Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » PS 4-et (vagy Xbox One-t)...

PS 4-et (vagy Xbox One-t) most vagy később éri meg inkább venni?

Figyelt kérdés

Ugye ahogy jönnek be az új konzolok ezeknek amiket írtam folyamatosan megy le az ára. Csak mivel most úgy van, hogy "minden drágul" ahogy az emberek mondják a mindenbe a konzol is beletartozik.

És itt a kérdés nem mint forintra hanem ár-érték arányra is vonatkozik.

Kicsit érthetőbben lehet fél év múlva 80.000 forint semmit nem fog érni akkor nyilván akkor jobban éri meg. De ha fél év múlva ezeknek a régi konzoloknak is emelik az árát mondjuk felteszik 120.000-ra akkor inkább megveszem most. Nem vagyok egy ngy gazdasági szakember elnézést ha valami butaságot írtam.

2022. aug. 10. 13:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Egy Ps4 fél év múlva is tartani fogja az árát,még használtan is.Főleg egy Pro..
2022. aug. 10. 13:49
 2/11 anonim ***** válasza:

Két ok miatt felháborítóan magas a régi konzolok ára. Az egyik az általános drágulása mindennek, de nem ez a fő ok. A fő ok az, hogy a gyártási problémák miatt az új konzolok nem tudtak elterjedni és emiatt szinte minden játék jön a régi gépekre is. Így bár ha nem is olyan minőségben, de még mindig aktuálisak. Emellett az új konzolok várhatóan nem lesznek olcsóbbak (kivéve a Series St ami volt már 90e forint is újonnan) évekig így a régieket simán lehet drágán árulni.

Az, hogy 80e forint semmit sem fog érni fél év múlva kissé túlzás és annak az esélye, hogy a régi gépek ennyire megdráguljanak azért elég kicsi. Xbox oldalon mindig van opciód, a Series S. 114 a hivatalos ára és ennél mindig lehetett olcsóbban is kapni. Elképzelhetetlennek tartom, hogy a Microsoft megemelje a konzolok árát hivatalosan. Voltak róla hírek, hogy esetleg a Sony meglépheti, de ez is csak pletyka. Ha megtennék a Microsoft biztosan nem és hatalmas piacot nyernének, mert ők bírják a veszteségeket.

Ha Xboxban gondolkozol és nem gond, hogy nincs lemezmeghajtó szerintem ilyen árak mellett már nem érdemes a régit venni, akkor már a Series St.

2022. aug. 12. 09:58
 3/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat ment is a zöld.

Végül használtam vettem egy Xbox One-t 55.000 ért.

A series S-sel az a probléma amit írtál hogy nincs lemezmeghajtó és ahol én lakok rohadt lassú a net, emlékszem a GTAV PC-re anno ilyen egy hét alatt jött le. Nem csak az idő hanem az áramfogyasztás is számít most. Egyébként ideális körülmények között én is jobbnak tartanám a Series S-t.

Leginkább Fifát játszok konzolon és mivel az új generációs még nem terjedt el, így sokan játszák online. Előtte PS3 gépem volt, csak online kifogytak az ellenfelek ezért a váltás.

2022. aug. 12. 12:34
 4/11 anonim ***** válasza:
Rendben, érthető. Egyébként a Series S (74W) alig fogyaszt többet mint az One S (60W), a sima régi fat Xbox One (120W) meg még többet is fogyaszt. Ha esetleg majd váltasz a Series konzolra akkor átviheted az összes digitális dolgodat, mentésedet stb a profiloddal, csak be kell jelentkezni. A Series lejátssza az Xbox One játékokat is bár mivel az EA rendszeresen lelövi a régebbi Fifáknak az online elérhetőségét (most a 20 van soron) ezért addigra gondolom úgy is új lesz.
2022. aug. 12. 14:24
 5/11 A kérdező kommentje:

Értem :)

Azt esetleg meg tudnád mondani, hogy ha rendeltem eredeti Fifa22-t azzal tudok alapból online játszani (ultimate team) vagy meg kell vennem az EA playt? Mert erről nem találok információt sehol. :(

2022. aug. 12. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Először is remélhetőleg az Xbox One változatát rendelted meg a játéknak, mert van külön Xbox Series is ami egy külön játék jobb grafikával (HyperMotion). A legtöbb Xbox One játékhoz jár az Xbox Series változat ingyen, de egyes fukar kiadók mint az EA külön árulja a két változatot mert miért ne.

