Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Béreljem a játékokat vagy...

Béreljem a játékokat vagy vegyem meg inkább őket?

Figyelt kérdés

Utóbbi időben elég sok játékot vásároltam a Steam-en, de azt vettem észre, hogy sokhoz 2-3 hónapja hozzá sem nyúltam, mert nem jött be.

Azonban eléggé elterjedt mostanában az előfizetési rendszer, de nem látom át, melyik érné meg jobban, viszont gondolkodok, hogy áttérek erre a rendszerre, mert így nincs az, hogy elpazaroltam a pénzt egy játékra, mert ezért a havi díjért áttérhetek egy másikra.

EA Play vagy XBOX pass

Pl. szeretnék játszani a BF1-el és az 5-el, de ha ezeket megvásárolom kapásból több tízezer forint lesz, ha nem az alapot veszem.

2022. máj. 25. 23:04
A kérdező szavazást indított:
Bérlés
Vásárlás
13 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Hát neked kell tudnod melyik éri meg jobban. Ha csak átmenetileg akarsz játszani a játékokkal akkor a bérlés jobban megéri. Viszont ha hosszútávra tervezel akkor a vásárlás a nyerő. Illetve a bérlés csak akkor érné meg jobban ha SOK játékot tervezel kipróbálni. Ha csak pár játékról van szó azért nem érné meg havidíjat fizetni szerintem.

Ami árakat illeti:

1. Nem kötelező minden DLC-t és kiegészítő tartalmat megvenni 1 játékhoz.

2. Várd meg míg leárazást kap az adott termék. Nem mindegy hogy teljes áron veszed vagy akciósan. Akciósan jobban megéri, pláne ha bérléshez viszonyítunk.

Illetve ha belegondolunk, a bérléssel ugye nem lesz a tied a termék. Ergo ha 1x megszűnik a bérlési rendszer(nem most lesz, de ki tudja mikor) akkor mindent buksz amit elértél és akkor már mindenképpen meg kell venned a játékot, ha játszani szeretnél vele.

Tehát szerintem: Ha csak pár játékról van szó(kevesebb mint 10 játék) akkor jobban megéri megvenni. Ha több játékoról van szó(sokkal több mint 10) akkor pedig a bérlés az ami jobban megéri. Persze azt is nézd hogy nem minden játék van az adott bérlési rendszerben. Pl a Steam-es EA előfizetői rendszerében nincs olyan ami nem EA-s. Így ezt sem árt figyelembe venni hogy kinek is fizetsz a bérleti jogokért és melyik játékokat várod el érte "cserébe" hogy tudj játszani.

2022. máj. 26. 00:10
 2/16 anonim ***** válasza:
27%

"Illetve ha belegondolunk, a bérléssel ugye nem lesz a tied a termék. Ergo ha 1x megszűnik a bérlési rendszer(nem most lesz, de ki tudja mikor) akkor mindent buksz amit elértél és akkor már mindenképpen meg kell venned a játékot, ha játszani szeretnél vele."

Ugyanez igaz a vásárlásra is. Te csak használati jogot kapsz a játékhoz, amit bármikor egy szó nélkül megvonhatnak tőled.

2022. máj. 26. 00:15
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
#2 Van igazság abban is amit te mondasz, de nem mindegy hogy hol veszed. Ha megveszed Steam-en a tied marad. Nem 1 játékom van Steam-en ami már NEM megvásárolható Steam-en mert levették, de még mindig, minden gond nélkül letudom őket tölteni és játszani velük, mivel kifizettem az árukat. Nem tudom más platformokon hogy megy, DE Steam-en ha 1x valamit megveszel az a tied marad őrőkre.
2022. máj. 26. 00:21
 4/16 anonim ***** válasza:
64%
#3 Félreértesz. Nem a Steam-től veszed a használati jogot, hanem a kiadótól. Ha a játék kiadója azt mondja, hogy nem támogatja tovább az adott játékot (mivel ma már kb mindenhez is kell kommunikálni valamilyen szerverrel), akkor ennyi volt. Ugyanígy ha akarják, bármikor bevonhatják a játék használati jogát akkor is, ha amúgy full offline játszható lenne.
2022. máj. 26. 00:27
 5/16 anonim ***** válasza:
18%

Mindkettőtöknek.

Vedd meg cd/dvd-n, ne internetes letöltőkód legyen, és ne kelljen hozzá netkapcsolat -ergo offline játék dvd-n és megoldva. :D Azt már tényleg nem veszik el tőletek.

2022. máj. 26. 04:07
 6/16 anonim ***** válasza:
#4 Remélem hogy ha bevonják a használati jogokat akkor legalább vidszatérítik az árát. Mert ha nem akkor az hatalmas szívatás a vásárlokra nézve.
2022. máj. 26. 08:47
 7/16 anonim ***** válasza:
76%
#5 A DVD-t nem. A játékot rajta, amit ugyanúgy be kell aktiválni valamilyen online rendszerben, na azt igen. Hiába veszed meg DVD-n a játékot, kinyitod a tokot, és ott van a Steam/Origin/stb termékkód. A DVD-ről futtatható játékok ideje egy már elmúlt, elég régen.
2022. máj. 26. 09:36
 8/16 anonim ***** válasza:
Bérelni csak kb ha youtuber vagy és tartalmakat, végigjátszásokat tolsz fel folyamatosan. Átlag embernek venni jobb. FŐleg, ha több vége is van, és ki akarod játszani többször.
2022. máj. 26. 09:58
 9/16 anonim ***** válasza:
54%

Amúgy a használati jog miatt a legjobb a GOG, mert ott kapsz mellé letölthető offline installert. Ezt nem értem a többi platformon miért nem vezetik már be...

Persze csak single player módot tartalmazó gamekhez van értelme, de akkor is.

2022. máj. 26. 10:03
 10/16 anonim ***** válasza:
32%

#2: Azoknak, akik lepontozták a normális és helyes választ: mielőtt bármilyen szoftvert feltelepítetek, egyszer, de csak egyetlenegyszer olvassátok már el az EULA-t (azt a hosszú jogi szöveget, amit átgörgettek, mielőtt a "Megértettem és elfogadom"-ra kattintotok). Világosan benne van, hogy a szoftver tulajdonjoga nem a tiétek, azt a kiadó birtokolja, a felhasználói feltételek megszegése esetén visszavonhatja, és jogi lépéseket tehet. Pontosan ezért illegális a szoftverkalózkodás: mert hiába vetted meg a lemezt, az soha nem lesz a te tulajdonod. Persze egy otthoni felhasználót nem fenyeget különösebb veszély, de egy régebbi munkahelyemre egyszer kijöttek rendőrök kíséretében az Adobe jogi képviselői, elvitték az összes lemezt, letörölték az összes gépről a Photoshopot, Premiere-t és Acrobatot, aztán megvágták a céget pár millióra. Sosem derült ki, hogy miért is történt mindez, csak "a felhasználói feltételek megsértése" jogcímen.

És most jöhetnek az ovisok lepontozni.

2022. máj. 26. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!