Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Béreljem a játékokat vagy...

Béreljem a játékokat vagy vegyem meg inkább őket?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben elég sok játékot vásároltam a Steam-en, de azt vettem észre, hogy sokhoz 2-3 hónapja hozzá sem nyúltam, mert nem jött be.

Azonban eléggé elterjedt mostanában az előfizetési rendszer, de nem látom át, melyik érné meg jobban, viszont gondolkodok, hogy áttérek erre a rendszerre, mert így nincs az, hogy elpazaroltam a pénzt egy játékra, mert ezért a havi díjért áttérhetek egy másikra.

EA Play vagy XBOX pass

Pl. szeretnék játszani a BF1-el és az 5-el, de ha ezeket megvásárolom kapásból több tízezer forint lesz, ha nem az alapot veszem.

2022. máj. 25. 23:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

#10 Hát ez esetben változtatok a nézőpontomon. Eddig úgy voltam hogy legegyszerűbb ha Steam-en veszem meg, DE ha ezt bármikor elveszíthetem(pénzzel együtt) akkor mostantól csak "virágbolti" verziókban fogok utazni, még ha várni is kell rá X időt hogy kikerüljön a "virágboltba" a legfrissebb verzió.

Akkor ezek szerint ha pl kenyeret,cukrot vagy bármit veszel a boltban akkor az sem lesz a te "tulajdonod", csak a használati jogot "bérled"? xD Tudom 1 egy elég irraciónális példa de szerintem érthető hogy mire akarok kilyukadni vele.

Ui: Lehet engem is lepontozni, de nekem ez a véleményem. Ha valamiért fizetek(akár lemezként veszem mint régen, akár Steam-en mint manapság) akkor azt igenis tudjam halálom napjáig bármikor játszani, a ostoba kiadók döntéseitől függetlenül. Nyilván az offline, egyszemélyes játékokra gondolok itt és most, nem pedig a multiplayer játékokra vagy multit tartalmazó részeikre a játéknak.

2022. máj. 26. 16:53
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
A legegyszerűbb: fogod megveszed például ENEBA-n töredék áron. De van sok egyéb kucsos oldal is.
2022. máj. 26. 18:15
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
#11 Ha veszel kenyeret a boltban, az a tiéd, a te tulajdonodat képezi. Szoftvereknél ez picit máshogy fest, egy szoftvernek a tulajdonjogát sosem szerzed meg, ugyanis az azt jelentené, hogy azzal bármit csinálhatsz, különösen, amit nem akarnak, hogy megtegyél: Kedved szerint módosíthatod, és értékesítheted tovább harmadik félnek. Mivel egy szoftver nem fizikai termék, így ez problémás lenne, elvégre megveszel egy szoftvert és utána annak millió kópiáját értékesíthetnéd tovább. És amikor azt mondom, hogy a szoftver nem fizikai termék, felejtsd el a DVD-t. A DVD csak egy hordozó eszköz, és az valóban a tulajdonodat képezi, ha megveszed, de a rajta levő szoftver nem. Ez így van, akárhonnan szerzel be, jóformán akármilyen szoftvert.
2022. máj. 26. 22:35
 14/16 anonim ***** válasza:
11 Vagyok. Én nem a Licensz jogokról beszéltem a megvétel alatt. Hanem arra értettem hogyha már 1x kifizetem az árát, akkor bármikor,bármeddig tudjak játszani vele bárminemű megkőtés nélkül(természetesen singleplayer-re értem). Tehát ne az legyen hogy megveszem és mondjuk 5-10 év múlva csődbe megy a fejlesztő/kiadó (vagy bármi más) és akkor kuka. Persze ez esetben nem lesznek már hibajavításoké és új tartalmak sem a játékban, DE a már meglévő játékot akkor is szeretném tovább játszani ha már 1x fizettem érte. Nem akarom én módosítgatni,kiadni,stb amiket írtál. Én csak egyszerűen játszani akarok velük, nem több és nem is kevesebb. Módosítgassa az akinek nincs élete, illetve ez a modderek dolga. xD A "mezei" játékosok mint én csak játszani akarnak és kész.
2022. máj. 26. 23:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
#14 Értem. De mivel nem tulajdonjogot veszel a fent soroltak miatt, ezért ez jut. A licenszjog ezt takarja, az megvonható bizonyos feltételek mellett.
2022. máj. 26. 23:32
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Inkább arról beszéljél, hogy mi az hogy eladnak 25 ért tiszta hibás félkész szarokat. Mint például a cyberpunk vagy a gta trilogy...
2022. máj. 27. 05:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!