Wii vagy PS3?

Na jo, itt az ido hogy egy kis felvilagositast tartjak mivel latom nehany alapveto dologgal nem vagy tisztaban.
1. A Wii U meg nem jelent meg tehat nem tudom hogy minek hozod fel. En nem a nintendo termekek ellen szoltam, hanem egyszeruen ramutattam a Wii legnagyobb gyenge pontjara mely a szoftver hiany. A kerdes Wii vagy PS3 volt, nem Nintendo vagy Sony.
2. A legnepszerubb nem ugyanazt jelenti mint hogy a legjobb. A Wiibol valoban tobbet adtak el de ennek sok oka lehet: Jobb marketing, innovativ kontroler, alacsonyabb ar. Azonban ha azt nezed hogy melyek konzollal jatszottak a legtobbet akkor nagyon valoszinu hogy nem a Wii lesz a top mivel messze a leggyengebb multival es legkevesebb szoftverrel rendelkezik es ebbol kifolyolag konzolonkent kevesebb jatekidot toltenek el vele a jatekosok.
3. Jatekvalasztek: Ez az ahol a Wii a leggyengebb. Nem minoseg miatt. Hanem mivel egyszeruen alapbol keves a szoftver es a jobb multiplatform jatekok alig jelennek meg. A Ps3 ezzel ellentetben eros first es third-party jatekok teren is. De hogy lebontsam neked, nezzuk szepen vegig mi jelent meg a ket konzolra 2006 ota:
A Wii-n jelenleg 11 jatek van mely a metacritics-en legalabb 90 pontot ert el. A Ps3-n 33. A legmagasabb pontszam a Super Mario Galaxy 1-2 97 pontal, a GTA 4 98 pontjaval szemben. De ne szamhaboruzzunk tovabb mivel a Wii-nek itt eselye sincs (mivel a ps3-n kb NEGYSZER annyi szoftver van).
Inkabb nezzuk vegig kategiankent hogy a ket konzol mit ajanl szamunkra.
i. Akcio-kaland-platform:
Talan a Wii legerosebb pontja melyet olyan nagy cimek mint a SM Galaxy 1-2 es a Zelda Twighlight Princess tamogat. Egyeb nagy nevek a New SM Bros., Donkey Kong Returns, Metroid Other M, vagy a Kirby's Epic Yarn.
Ettol fuggetlenul allitom, hogy a Ps3-ra sokkal erosebb a valasztek mar ebben a kategoriaban is. Ugye ott van a 2009-s es a 2010-s ev jateka: Uncharted 2 es Red Dead Redemption. Akkor ott van God of War 3, GTA IV, LA Noire, Portal 1-2, Bayonetta, Darksiders, Littlebig planet, Infamous 1-2, Ratched and Clank trilogia Batman Arkham Asylum, Assassin's Creed 1-2-B, Heavy Rain,hogy csak a legjobban ertekelteket emlitsem csak.
ii. FPS-TPS
A lovoldozos jatekok kategoriajaban a Wii-nek semmi eselye nincs. A COD sorozattal, a Battlefield sorozattal, Killzone 2-3-l, a Bioshock 1-l, Resident Evil 5-l, Vanquish-el, Crysis 2vel, Resistance sorozattal, Dead Space 1-2vel, vagy a meltan hires Metal Gear sorozattal (lehet hogy a kaland kategoriaba kelett volna sorolnom ezt de mindegy) szemben szinte semmit nem tud a Wii felmutatni. Van egy kivalom Metroid 3, egy gagyi COD Reflex (mely e COD 4 butitott valtozata), Resident Evil 4 (mely egy Gamecube-s jatek ujrafeldolgozasa es mely iden a PS3-ra is megfog jelenni HDben Move support-al), James Bond jateka (melyet pont ma jelentettek be a PS3-ra is), es a gyenge Conduit sorozat.
iii. RPG
A Nintendo ebben a kategoriaban elfogadhato de megint a PS3 mogott marad. Van a Pokemon franchise, egy ket jatek mint Xenoblade, King's Quest stb. De a Pokemon-n kivul semmi sem emlitheto egy szinten a 2008-s ev jatekaval (Fallout 3), az Oblivion-nel, a kultklassziukassa valt Demon's Soulsal, a Mass Effect 2-vel, a Final Fantasy sorozattal, vagy az alternativabb de ritka mely Valkyria Chronicles-l stb.
iv. Fighting
Brawl vagy Super Street Fighter IV, Mortal Kombat, es Soul Kalibur. Szerinted?
v. verseny
Mario Kart es gyengebb verzioi a PS3s autoversenyeknek vagy Gran Turismo 5, Shift 2, Hot Pursuit, WipeOut, Dirt 1-2-3, Burnout, Forma 1, Blur, stb. Hat kevesen voksolnanak az elsore.
vi. egyeb
Tudom ott van egy csomo sport jatek a Wii-n. De en a valos eletben sportolok (uszok heti 3szor es focizok heti 1-2szer) tehat engem nem erdekelnek. Raadasul az osszes Wii Sport jatek egy egyszeru mimikara epul mellyel a jatek egyszeruseget takarjak (pl a tenisz jatekban csak az utot es nem a jatekost kontrolaljuk). Egyebkent tobbszor Wiiztem mivel az egyetemi eveim alatt az egyik lakotarsamnak volt egy Wii-je.
