Hogyan tüntessem el a több éves filctoll firkát a fém és műanyag kisautóimról (matchboxaimról)?
Amiket én ki szoktam próbálni, az a körömlakk-lemosó, meg az étolaj.
Az étolaj esetén az ilyen régen firkált cuccoknál rajta szoktam hagyni egy napig, és utána szappannal lemosni.
De van sajnos olyan, hogy nem szedi már le semmi, ha beleette magát az anyag felszínébe.
Kedves kérdező - lazíts egy kicsit, hisz minden problémára akad valamilyen hatékony megoldás:
Öntesz egy kis tálba étolajat, jól beleforgatod a filces részt, és úgy hagyod egy két órát. Utána megpróbálhatod ujjal vagy szivaccsal megdörzsölni. Ha lejön, jó. Ha nem, visszateszed az oljaba, és úgy hagyod másnapig. Ha még másnap se jön le dörzsölésre, akkor ez sem mûködik.
Az olajat utána szappannal vagy mosogatószerrel le tudod mosni róla.
#78 - a rákkeltő aromás szénhidrogéneket nem tartalmazó és odorálatlan lakkbenzin egy viszonylag tiszta és nem mérgező anyag. Sokkal jobban old, mint a nagymolekulájú étolaj.
Használatánál természetesen szellőztetni kell mert tűzveszélyes és huzamosabb belégzése szédülést válthat ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!