Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tanácsok olyannak, akinek az...

Tanácsok olyannak, akinek az Elden Ring az első játék a sorozatból, amivel játszik?

Figyelt kérdés

Szeretem az ilyen open-world mászkálós játékokat, ami talán hasonlít és sokat játszottam vele az az Assasins Creed sorozat, meg a Shadow of Mordor. Viszont se a Dark Souls-al, se a Bloodborne-al nem játszottam, az Elden Ringről annyira mondták hogy a világ legjobb játéka, hogy megvettem.

Tegnap játszottam vele kb. 3 órát. Folyamatosan az volt az érzésem hogy vannak dolgok, amiket alapból tudnom kellene, de nem tudok.

Nem annyira egyértelmű, mit kell csinálni. Oké, hogy van egy nagy világ, ahol bárhova mehetsz, és nyilván a végcél az az hogy olyan erős legyél hogy bárkit le tudj győzni ebben a világban, na de mégis, van ebben klasszikus értelemben vett story mode? Az eleje bevezető 5 percen kívül gyakorlatilag semmi nem derült ki, kik vagyunk, mit csinálunk, jövök-megyek céltalanul a világban és néha találkozok valakivel aki megnyugtat hogy menjek csak tovább.

Mintha kimaradt volna a tutorial rész is. A küzdelem alapjait megtanították, de pl. olyat hogy sprintelni hogy kell, a menüben különböző mágiák megtanulásának milyen követelményei vannak, egyáltalán hogy mit jelent az a sok tulajdonság ami a karakteremnek van, miben számítanak, ilyenekről nem volt szó.

Próbáltam nézni pár arcot akik játszottak Twitch-en a játékkal és frissen kezdték, de ők is igazából valahogy sokkal céltudatosabban haladtak. Ugyanott szaladgálnak a térképen, ahol én is, de valahogy a karakterük is sokkal fejlettebbnek tűnik: tudnak már mindenféle varázslatot, van rendes ruházatuk, ilyen-olyan fegyverek, én három óra alatt odáig nem tudtam eljutni hogy kiderüljön pl. lovam honnan lesz. Meg azt a 2 default varázslatot se tudom valamiért megtanulni, ami alapból ott van az inventory-mban. Ugyanez az "elden ring for beginners" című youtube videókkal, a csávó már úgy kezdi hogy 7 méteres bárd van nála és egy-két varázslattal öli a nagy fő szörnyeket, úgyhogy hiába mutogatja nekem hogy amikor már ilyen erős vagy akkor hogyan könnyű pénzt szerezni, egyelőre odáig szeretnék eljutni hogy bármit is fejlődjön a karakterem.

Szintén nem egyértelmű, hogyha meghalok, akkor mi veszik el abból ami nálam van, és mi nem? Csak a pénz (rúnák)? Vagy más is? Mit csináljak, minden site of grace-nél folyamatosan költsek el mindent, amit tudok?

Úgyhogy összességében megköszönném ha tudnátok pár tippet mondani, főként a fentiek vonalán, de akár egyebet is. Mit jó csinálni, mit nem jó, mit igen, mit ne, etc. Vannak-e olyan alapvetések ami nekem talán nem egyértelmű?

Köszi előre is.

2022. márc. 7. 20:04
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nekem mindegyik válasz hasznos volt.
2022. márc. 23. 18:30
 12/12 fentor zoli válasza:

Régi már a téma, csak olvasgatok... :)

Nekem 270 óra volt, teljesen tudatlanul...szép lassan, 75 ös szinten mentem az első bosshoz, addig bejártam mindent amit lehetett....

Igazából jelentéktelen a történet..nincs szükség a kijátszáshoz sokmindenre, hacsak nem akarsz mindent is megcsinálni mint én... azthiszem 3 medál nemlett meg :D amugy minden.

2.-ikra már végigrohantam..kiváncsi voltam a másik endingre.

A rejtett Bad" endinget nemtaláltam meg.... , de másodszorra 3 óra volt :D

Igazából elmész a várba megölöd a királyt...elrohansz az óriáshoz...és már mehetsz is megölöd maliketh et, és jön a finálé :)

Az biztos hogy magávalragadó egy játék..én kb 2 hét alatt toltam le....nemlehet abbahagyni :D

Vannak rázós részek, de ha előre gondolkodsz és túlszintezed magad, kicsivel könnyebb

Egyetlen egy csalt... maliketh előtt az ajtónálló lovas....végül meglett, de rendszertelenül működött' , és ha vesztésre ált hajlamos volt 1 dolgot ismételgetni végtelenül...amig megnem purcansz....mertugye temeg végtelenül nemtudsz ugrálni :D

Szóval sokoldalú a játék, és jóez így...ha érdekel a történet...csinálhatod...vannak mellék szálak...stb. azokat is lehet...de igazából hogy a végére érj nemsokminden kell...úgyhogy meghagyták a választás szabadságát benne, azt csinálsz amit akarsz

Malenia az egy nagy 0, ugyanúgy mint mohg , godfre meg kifejezetten gyenge...Marika meg 2 perc...

Egyedül a repkedő varázsolgató üveglufi a végén kicsit idegbaj.

Nem a bossok erősek...sok kis mezei' enemi hamarabb elpakol mint ők :D , van olyan lovag aki 3 mozdulattam mostis eltapos :D és nemtudsz ellene tenni...

Mondhatjuk hogy az első jó játékuk....az előzőeket próbáltam...de idelyétmult esetlen mozgás...fos grafika...és idióta játékmenet volt...van aki ígyis szerette, de nekem kb. 5 perc elég is volt belőlük :)

Nameg én magyrul játszottam... így könnyebb ám sokkal :)

2023. jan. 25. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!