Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyiket preferáljátok inkább?

Melyiket preferáljátok inkább?

Figyelt kérdés

Játék hihetetlenül élethű grafikával, de gyenge, felejthető történettel,

vagy

Játék átlagos vagy gyenge grafikával, de ütős sztorival?

2022. ápr. 20. 17:25
A kérdező szavazást indított:
Játék hihetetlenül élethű grafikával, de gyenge, felejthető történettel.
Játék átlagos vagy gyenge grafikával, de ütős sztorival.
20 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
Hiába csili-vili a grafika, ha a történet úgy sz.r ahogy van akkor 5-10 perc után visszatérítést kérek rá.
2022. ápr. 20. 17:29
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Engem a történet érdekel a legkevésbé egy játékban. Ha jó történetre vágyom, akkor könyvet vagy filmet veszek elő. A játék, az nekem legyen 100%-ig játék.
2022. ápr. 20. 22:01
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Kettő együtt is lehet akár. :D Szerencsére ritkán de azért van err is példa.
2022. ápr. 20. 22:02
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

"Ha jó történetre vágyom, akkor könyvet vagy filmet veszek elő."

Ez elég érdekes megközelítés.

Nekem a történet és a hangulat a legfontosabb. Ha a hangulat nem szippant be akkor a történet se fog. Ennek a kettőnek kell egyensúlyban lennie vagy a hangulatnak kell jobbnak lennie. Egy érdekes világ, jó karakterekkel, jó zenével simán beszippant és ellensúlyozza a közepes történetet, de fordítva már nem mindig igaz.

2022. ápr. 21. 00:54
 5/10 anonim ***** válasza:
73%
Engem legtöbbször hidegen hagy a történet meg a grafika is. Engem ami érdekel az a gameplay.
2022. ápr. 21. 01:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A régi járatokok grafikája hangulatos.
2022. ápr. 21. 02:09
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól is függ milyen játékról van szó
2022. ápr. 21. 02:10
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond azzal, hogy különbözőek vagyunk, és különböző dolgokat szeretünk. A bajom azzal van, hogy sok játékos (főleg idehaza) lenézi azokat, akik "történet nélküli" játékokkal játszanak, mintha az valami primitív, elmaradott szórakozás lenne. Pedig annyi műfaj van: szimuláció, stratégia, ügyességi, logikai, verekedős, sandbox, sport stb, és mindegyik kiválóan elvan sztori nélkül is. (Na és persze a multiplayer, ami idehaza szinte nincs is játékszámba véve, mert azzal csak az ovisok meg a hülyék játszanak, mint tudjuk.)

És akkor jön David Cage, a Quantic Dream főnöke (Heavy Rain, Beyond Two Souls, Detroit Become Human), és olyanokat nyilatkozik, hogy "az igazi felnőtt játékosok ilyen játékokkal akarnak játszani". Már elnézést, de NEM. Nekem az összes QD produktum interaktív mozi. Megy a történet egy zárt csőben, és a választásaidtól (vagy egy elrontott QTE jelentettől) függően átkerülsz egy másik csőbe. Hiába van tizen-egynéhány befejezés, ha az interakció minimális. Nekem az kell, hogy az egész játékot én irányítsam. Már attól rosszul vagyok, ha mondjuk zajlik egy izgalmas menekülős-harcolós jelenet, és a játék elveszi tőlem az irányítást, hogy bejátszhasson egy in-game videót, vagy cutscene-t.

Sokan istenítik pl. a The Last of Us történetét, de objektíven nézve, a legjobb játéksztori is maximum egy jobb tévésorozat szintjét hozza. Mégis hallok olyan véleményeket, hogy az XY játék sztorija veri bármelyik hollywoodi filmét- ugyan már! Elhiszem, hogy nagyon szereted, de próbáljunk már meg egy kicsit racionálisak lenni.

Szóval az a véleményem, hogy a sztorijátékok kellenek, örülök a sikerüknek, de ne vegyük már alsóbbrendűnek a többi játékot sem, mert nem azok.

2022. ápr. 21. 07:44
 9/10 anonim ***** válasza:
75%

#8: szerintem nem ez volt a kérdés. Egyébként majdnem mindennel egyetértek, amit írtál kivéve azzal, hogy a jobb történetű játékok nem hozzák a jobb filmek történetét. Szerintem simán hozzák és a világ- és hangulatteremtésben sokszor jobbak is.

Én többnyire történet alapú játékokkal játszok, de mellette játszok mással is. Én a filmek és könyvek mellett vágyok interaktív filmekre is. A kedvenc játékom a Life is Strange, de ez tényleg csak interaktív sorozat. Véleményem szerint viszont a valaha készült legjobb játék a Deus ex 1. Ez teljesen szabad.

(4-es voltam.)

2022. ápr. 21. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#8 Nem az a baj ha történet nélküli a játék(én is Sims-ezek és abban 1 szem történet sincs). A baj az az ha valami nagyon egyszerű, összetaknyolt története van ha van. Ha már csinálnak történetet is a játéknak azt legalább rendesen csinálják meg akkor és ne valami félkész munka legyen. Vagy ha direkt sandbox játékot akarnak(mint minecraft,sims és hasonló kollegák) akkor pedig egyáltalán ne legyen. Egy félkész történet jobban el tudja b#szni a játékélményt mintha egyáltalán nem lenne.

Viszont egyetértek a 9. válaszolóval hogy nem ez volt a kérdés. A kérdés az volt kinek melyik fajta jön be jobban és nem ez amit most tárgyalunk.

2022. ápr. 21. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!