Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért lettek ennyire idegesek...

Miért lettek ennyire idegesek egy sakk parti miatt?

Figyelt kérdés

18 éves fiú vagyok, versenyszerűen sakkozom (2191 ELO).

Nagybátyáméknál voltunk még karácsonykor. Nagybátyám és a fia is jobbak nálam sakkban. Nagybátyám règen nemzetközi mester volt (2412 ELO)

A fia pedig aktívan sakkozik.(2247 ELO)

Amikor ott voltunk akkor az unokatesrvéremmel (a 2247 es ELO sel) leültem sakkozni egy 15|2 perces partit. Az egész család néztem a meccset, ami 67 lépés után egy nagyon szoros játszmában az én győzelmemmel zárult. Mikor megvertem azt mondta nekem, hogy rosszul sakkozom és ő hibázott csak ezért vertem meg. Mondtam, hogy akkor játsszunk egy visszavágót, de ő nem akart.

Azóta nem csak, hogy nem válaszol se ő se a nagybátyám az üzeneteimre, de látni se akarnak. És azt mondták az apámnak, hogy ők csak akkor mehetnek át, ha én nem megyek?

Szerintetek normális ennyire kiakadni egy játékon?

2023. jan. 15. 12:59
1 2
 11/15 anonim válasza:
77%
Erről egyébként vannak személyes tapasztalataim, hogy csapkod, illetve tombol a sakkozó a vereség után
2023. jan. 15. 19:23
 12/15 NTBS ***** válasza:
Mert vesztettek.
2023. jan. 16. 13:45
 13/15 anonim ***** válasza:

#10: Ez azért nem ad okot erre a fajta viselkedésre.

"gondolok itt az olyanokra, akik kb. erre teszik fel az életüket"

Csakhogy itt nem valami vérre menő játszmáról volt szó, aminek a jövője, vagy a megélhetése a tétje.

Akinek meg ennyire negatív hatással van a viselkedésére a sakk, talán el kellene gondolkozni, hogy tényleg érdemes-e folytatni? Hozni fog-e annyi pluszt, amennyiért már megéri egy ideggyenge, elviselhetetlen fráternek lenni?

Jah, meg aztán itt van a kérdező is. Hasonló szinten áll, versenyszerűen űzi, mégsem lett ideggyenge.

"lichessen WFM elkér 15000ret óránként"

Őszintén? Egy 45 perces matek korrep a nyugati országrészben kb. 5 ezer forint. Sima középiskolai matek. Egyetemi szintű programozásból 45 perc 5-10 ezer forint is lehet. De utánanéztem, idehaza egy órányi sakkoktatás szintén olyan 5-10 ezer forint között van. Persze, nem mindegy, hogy milyen szinten akar az ember tanulni. Egy kezdő foglalkozás ára nyilván jóval alacsonyabb, mint mondjuk egy versenysakkozónak a személyre szabott edzése.

Az mondjuk igaz, hogy a divatsportokon kívül baromi nehéz egy sportolónak csak abból megélni. Van női NB2-es focista ismerősöm (pontosabban már csak volt NB2-es), aki pont azért hagyta ott a másodosztályt, mert nevetséges pénzt kaptak, és ugyanakkor rengeteg szabadidejét elvette. Persze, a férfiaknál ez máshogy van, ott tömik pénzzel az NB2-t is, de ez már egy más kérdés. Rapport nagymester is azért váltott országot, mert idehaza nem támogatták eléggé. Legalábbis a szintjét megillető módon egyáltalán nem. Közben meg más sportágakra sokmilliárd folyik el eredménytelenül...

"Lehet azért volt ennyire mérges, mert rengeteg időt öl bele a játékba, az apja meg gondolom pénzt"

Ez szintén akkor lehetne csak érv, ha ez egy tétre menő versenyparti lett volna. De még akkor sem. Nem a másikat kell utálni azért, mert ő gyengén teljesített. Az nem old meg semmit, és nem is sportszerű. Ha haragszik valakire, akkor az csak saját maga lehet.

Egy tét nélküli játszmáról beszélünk egy rokonnal. A legnagyobb baj pedig az, hogy az apja még adja is alá a lovat. Nem normális egyik sem.

2023. jan. 16. 14:07
 14/15 Thunderfairy ***** válasza:
100%
Még párszor elverni a rokont hogy véglegesen te legyél a jobb kérdező.
2023. jan. 17. 11:09
 15/15 anonim ***** válasza:

Szüleim elmesélése alapján egyik nagybácsim volt ilyen. Ha bármiben veszített, akkor bőgni, hisztizni, meg vagdalmkozni kezdett, és persze a szülőknek ő volt a kiskedvence, tehát ha nem hagyták nyerni, akkor jött a balhé, meg a verés.

De azért ezt 8-10 éves korára ő is kinőtte.

2023. jan. 17. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!