Szerintetek a blizzard hogy tudná vissza csábítani a játékosokat a wow-hoz?
Most akkor vegyük a saját példám: Mobilos appal intézem a followereket, napi 10 perc max, tehát semmi.
Ha meg belogolok akkor egyben kikapcsolódás is, tehát kellemes a hasznossal dolog, onnan meg minek is kéne pénzért fizetnem érte, ha lazítottam meg mellé többek között annak az " ára " is ott lett?
Köszi a válaszokat!
de szerintem ha nem lenne előfizetés akkor sem lenne már az mint régen!
Ez a videó megválaszol ceritem minden kérdést www.youtube.com/watch?v=S5Hzh43k330
Elment már mellette az idő, ès egyre nehezebben tud megújulni. A règi játèkosok felnőttek, sokuknak már nem fér bele az èletèbe (vagy nem is èrdekli mert család stb.)
Az sem segít, hogy a megjelenése óta eltelt 18!! èvben (gondoljatok bele, akik a megjelenésekor születtek, már nagykorúak...) az online játèkok piacából hatalmasat haraptak a mobilos játèkok is. Egyszerűen ennyi idő uán nem lehet ugyanazt eladni, egy idő után összezsugorodhatna egy fanatikus kis önfenntartó közösségé, de ahhoz meg túl nagy lomha mamut, előbb fogjak a sorsára hagyni szerintem.
Egyetértek Hintalow válaszával(#16-17). Habár lehetne tenni azért hogy csalogató legyen ismét a játék, de sz.rik bele a Blizzard.
"Az kifelejtettem, hogy újakat meg nehez vonz be, mert túl règies a kora miatt." Hát kövezzetek meg, de nekem nincs semmi bajom az ilyen "egyedi/rajfilmszerű" játékokkal. Szóval nálam ezen nem múlna a dolog.
Amit a Blizzard tudna tenni azért hogy JOBB és ÉLVEZHETŐBB legyen a játék(szerintem):
1. Havidíjak eltörlése. Elég hogy a játékot a legutolsó kiegészítőig meg kell venni, aztán minden új kiegészítőt ismét. Erre rá még fizessünk is fix ősszeget havonta csak hogy a megvett és már kifizetett játékkal játszani is tudjunk... Ez már nagyon elveszi a kedvét az embernek. Vagy legyen CSAK havidíjas és magáért a játékért(+kiegészitőiért) ne kelljen fizetni, vagy csak pont azokért kelljen és havidíjat ne.
2. a lólepény minőségű "kiegészítők" gyártásának leállítása. Már elég régóta lezuhant a színvonala a játéknak a sok semmitérő "kiegészítőtől". Ha már minőségi kiegészítőt nem akarnak csinálni ami TÉNYLEGESEN ad is a játékhoz(nem csak 1-2 új dolgot azt kész és sz.rik a Lore-ba) akkor inkább ne csináljanak. Ezzel a régieket elűzik, az újakat meg összeszavarják.
3. Kevesebb botrányt kéne generálniuk. Annyira nem mentem utána mi volt, de a közelmúltban is volt valami hatalmas botrányuk ami miatt szintén rengeteg ember hagyta ott a játékot. Csak mert nagyok vagytok még nem álltok a törvények felett Blizzard...
4. Ne grindfest legyen a játék. Mai fiatalok már nem fognak 6-8 órákat gép előtt ülni csak azért hogy kifarmoljanak 1-2 tárgyat és akkor még semmi mással nincsenek kész az adott napra. Kár is már a régi rendszerre visszaállni. Ahhoz már túl sok embert vesztett a játék és ahogy előttem is írnák, ha visszaállítanák arra a szintre akkor még többen otthagynák. Szóval el kéne találni az egyensúlyt a kettő végkifejlet között.
5. Figyelni kéne a játékosok véleményére is. Oké, mi csak játékosok vagyunk és kuss a nevünk, DE azért ha már elég sokan panaszkodnak erre vagy arra akkor azért illene elgondolkodni azon hogy talán nem a játékosokkal van a gond, hanem azzal amit alkottak... Végülis mi adjuk nekik a pénzt. Ha sz.rnak ránk akkor keresünk másik játékot és akkor majd sírhatnak.
maximum úgy ha indítanának eg WOW2-t normális enginevel szép grafikával (ez a kinézet még 2006 ban is ocsmánynak számított, azóta gyakorlatilag csak annyit javult hogy nem pixeles nagy felbontásban)
A játékmenetnek is illeszkednie kellene a mostani igényekhez, ergó ne arról szóljon a játék hogy órákat eltöltve lehessen csak valamit elérni. Ezt a farmolást meg szintezést elkéne felejteni. az "időmilliomosoknak" maximum mountok, achievmentek, kinézetek stb legyen az amit eltudnak érni, ha egy ilyen játékos jobb a többinél az legyen azért mert tapasztaltabb ügyesebb ne pedig azért mert olyan cuccai lettek hogy csukott szemmel nagyobb dps-t tol.
