Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyan tüntessem el a több...

Hogyan tüntessem el a több éves filctoll firkát a fém és műanyag kisautóimról (matchboxaimról)?

Figyelt kérdés
KB 40 darab fém és műanyag kisautóm (matchboxom) össze van firkálva filctollal. Hogyan mivel tüntessem el róla?

2023. dec. 21. 09:57
 71/112 A kérdező kommentje:
És mégis hol csinálják meg nekem?
ápr. 17. 18:27
 72/112 anonim ***** válasza:
59%
Google kereső, megtalálja amit kereső
ápr. 17. 20:59
 73/112 anonim ***** válasza:
100%

Amiket én ki szoktam próbálni, az a körömlakk-lemosó, meg az étolaj.

Az étolaj esetén az ilyen régen firkált cuccoknál rajta szoktam hagyni egy napig, és utána szappannal lemosni.

De van sajnos olyan, hogy nem szedi már le semmi, ha beleette magát az anyag felszínébe.

máj. 3. 22:39
 74/112 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy mennyire ette bele magát. Körömlakk lemosó nincs a háznál. Olajjal hogy? Olajos ronggyal dörzsöljem át az egészet? Vagy azzal mégis hogyan?
máj. 4. 08:15
 75/112 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező - lazíts egy kicsit, hisz minden problémára akad valamilyen hatékony megoldás:

[link]

máj. 4. 08:23
 76/112 anonim ***** válasza:
20%

Öntesz egy kis tálba étolajat, jól beleforgatod a filces részt, és úgy hagyod egy két órát. Utána megpróbálhatod ujjal vagy szivaccsal megdörzsölni. Ha lejön, jó. Ha nem, visszateszed az oljaba, és úgy hagyod másnapig. Ha még másnap se jön le dörzsölésre, akkor ez sem mûködik.

Az olajat utána szappannal vagy mosogatószerrel le tudod mosni róla.

máj. 4. 08:47
 77/112 anonim ***** válasza:
57%
#76 (08:47) - a benzin mindig sokkal jobb apoláros oldószer mint az étolaj, ráadásul magától elpárolog és oxidálódásával nem képez dzsuvát a felületeken.
máj. 4. 09:02
 78/112 anonim ***** válasza:
61%
De benzint nem tartok otthon, étolajat meg igen. Az étolaj nem mérgezõ, nem párolog el és nem is büdös, ha hosszabb ideig rajta akarom hagyni. Nekem be szokott válni. Emiatt nem veszek benzint.
máj. 4. 09:45
 79/112 A kérdező kommentje:
#76 az egész fém karosszériája össze van firkálva a Matchboxoknak. Na akkor?
máj. 4. 09:57
 80/112 anonim ***** válasza:
100%

#78 - a rákkeltő aromás szénhidrogéneket nem tartalmazó és odorálatlan lakkbenzin egy viszonylag tiszta és nem mérgező anyag. Sokkal jobban old, mint a nagymolekulájú étolaj.

Használatánál természetesen szellőztetni kell mert tűzveszélyes és huzamosabb belégzése szédülést válthat ki.

máj. 4. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!