Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Sakk, király indiai védelem?

Sakk, király indiai védelem?

Figyelt kérdés

Mennyire hasznos? Mennyire erős ?

Világos és sötéttel is jatszható?

2023. dec. 31. 00:21
 1/4 mittudomen721 ***** válasza:
Teljesen jo. Mondjuk vilagossal nehezen jatszol vedelmet :). Ott kiraly indiai tamadas van. Ez mostanaban mintha eltunt volna. Pl Fischer volt aki jatszotta es nyert vele szep partikat. De hat nez utana egy adatbazisban... pl 365 chess
2023. dec. 31. 14:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Én nagyon utálom, főleg ha ellenem játsszák. Ha valaki jól tudja, akkor elég nehéz centrumot robbantani. Modernebb felfogás távolról uralja a centrumot, ha nem tudom kikényszeríteni a sötét futó cseréjét, akkor azon a cseszett átlón nagyon erős tud lenni utána. Romboló áldozat is nehézkes ebben a rendszerben, mert elég jól védett a király. Általában gyalogrohamot indítok a király szárnyon, vagy aprólékos pozíciós játékkal megtöröm, de nem egyszerű. Nagy csete patékba nem érdemes szerintem bele menni ennél a rendszernél mert úgy is sotétnek kedvez.
júl. 20. 10:42
 3/4 A kérdező kommentje:

Ilyen erős lenne ez a védelem?

Akkor megtanulom, nekem nagyon tetszik ez a távolról kontrollálom a centrumot dolog :)

júl. 22. 16:02
 4/4 A kérdező kommentje:

A királyindiai támadas hogy néz ki ? :)

Hogy kezdődik az első 5-6 lépés ?

Köszönöm!

júl. 22. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!