Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek nulla pénzzel, de...

Szerintetek nulla pénzzel, de egy (szerintem) jó játékötlettel lehet bármit kezdeni?

Figyelt kérdés

Tudom, tudom, elég naiv kérdés és sejtem, hogy mik lesznek a válaszok, hogy 0% esély van rá.

Ezzel többnyire én is tisztában vagyok, de azért annyira nem vágom, hogy pontosan hogyan mennek ezek, hogy vajon vannak-e játékfejlesztéssel foglalkozó cégek, akik szívesen vesznek meg ötleteket vagy szívesen vágnak bele egy játék létrehozásába úgy, hogy az ötletgazda is majd részesedést kap a bevételekből, de a nagyja pénzt a cég viszi.

Csak mert eszembe jutott egy ötlet, amibe egy ismert alkalmazás egyik funkcióját kombóznám egy játékkal, ami szerintem tök jól tudna működni. Kérdés, hogy ez inspirációnak vagy lopásnak számít, mert teljesen egyedi játék amúgy sem nagyon van. Ez egy félig-meddig tower defense játék lenne, de pont azért gondolkoztam ilyenen, mert rohadtul szeretem a tower defense játékokat, rengeteggel játszottam már, de úgy igazán max 5-6 fogott csak meg és azok közül is kb a fele olyan volt, hogy kijátszottam és utána vége, nem lehetett már mit kezdeni vele. Ém pedolig egy úgymond végtelen játékot találtam ki, amiben folyamatosan tudunk fejlősni, építeni stb, plusz 1-2 extra, amit említettem is feljebb. Meg lenne még ötletem hozzá és összességében ehhez hasonlóval sem találkoztam még.

Illetve annyi kérdésem lenne még, hogy a marketingen kívül, kizárólag a játék elkészítése mennyibe kerülne nagyságrendileg?!

Még ha soha nem is lesz belőle semmi (amire azért elég nagy esély van, lássuk be😂), akkor is érdekelne a dolog, hátha van itt jártas ember a témában.

Sokszor fura nekem az is, hogy eszetlen szar játékok mekkorát mennek csak azért, mert non-stop feldobálja hirdetésbe és millióan töltik le.

2023. aug. 27. 15:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit visszatérve a valódi kérdésre:

"Illetve annyi kérdésem lenne még, hogy a marketingen kívül, kizárólag a játék elkészítése mennyibe kerülne nagyságrendileg?!"

Ez csak tőled függ, ha te magad megtanulsz programozni és megcsinálod egyedül a játékot, akkor pár tízezer (áramszámla) Forinttól elmehet a több milliós vagy tízmilliós kategóriába is (külön megbízott programozók, szinkronszínészek, grafikusok stb).

"Még ha soha nem is lesz belőle semmi (amire azért elég nagy esély van, lássuk be😂), akkor is érdekelne a dolog, hátha van itt jártas ember a témában."

Ez a kijelentéssel eléggé szembe mennek a későbbi kijelentéseiddel,

"De feleslegesen nem akarnék nekiállni. Hiába dolgozok ki, írok 100 oldalt hozzá, ha ugyanúgy nem lesz belőle semmi. :) ""Szerintetek ez nem logikus, szerintem meg az nem logikus, hogy kidolgozok rohadt sok munkaórával egy ötletet, hogy aztán porosodjon."

Akkor most tényleg érdekel a dolog, vagy csak 'érdekel'. SENKI nem tud (vagy fog) garanciát adni arra, hogy az ötleted befut. Lehet igen, lehet nem. Ha viszont az alapokat se fekteted le, akkor biztos nem fog sikerülni. Sajnos a vállalkozás/személyes kreatív munka sok esetben ilyen, van egy ötleted, de lehet nem lesz belőle semmi, de az is lehet hogy milliomos leszel belőle. Vagy jó időben csíped el vagy nem.

Igen, ki lehet később is dolgozni, de mikor lesz az a később? Mikor lesz az a "lehetőség, hogy legyen értelme foglalkozni vele"? Egy év múlva? 10 év? Holnap 17 óra 34 perckor? Számomra ez a fajta hozzáállás tipikusan olyan, hogy

"-De jó lenne megcsinálni ezt.

