Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mást se vonzanak annyira a...

Mást se vonzanak annyira a játékok már annyira?

Figyelt kérdés
Lehet én égtem ki

2022. dec. 15. 22:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Én 34 vagyok, szerintem mindig lesz valami új és jó.
2022. dec. 16. 17:48
 12/18 anonim ***** válasza:
38 éve játszom videojátékokkal, és azt vallom, hogy még sosem volt ilyen jó játékosnak lenni.
2022. dec. 17. 08:01
 13/18 anonim ***** válasza:
Például miért?
2022. dec. 17. 08:12
 14/18 A kérdező kommentje:
38 éve? Az komoly
2022. dec. 17. 08:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

#13: Ha ez nekem szólt (#12-es), akkor válaszolnék. Olyan mennyiségű és minőségű játékkal vagyunk ellátva, mint még soha. Aki nem lát tovább a mainstream AAA játékoknál, annak érdemes lenne körülnézni az indie színtéren, ugyanis olyan független játékok jönnek ki minden hónapban, hogy pár évvel ezelőtt 60 dolláros prémium játékként jelentette volna meg őket valamelyik nagy kiadó. Aki szerint "manapság már nincs semmi jó játék, csak minden évben a CoD, FIFA meg az Assassin's Creed", az egy tudatlansági bizonyítványt állít ki saját magáról. Magyarország még sokkal rosszabb ebből a szempontból. Csak egy példa: Deep Rock Galactic. Az utóbbi évek egyik legjobb co-op multiplayer játéka, 10 millióan játszanak vele, de idehaza szinte senki sem hallott róla.

De ha valakit teljesen hidegen hagynak a jelenkor játékai, annak is most a legjobb játékosnak lenni. Millió féle emulátor és keretprogram létezik, amik segítségével olyan minőségben élvezheti a régi játékokat, mint még soha. Pl. egy Playstation 1-es játék max. 640X480 felbontásban, 30FPS-el futott, de egy modern emulátorban akár 4K felbontásban, 60 FPS-el, teljes élsimítással is játszható. A PC-s DOS játékok is hasonló kezelésben részesültek, plusz a játék megjelenésekor még nem létező funkciók: osztott képernyős multi, save state-ek, kényelmi modok,stb.

Apropó, modok! A PC-s Kánaán. Olyanra szabhatod a játékot, amilyenre te akarod. Pl. a The Witcher 3 kiváló játék, de "gyárilag" a technológiai része szerintem egy hulladék. Ócska UI, gyenge harc, rémes inventory, mikroszkopikus és nehezen olvasható betűtípusok, stb. Ha konzolos vagyok, semmit sem lehet tenni, el kell viselni. Ellenben PC-n felrakok egy pár modot, és máris bárhová teleportálhatok a térképen, az inventory magától rendszerezi magát, nem kell forgolódni, hogy kegyeskedjenek megjelenni a button promptok, stb.

Szóval aki szerint manapság rossz dolog játékosnak lenni, az valószínűleg egy barlangban él, és saját magával beszélget.

2022. dec. 18. 13:06
 16/18 anonim ***** válasza:
Amúgy 2005 fele több játékmegjelenés volt, az Otherworld-ön is mondták. Azt is nézd meg, hogy vannak kihalt stílusok, pl. Sinle player sci-fi FPS, mint a Halflife. Az EA kinyírt csomó sorozatot. És nem olyan árnyalt a kép mert indie címből sok megjelenik.
2022. dec. 18. 16:32
 17/18 anonim ***** válasza:

#16: Nincsenek kihalt stílusok, legfeljebb amíg a 90-es években havonta jelent meg egy RTS játék, most fél évente.

Single player FPS-ek az utóbbi egy évből, csak ahogy eszembe jut:

HALO Infinite

CoD Vanguard

Resident Evil VII

Deathloop

Far Cry 6

Dying Light 2

Chernobylite

Neon White

Necromunda: Hired Gun

Shadow Warrior 3

Metal: Hellsinger

CoD MW 2

High on Life

Igen, eléggé kihalt műfajnak tűnik...

2022. dec. 19. 04:08
 18/18 anonim ***** válasza:
Deathloop az multis. Most olyanra gondoltam, mint a Half-life, Chaser. Ilyen stílusból nem igazán van.
2022. dec. 19. 06:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!