A gamerek miért idegesek, idegbetegek?
A gemerek vagy még úgy is fogalamazhatok hogy hobbi gamerek, miért idegesek játék közben?
Egyeseknél pedig teljesen elő jön az önkívületi idegbetegség.
Az én favoritom a fifa ami miatt még 11-12 éves koromban én is összeverekedtem a billentyűzettel, manapság pedig csak vissza visszatérően játszok, mert vannak sokkal fontosabb dolgaim. Az emberek a játékokra úgy asszociálnak hogy kikapcsolódás. Még is azt látom meg én is azt érzem, hogy oké lövök egy gólt és tudok neki örülni, de közbe meg tiszta stressz a játék, nehogy kikapjak. Egyszerűen én nem azt érzem hogy ez kikapcsolódás lenne nekem. Hamarabb kikapcsolódás egy 10 perces séta, mint egy 10 perces fifa meccs, amin végig feszülve játszom aztán ha kikapok akkor meg egy nagy csalódás is az egész. Jól van persze már nem verem szét a billentyűzetet mint régen, de nem egyszer töröltem már le a fifát, hogy de most komolyan kell ez nekem? Többet nem játszok, ilyenekkel töltöm az időmet, stresszelem magam, pár virtuális gólért?
Nektek mi a véleményetek, meglátásotok?
A stresszt nem a játék, hanem a versenyhelyzet okozza. Pl mikor gyerekek küzdősportolnak és a vesztes gyerek megtámadja a nyertest eredményhirdetéskor, mert nem tudja elviselni a vereséget.
Ha valaki hajlamos a billentyűzettel verekedni, az olyan típus, én max morgok magamban.
És hogy miért játszunk? Ugyanazért, amiért az ember bármi más szórakoztató dolgot csinál: megnyugtat, örömet okoznak a sikerek, esetleg (online)társaságban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!