Lol AP support vélemények?
Teljesen jó pickek, ezeket high eloban is játsszák. De amúgy sincs semmi gond a dmg suppokkal. Earlyben sokkal többet sebeznek mint bármelyik ADC, ha leHP-zod az enemyt és az ADC megkapja a last hitet, azzal segítesz neki snowballozni. Ha te viszed el a killeket se gond, de akkor neked is kell lehoznod a meccset, mert az ADC nem fog érni semmit. Simán lehet carryzni Lux meg Brand típusú hősökkel, de ha el vagy feedelve, akkor pusholni és mihamarabb endelni kell, mert ha nem, akkor esélyt adsz rá az enemy-nek hogy felfalmolja magát és comebackeljen.
Egyébként nem tudom milyen eloban játszol, de kb platig egyszerű AP supporttal kimenni. Onnan kicsit neccesebb, mert csapatfüggő meg szituációfüggő kéne legyen, hogy mit játszol. Úgy értem meg kell majd fontold mire van szükség, ha több ap dmg-re akkor ok, ha peel-re vagy tankra, akkor lehet nem lesz a legjobb pick. Ha van már 2 AP, pl jg meg mid, akkor nem a legjobb insta bepickelni. De egyébként high eloban is játszanak AP supportot ahogy már írtam, szóval valid pick, csak tudni kell mikor pickelheted be, és mikor nem jó választás.
Még mindig az első vagyok. Annyit akarok hozzátenni még nagyon gyorsan, hogy egyébként van veszélye is annak, ha AP suppokat játszol. Az pedig az, hogy nem leszel elfeedelve. Abban az esetben, nem lesz goldod, nem tudsz itemeket venni, magától értetődően így nem lesz dmg-ed az ellenségre, pedig az volna a lényeg ugyebár. Ez simán megtörténhet, ha az enemy nem kockáztat, tudják hogy egy Lux van ellenünk vagy Brand, és safe farmolás megy a turret alatt, várják a ganket és így tovább. Ugye mivel nem tudsz farmolni, mint egy mides (és ha farmolsz sem kapsz egy idő után goldot mert büntet a supp item), így nem fogsz annyi goldhoz jutni, csak akkor ha killeket meg assistokat szerzel. Ne lepődj meg ha pár ilyen game is becsúszik, simán megeshet néha. Nem tudsz farmolni - earlyben lediveolnak párszor - nincsenek kill/assistjait - úgy érzed nagyon behindban vagy, és semmi sebzésed nincs. Ez ugyebár teljesen normális, mert ha earlyben nem szerzel pár killt mint AP supp, egyre nehezebb lesz visszajönni a gamebe, inkább egy ballaszt maradsz, mert ahogy lv upolnak az enemyk is, ahogy vesznek magic resistet, és ahogy te le vagy maradva tőlük jópár szinttel - a sebzésed is nyilván kevesebb lesz, az early poke dmg item nélkül már semmit nem fog érni, mert a lv upokkal együtt több HP-juk, több magic resistük lesz. Próbáltam leegyszerűsíteni, de kb ennyi a mese, és még innen is vissza lehet jönni, ha mondjuk 2-3x meghalsz, simán visszajösz, olyankor elbízzák magukat, kezdődnek a további dive-ok, és ha megfogjátok őket, akkor van esély. Szóval ennyi minden kb amire figyelni kell.
És attól még support vagy, ugyanúgy kell wardolni és control wardot is venni, de ez szerintem magától értetődő. Mivel neked fontosabb a lane pressure, mint mondjuk egy Lulunál, az elején így kevesebb roam szükséges, mert le kell pokeolni ameddig bírod őket, és nem szabad hagyni free farmolni az enemy ADC-t.
Én voltam diamond is, simán pickeltem ezeket a hősöket ott is, még a régi Morganát is full AP builddel, és Sonát (full AP, semmi supp item) még a nerfek előtt, mikor oneshotolni tudott, nagyon éltem ezeket még akkoriban. Szóval nagyjából tudom miről írogatok, na de kb ennyi.
Köszi a válaszokat, a privátot is, bár inkább írd ide, hogy más is okulhasson. Kíváncsi lennék egy adc véleményére is.
A kérdés apropóját az adta, hogy többször is szóvá tették a dolgot, legutóbb tegnap este odáig eszkalálódott a helyzet, hogy az adc elkezdett magyarázni hogy így bronz vagyok, ő meg úgy plat és hogy miféle dolog, hogy nem lulut vagy tanky suppot viszek, stb stb. A vége még a szokásosnál is rosszabb lett, nem tudom, hogy trollkodott-e, vagy tényleg ekkora bamba barom volt, de Sylast pickelt adcnek, kaptunk egy Ezrealt meg Luxot ellenfélnek, adc meg jungler szépen felfeedelte őket, Sylas a végén 4k damage-el zárt az én 17k-mmal szemben. Kezdtem azt hinni, hogy Bronzban és Goldban játszanak csak ilyen supportokkal, de akkor megnyugodtam :)
Ja azért van annyi challenger riven, yasuo, katarina, qiyana, thresh, akali, sorolhatnám otp, mert ott nincsenek otp-k, de érthető a lényeg, viszont ha ap supportozol tanulj meg rendesen helyezkedni, mert 1cm-rel odébb vagy, halsz, vagy pont out of rangebe lesznek az enemyk. Meg készülj arra, hogy a lanet neked mint supportnak kell megnyerni és ez nem csak ap supportok esetén van így hanem egy lulunál meg egy alistarnal is.
És nem szentségtörés valid supportok, sőtt én kifejezetten szeretm őket, bár én jg-ben játszok, de szoktam szeretni egy jó xerath gank preparet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!