4. Az HD grafikat en elvezem, de nem emiatt vettem meg se az xboxomat se a ps3-t. Sot egeszen az idei evig SD-teven jatszottam mindket konzolomat. En lesz@rom a grafikat, ha csak az van, de bizonyos jatekokhoz szerintem fontos a reszletesseg melyet 1080p sokkal jobban lehetove tesz mint az SD (azt hiszem 480p) amelya Wii-n van.
5. Jovo. A Wii-nek mint konzolnak nincs szinte jovoje (a Nintedno ugy tunik lemondott rola). Az egyetlen dolog amire meg igazan erdemes varni az a Skyward Sword.
A Ps3-ra ezzel szemben tucatjaval fognak meg a legnagyobb cimek megjelenni. Gondoljunk itt csak az Uncharted 3-ra, ESV Skyrim-re, az Arkham City-re, Bioshock Infinite-re, vagy az uj Deus Ex jatekra.
6. Meg irjal nyugodtan, de hidd el utana neztem mielott a PS3-t vettem meg masodik (ma mar elso) konzolnak a Wii helyett.
7. Ha Wii U jobb lesz mint a ps3 vagy xbox akkor hidd el veszek egyet. Addig maradok a jelenlegi ket konzolomnal es mindenkinek aki tenyleg szeret jatszani annak ugyanezt ajanlom.

Szép Estét Kívánok!
Ha megengeditek én is hozzászólnék a témához, és megosztanám veletek személyes tapasztalataimat!
A kérdezőtől elnézést, hogy szóba hozom, de tényleg csak egy mondat erejéig. Először X-box 360-at akartam a Kinect miatt(is). Aztán hosszas gondolkodás után a ps3 mellett döntöttem...! Majd mikor már majdnem meg volt a ps3, a nevető harmadik a Wii lett a befutó!!!!! Indoklom is:
Nekem a legjobban mindig is a nintendo játékai tetszettek!
Nem szeretem a lövöldözős játékokat. Jobban szeretek Marioval ugrálni, meg Yoshival asztali teniszezni, mint akció játékkal játszani!!! Végig néztem a játék kínálatát a ps3-nál, és a WII-nél...Sokkal jobban bejött a Wii játékkínálata. Nagyon jópofás játékok...!!!
Annyit el kell ismernem, hogy a ps3-nak jobb a grafikája, van benne Blu ray(ami a jövő), lehet csatlakoztatni 3D-s tévére(szintúgy a jövő) sok egyéb modern megoldás, ami akár még, akkor is ütőképes lehet,amikor már más gépek lesznek(következő generáció..)Grafika, hát szerintem olyan hatalmasat nem fog változni(bár kitudja), hisz nagyon élethű, a Blu ray(mint említettem a lemezek jövője, most úgy tűnik...) tehát egy ps3 sokat érhet még évek múltán is...! Bár én vagyok annak a híve, hogy lesz@rozok már bocsánat azért egy konzolt, mert már régebbi, vagy éppen nem a legjobb a grafikája..!!! Mindenkinek más tetszik! Ízlések és pofonok szerintem!
Nekem a Wii tetszik a legjobban, és nem érdekel, hogy lesz WII U, nekem a Wii lesz az új. Megveszem rá a játékokat kiegészítőket és nagyon fogok neki örülni! A WII U még mire ,,beérik,, értem ez alatt, hogy mire le megy az ára, meg lesz rá sok játék az nem egy két hónap lesz, szal addig is bőven megéri Wii-t vásárolni, most még a gépekhez képest olcsón hozzálehet jutni. És nem lesz majd rá új játék??? Nem érdekel. Jobb a grafika a ps3-nak??? Nem baj, nem sajnálom a SONY-tól :D És nagyon örülök, hogy volt gondolkodási időm, és így a Wii-t tudtam választani! Most fogom megvenni..!!! Remélem tudtam valamit segíteni, igaz személyesen még egyiket sem próbáltam, de nekem MINDIG IS A NINTENDO LESZ A KONZOL!!!
Egy probléma viszont van,(remélem nem úgy lesz!)
A hardcore játékosok azért szidták a Wii-t(már aki!), mert nincs rajta túl sok akicó horror, és lövöldözős játék...Ezért tartok attól, hogy a WII U már nem lesz a ,,hagyományos,, nintendo!!!! Elvileg 7 játékot terveznek idén, és igaz, hogy abból 2 hardcore, és 5 casual játék(aminek örülök!), de pl: Mariot nem látok köztük...! Ezt tényleg nem vágom...Így legalább az emberek válogathatnak!!! Igaz a ps3-on és Boxon nem csupán akció van, de úgy tartják sokan, hogy előbb való a hardcore játékosoknak egy box, vagy egy ps3(utóbbi tán még inkább!!!), mint egy WII!!! És az nagyon is rendben van!
Én ezért (is) veszek Wii-t!!!
Huuuuuuuu, nagyon sokat írtam, de remélem elolvastátok!!!
Jó éjt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!