Ha nem volt még Xbox One vagy Series konzolod akkor itt egy kis gyorstalpaló: a gép első bekapcsolásához (vagy ha letöröltek róla mindent) kell internetkapcsolat, mert csinálnod kell egy saját profilt. Ha nincs letörölve minden akkor is kell egy saját profilt csinálnod, hogy bármivel játszhass. Ezt is csak nettel lehet. Amikor a gép online van akkor a háttérben csendben szinkronizálja az adataidat és a mentéseidet a központi szeverekkel. Ezért van, hogy átköltözni másik Xboxra csak annyi, hogy beírod a profilnevedet meg a jelszavadat és minden megy tovább. A konzolon van magyar nyelvű menü.

A géphez és a játékokhoz rendszeresen érkeznek frissítések, ezeket telepítened kell, hogy játszhass. Sajnos ezek sok GBra is rúghatnak manapság, ez minden konzolon így van. Xboxon a rendszerfrissítésekre általában egy hetes türelmi időd van utána kötelező felrakni őket. Játékokkal nem játszhatsz online csak ha le vannak frissítve. Elég valószínű, hogy hiába van meg lemezesen a FIFA akkor is frissíteni kell majd, hogy mennyit azt majd megtudod.

Mint minden mai konzolon az online játéklehetőséghez elő kell fizetni. Xboxon ezt Live Goldnak hívják. 1-12 hónapra lehet előfizetni vagy bankkártyával a gépen vagy pedig kódok beváltásával amit neten vehetsz. Ez alól csak a Free to Play játékok pl Fortnite, Rocket League kivételek. Nem vagyok nagy FIFA szakértő, de úgy tudom a FUTnak van egy online és egy offline verziója, az onlinehoz kell Gold. Ha aktív a Gold akkor bármilyen multis játékkal játszhatsz akármennyit.

Az EA Play az egy külön előfizetéses szolgáltatás amire 1-12 hónapra lehet előfizetni. Ezért cserébe az Xboxra valaha megjelent majdnem összes EA játékkal játszhatsz amíg él. Az összes új EA játék bekerül 6-12 hónappal a megjelenés után. A Fifa 22 is benne van tudtommal, de az csak egy módja beszerezni a játékot, ha megvan lemezen akkor nem kell előfizetned. Emellett olcsóbban vásárolhatsz meg EA dolgokat a netes boltból.

Amit minden Xbox tulajnak szoktam javasolni és a rendszer ajánlani szokott kóstolót belőle (amikor megcsinálod a profilodat) 300Ftért ami abszolút megéri az a GAME PASS. A Game Pass egy játékbérlési szolgáltatás, több mint 450 játékkal amivel korlátlanul játszhatsz egy alacsony havidíjért. A játékokat a központi szerverről töltheted le és játszhatsz velük mintha megvetted volna őket. Rendszeresen jönnek új, akár első napos játékok. Tudom mondtad, hogy lassú a net, de elég ütős a szolgálatás 300ért simán megéri kipróbálnod.

A teljes szolgáltatásból két változat van.

