Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Csak szerintem nagyon veszélye...

Csak szerintem nagyon veszélyes, és nem helyén való?

Figyelt kérdés
Szerintetek csak szerintem nagyon veszélyes és rohadtul nem helyén való, ha 9-12 évesek nyilvánosan tesznek ki magukról fotókat az Instára, videókat a TikTokra stb. Kislányomnak szinte az összes osztálytársa csinálja, de én megmondtam neki, hogy ez mennyire veszélyes és hogy ő nem csinálhatja. Ti mit gondoltok? Igazam van vagy nincs igazam?

2023. jan. 22. 16:11
 1/5 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
32%
Veszelyes? Peldaul?
2023. jan. 22. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Ezekre az oldalakra 13 éven aluliak (EU-ban 16 éven aluliak) nem is regisztrálhatnának, pont azért mert nem az életkoruknak megfelelő tartalmakat érhetnek el. Egy 9 éves persze nem fogja megérteni hogy mi a baj és miért baj. Ahogy azt sem, mit jelent az hogy az ő képeire és videóira maszturbálnak mások.
2023. jan. 22. 17:45
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Persze, hogy veszélyes. Egy erkölcsrendészeten dolgozó rendőr ismerősöm mesélte, hogy nemrégiben kapcsoltak le egy nemzetközi pedofil hálózatot, ami több, mint 12 ezer olyan videót terjesztett, amiken gyerekek vetkőztek, táncoltak, stb webkamera előtt a perverzeknek. Az Omegle nevű platform különösen "fertőzött" ilyen szempontból, szerencsére nálunk alig ismert. Mindenképpen távol kell őket tartani ezektől a platformoktól, mert fogalmuk sincs róla, hogy mennyire veszélyes dolgot csinálnak. Nem kell rögtön erőszakra vagy emberrablásra gondolni, egy sima zsarolással is tönkre lehet tenni egy kislányt, a családjával együtt.
2023. jan. 22. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Én 40 vagyok, de így is alaposan meggondolom, hogy mit tegyek ki. Ha valamit kiteszek, akkor is alaposan megnézem, hogy kiknek látható az. (Ugyanis pl. Fb-n nagyon jól szabályozható, hogy mit ki lásson.)

Én egyáltalán nem vagyok a tiltások híve, de tényleg kell egy hátárt húzni. Amit persze megfelelően kell felé kommunikálni, hogy miért is tilos, és hogy nem csak valami önkényes tiltás, hanem az ő érdekében történik. Azt is hülyeségnek tartom, amikor a 21. században valaki az internettől hermetikusan elzárva nő fel, de a másik végletbe sem szabad esni. Az internet nagyon hasznos, de ugyanakkor veszélyes is tud lenni. Ezt azért nyilván egy 9 éves nehezen fogja felfogni, de mondjuk egy 12 évessel már lehet komolyabban beszélni.

Az egyik probléma, amit már a többiek is említettek: nem kevés aberrált egyén csorgatja a nyálát a kislányok képeire és videóira, főleg, hogy sokan már ebben a korban is próbálják... hogy is mondjam... minél kihívóbbnak beállítani magukat.

Aztán az is probléma, hogy ami most jó ötletnek tűnik, az lehet, hogy 5-10 év múlva már vérciki lesz. Márpedig ha valami az internetre felkerül, egyáltalán nem biztos, hogy azt olyan könnyen el lehet tüntetni. A Tiktok pedig pont az a platform, ahol ez a fő csapásirány. Nem mondom, hogy nincsenek ott jó dolgok, de a feltöltött anyagok 80%-a kb. arról szól, hogy idétlenkednek, és magukat égetik rajta az emberek. És persze mivel ez a divat, sokan gondolkodás nélkül követik ezt az idióta trendet. Amit 2 év múlva már rohadtul cikinek fognak érezni, ez könnyen adhat okot verbális bántalmazásra, de még akár komolyabb negatív hatása is lehet a későbbi életére.

A harmadik dolog, ami főleg az Instagramot érinti: a torz énkép kialakulása. Valamilyen szinten természetes, hogy az ember a pozitívumait szereti mutatni a külvilág felé, de ez gyakran csap át amolyan kirakat-színjátékba. Az emberek - leggyakrabban a fiatal lányok - úgy tesznek, mintha minden tökéletes lenne körülöttük. Szépek, boldogak, tökéletes az életük, megnyerő pasijuk van, miegymás. Akkor is ezt a látszatot keltik, ha ennek egyik eleme sem igaz. Akik pedig ezeket nézik, azok azt fogják gondolni, hogy ők selejtes, alsóbbrendű egyének, mert látszólag fényévekre van az életük azokétól. Emiatt is van annyi önértékelési és testképzavaros kistini.

2023. jan. 23. 02:57
 5/5 anonim ***** válasza:
93%
Képeket megosztani? Még tartalomfogyasztóként látogatni is veszélyes. Rengeteg tanulmány készült arról, mennyire rombolja a közösségi média a felhasználók mentális egészségét. És jelenleg mindközül a TikTok a legrosszabb.
2023. jan. 23. 06:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!