nincs rá semmi ami ne lenne Ps4 en, vagy Pc-n/ne érkezne. Most, a generáció felénél jött egy Ronin, kíváncsi vagyok meddig lesz exkluzív, a többiek meg élvezzék az új generációs konzolt Ps4 es címekkel, Remakekkel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!