-Oké, hogyan gondoltad, miként valósítod meg?

-Nem tudom, de tök jó lenne."

Te a biztos garanciára hajtasz, mint egy munkahelyen alkalmazottként, elmész, dolgozol és a ledolgozott munkaidődért kapsz X összeget, de az ötletelés sajnos nem ilyen. Igen, lehet teljesen feleslegesen dolgozod ki az ötletedet és megy a fiók mélyére, ez a dolgok velejárója. Viszont te ezt nem vagy hajlandó elfogadni, mert 'muszáj' valamit kapnod érte, 'kötelező, kell, igenis jár'.

Ezek alapján osztom a második hozzászólást, kezdj el programozni tanulni és apránként rakd össze magad, esetleg nézz szét ismerősi körben, hátha valaki foglalkozik hasonlóval akár csak hobbi szinten is. Azért azt érdemes tisztázni, hobbi szinten, munka után programozással simán 2-3 év lesz, mire egy használható alpha verzió elkészül, ez egy tényleg hosszú távú munka.

Ami pedig a kidolgozás sikerét illeti, mint írtam nincs rá garancia. Én is csináltam pár apróbb projektet (igaz, nem programozással kapcsolatban, kézzel fogható dolgokat), az ötletek egy része ment a kukába, pedig volt hogy 3, 4, 5 órát ültem egy-egy ötlet felett. Akkor most nekem is vernem kéne az asztalt ezek szerint hogy nem lett a befektetett időből pénz?

2023. aug. 29. 09:48
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem akarlak megbántani, de azért a 3-4-5 óra kb semmi. Annyit bármire rááldoznék, itt nem ennyiről van szó.

Én nem gondolom, hogy szembe mentem volna egy korábbi kijelentésemmel. A kérdésem javarészt (vagy szinte teljes egészében) elméleti volt. Ti pedig elvárjátok tőlem, hogy kidolgozzam teljes egészében.

Pont ez megy szembe a kérdésemmel, hiszen arra lettem volna kíváncsi, hogy egyáltalán lehet-e bármit kezdeni egy ilyen ötlettel?!

Ergo, ha nem, akkor nem fogok nekiállni kidolgozni. Eskü hülyén érzem magam, hogy már harmadjára írom le ugyanazt. De ugyanazokat a köröket futjuk.

2023. aug. 29. 10:40
 13/14 anonim ***** válasza:

Sok kicsi 3-5 óra sokra megy :D

Én nem várok el tőled semmit, nekem mindegy mihez kezdesz a saját szabadidőddel.

Továbbra is az a válasz, lehet bármit kezdeni az ötlettel, csak ahhoz először a munkát kell belefektetni, és ez az igazán nehéz része, mert lehet nem lesz belőle semmi és tényleg úgy érzed hogy kidobott idő volt az egész, de lehet hogy befut és sokaknak fog tetszeni.

Elméletben nézve lehet sikeres. Nem garantált, de lehet kezdeni vele valamit.

Elsőnek nem kell egy vérprofi, 100+ oldalas minden apróságot figyelembe vevő leírást csinálni, grafikai és egyéb leírásokkal, de azért egy konkrét fő elképzelés és a hozzá tartozó játékmechanikai részt nagy vonalakban ki kell dolgozni (ez lehet akár 1-2 lap is). Itt már sok minden változhat, mennyire életképes az ötlet, hogy lehet kiegyensúlyozni (nyilván nem szórakoztató ha valaki mindig a piros fejkendőt választja és garantáltan nyer vele).

Ha van ismerősöd, családi körben valaki, aki fogékony erre, akár velük is megvitathatod.

Minden esetre ha belevágsz, sok sikert kívánok neked, és ne feledd, vannak akik meg se próbálják, annál már messze tovább jutottál.

2023. aug. 29. 16:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Csak visszhangozni tudom a 11/13as kommentejeit. Ha belekezdesz te magad, csak akkor lesz belőle valami, de ebben bizony benne van hogy lehet hogy nem lesz belőle siker. De ne ez legyen az ami elriaszt attól, hogy megpróbáld.
2023. aug. 29. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!