1, Sima Game Pass 3000Ft/hó, 400 Xbox One/Series, 360, Classic Xbox játékkal korlátlanul játszhatsz

2, Game Pass ULTIMATE 4200Ft/hó, ezért cserébe:

- 400 Xbox One/Series, 360, Classic Xbox játékkal korlátlanul játszhatsz

- A teljes EA Play katalógussal korlátlanul játszhatsz (mintha előfizetnél rá)

- Windows 10/11 PCn kapsz egy külön 350 darabos PC Game Pass játékkatalógust (csak be kell jelentkezned ugyanazzal a profillal)

- Xbox Live Gold előfizetőnek számítasz (mintha előfizetnél rá) vagyis korlátlan multi bármivel

- Xbox Cloud (xCloud) hozzáférés amivel Xbox játékokkal játszhatsz streamelve Xbox konzolon vagy bármilyen Androidos vagy iOS eszközzel (telefon, tablet) bárhol (ahol van net). A játék képét videóként kapod meg és úgy irányíthatod, Xbox Appon vagy böngészőn keresztül. Nem kell telepíteni semmit, a mentés közös.

Végezetül az Xbox beállításaiban két módon üzemelhet a konzol. Az energiatakarékos módban teljesen lekapcsol ahogy szokás, az instant on vagy azonnali módban egy takarékosabb módra vált, de nem kapcsol le sohasem amikor kikapcsolod. Ennek előnye, hogy a gép a háttérben tud telepíteni és tölteni így nem kell arra várnod amikor a gép elé ülsz. Cserébe 11W körül fogyaszt (ha teljesen le van kapcsolva és bedugva akkor 0,5Wot)

2022. aug. 12. 16:23
 7/11 A kérdező kommentje:

- Igen ONE-ra rendeltem, de úgy írta a borítón hogy one és series is jó

- A bekapcsoláson túl vagyok, nekem már volt egy microsoft fiókom, mert PC-n csináltam már. Csak valami hülye nevet adott ki és nem tudom hol írhatom át.

- Igen tényleg lassú a netem, de Xboxra egyből lejött a frissítés a bekapcsolásnál.

- Ha lekapcsolásnál kihúzom a konnektorból az gáz neki? Csak azért mert a családi TV-re kötöttem rá (2x akkora mint a kicsi) és észrevettem ha csak hozzáérek bekapcsol, na most anyám vagy apám is megcsinálhatja aztán ott fog menne egész nap :D

2022. aug. 12. 17:01
 8/11 A kérdező kommentje:
A nevet közben sikerült átírnom, szerintem csak alapból generált egyet a rendszer.
2022. aug. 12. 17:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Régebben úgy volt, hogy amikor csináltál egy MS fiókot akkor generált neked egy random nevet és azt egy alkalommal ingyen átírhattad. Ha nem használtad el ezt a lehetőséget akkor az Xbox Gomb és profil fülön (ahol ki és bejelentkezhetsz a profilodba és a profilképed van) tudsz belemenni a profilbeállításokba és átírni dolgokat meg személyre szabni az egészet.

Az Xbox rendszerfrissítések legalább 500MB és néha több mint egy GB mértűek. Ha az gyorsan lejött lehet nem is olyan lassú a neted. Tesztelheted a hálózati beállításoknál. Ha mondjuk 100Mbit az marha gyors és bármit le tudsz szedni belátható időn belül ami kisebb 100GBnál.

Ha energiatakarékos módban használod akkor ha lekapcsolás után (Xbox Gomb hosszan a kontrolleren és kikapcsolás) megvárod amíg kialszik a jelzőfény akkor kihúzhatod gond nélkül. Van amikor egy jó darabig villog akkor szöszmötöl rendszerfeladatokkal.

Ja ne csodálkozz ha és a letöltések sokkal lassabbak ha fut egy játék, mert mind a kettő ugyanazt a merevlemezt használja írásra és olvasásra.

2022. aug. 12. 17:35
 10/11 A kérdező kommentje:

Értem.

Köszönöm szépen az eligazítást sokat segített :)

Akkor lényegében ha a fehér gomb kialudt kihúzhatom a konnektorból, nem lesz baj igaz?

2022. aug. 12. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!