Másrészt a kiegek is arról szólnak mindíg változtatnak behoznak egy rendszert amivel kínlódsz csak azért hogy két év múlva kivegyék a játékból aztán megtapsolják magukat. már tíz éve ezt csinálják én ebbe is belefáradtam.
Igazából már ha csak a GW2 rendszerét lemásolnák már akkor is több játékosa lenne a wownak mint ami most van
Azóta wowozok amióta TBC megjelent eredetin, és ezt a kérdést már több hasonlóan wowozó haverommal megtárgyaltuk már.
Szerintem a legfőbb gond az, hogy a wow ma már nem számít a régi értelemben vett MMORPG-nek. Ezt lentebb kifejtem.
Gondoljatok bele! WoW Classic, TBC, Wotlk. Ezeket mondják a legjobb wowoknak, és szerintem igazuk van. De hogy hibátlanok lettek volna? Közel sem.
Nehéz és hosszadalmas fejlődést nyújtott a maximum szintig, és amikor 80 lettél ugyan úgy grindolni kellett a repuktól a honoron át az emblemekig mindent. Ugyan úgy időmilliomosnak kellett lenni ha kompetitiven játszottál.
Itt a fő gond az az, hogy a játék hova helyezte a hangsúlyt AKKOR, és hova helyezi (sajnos) MOST.
AKKOR
A játék legfőbb eleme a közösség volt. A haverod. A haverjaid, a klánod. Akikkel közösen játszva fel sem tűnt hogy már van 60 órád a játékban és még csak 30as vagy. A játék nehézsége, összetétele megkövetelte a közösség összefogását. Nehéz elites küldik, fejlődés közben nem 20v1eztél le nálad magasabb szintű mobokat, a fejlődés közben rajtad levő gearért meg kellett szenvedni, nem fejlődőtt veled. A proffoknak is volt értelmük, haverjaimmal még össze is beszéltünk ki mit húz, egymást segítettük, később még klánnal is így ment.
AKKOR
A játék varázsa a felfedezésben volt. Próbálgattunk buildeket, talenteket, proffokat, dungeon taktikákat, raideket, az, hogy felmentünk teamspeakre vagy skypera és elmarháskodtunk egy egy raidben, azok voltak az igazi idők.
MOST
A wowból egy kikúrt kompetitív játék lett. Valóságos E-Sport. A League of Legends sírva könyörög a receptért kb. Versenyfutás a ranglétrán, Tier Listek, folyamatos követni való balanceok, legjobb buildek, guidek, és ez az egész játékra rányomta a pecsétjét.
Ez az általános hozzáállás már a játékhoz. Mert az a régi varázsa, a felfedezés, a közösség, már mind kiveszett belőle.
MOST
Minden a pénzről, és kizárólag a pénzről szól a Blizzardnál. Azok az emberek nem hülyék. Pontosan tudják mi az ami impulzusokat kelt azokban akik eddig is fizettek nekik arra, hogy fizessenek nekik, és tudatos tejeltetés, csapolás megy már. A Store-ban elérhető nevetségesebbnél nevetségesebb tartalmak, csillámpónik, szuperszónikus mókus petek, BOOSTOK!!! és sorolhatnám..
Mintha tudnák hogy nincs már nekik sok hátra, és próbálják tejelni a tejelhető embereket annyira, amennyire lehet.
Az ég szerelmére, ha valaha wowoztál és van 2 per 50 másodperced csak nézd meg ezt a videót
https://www.youtube.com/watch?v=S5Hzh43k330
Én személy szerint elmorzsoltam egy könnycseppet rajta annyira igaza van..
Szerintem nem a WoW 2 jelentene megoldást. Mert ezt a történelmet ezt a fantasy világot már addig csapolták, hogy nem tudnak úgy újat mutatni hogy ne csapnánk a fejünkre hogy "óh baszki már megint?!" Már megint bekapcsolták a "random fantasy bullshit generatort"..
Én személy szerint egy vadi új élményre vágynék.
Egy olyan élményre ami már nem wow.
Vagy egy teljesen új MMORPG kitalálása lenne az aminek örülnék, WoW mechanikával és engivel, de más fajokkal, történettel, helyszínekkel úgy, hogy a wow classic tbc wotlk hármas nehézsége, egyszerűsége tükröződjön belőle, nem a fent leírt agymenések.
Én például nagyon sokat fantáziáltam egy World of Diablo-ról. Lehet hogy nevetségesen hangzik egyeseknek, de egy ilyen darkos világban wowos mechanikával, harcrendszerrel, a 0-ról építeni egy MMO-t úgy, hogy classic szerű nehézsége, felépítettsége legyen, az elég csodás lenne.
Viszont én ehhez visszahívnám azokat a készítőket, akik eleinte dolgoztak a wowon, és otthagyták a Blizzardot az után hogy elmentek ebbe az irányba..
Az eredeti wow készítői eredeti hamisítatlan KORAI blizzard hangulatban és HOZZÁÁLLÁSSAL talán tudnának nagyot alkotni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!