Mi lehet a terv ott, ahol nem nehéz, hanem lehetetlen továbbjutni?
Nem vagyok egy nagy játékos, de néha játszom. Van egy játékprogram mobilon. Egy Voodoo Games nevű cég fejlesztése. Elvileg egy ötletes és kellemes unaloműzőnek ígérkezett, szeretem az ilyesfajta kicsit logikai játékokat.
Ennek a lényege, hogy egy 6x7-es mezőben véleletszerűen 4-féle színű pöttyök kerülnek kipsztásra. Ebből a 42 pöttyből olyanokat, amik közvetlen egymás mellett vannak, vertikálisan, horizontálisan, illetve átlósan, össze lehet húzni/kötni ujjal, minimum 3 db együttállása esetén működik, akkor az találatnak számít, eltűnnek a kijelölt pöttyök és némileg újrandeződik a mező, újra 42 pötty van. A játék maximalizálja, hogy hány ilyen "tranzakciót" tudok végrehajtani és elvár egy minimum mennyiségű pöttyöt hogy ezáltal tűntessek el.
Van néhány figuráció, ami egész sorokat, oszlopokat vagy környezetet el tud tüntetni, így kedvezőbbé tehető az együttállás. De ezek száma is véges.
A jelen fotón 115 golyó összes eltüntetését várja arendszer maximum 14 tranzakciót engedélyezve. És az újak totál véletlenül jönnek elő. Van, hogy egy tranzakcióban 3 golyóbist tudok eltüntetni, néha 8-10 vagy több darabot, de ez rendkívül ritka. A kérdés az, hogy mire gondolt a költő?
Átlagban 8 fölött kellene egy egy mozzanat során eltüntetni ahhoz, hogy 14 tranzakcióból kijöjjön a 115 eltüntetés. Ez nem jön ki!!! Itt a saját zsákutcájába futott a pályanehezítés, mert innentől teljesíthetetlen.
Vagy volna valami megoldás?
Elég nehéz megmondani mi a taktika ha véletlenszerű a pálya az első lépés után de általában pont az a lényeg ilyeneknél hogy kisebb összekötéssel kihozd hogy legyen egy nagyobb (gondolom ha kiszedsz egy pár golyót a többi felette leesik és jönnek újak) és valószínűbb hogy az elején 3-5ös csapatokat fogsz kiszedni és utána nagyobbakat
Nézd meg hogy az új golyók ugyanazok-e mindig (kezdd el 2x a pályát ugyanazzal a lépéssel és nézd ugyanazokat kapod vagy sem)
de ez tipikusan olyan hogy egyszerűbb lenne megpróbálni megcsinálni egy párszor hogy lássam miket lehetne csinálni
Köszönöm. Ha ki szeretnéd próbálni:
Collect Em All! Clear the Dots
a játék neve. Én iOS-en használom, de van Androidra is.
Nem tudom ez hanyas szinten van kivittem 53ig androidon a legközelebbi 110 volt 13 lépéssel vagy hogy, de ami nagyon fontosnak tűnik az hogy minél többször rakétát idézz ha 8nál többet szedsz ki egyszerre, mert a rakéta extra 10et leszed
Nem néztem meg véletlenszerű-e a színek de legtöbb esetben ha láttam valahova kellene egy szín ha abban a sorban kiszedtem valamit megjelent
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!