Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Tanácsok olyannak, akinek az...

Tanácsok olyannak, akinek az Elden Ring az első játék a sorozatból, amivel játszik?

Figyelt kérdés

Szeretem az ilyen open-world mászkálós játékokat, ami talán hasonlít és sokat játszottam vele az az Assasins Creed sorozat, meg a Shadow of Mordor. Viszont se a Dark Souls-al, se a Bloodborne-al nem játszottam, az Elden Ringről annyira mondták hogy a világ legjobb játéka, hogy megvettem.

Tegnap játszottam vele kb. 3 órát. Folyamatosan az volt az érzésem hogy vannak dolgok, amiket alapból tudnom kellene, de nem tudok.

Nem annyira egyértelmű, mit kell csinálni. Oké, hogy van egy nagy világ, ahol bárhova mehetsz, és nyilván a végcél az az hogy olyan erős legyél hogy bárkit le tudj győzni ebben a világban, na de mégis, van ebben klasszikus értelemben vett story mode? Az eleje bevezető 5 percen kívül gyakorlatilag semmi nem derült ki, kik vagyunk, mit csinálunk, jövök-megyek céltalanul a világban és néha találkozok valakivel aki megnyugtat hogy menjek csak tovább.

Mintha kimaradt volna a tutorial rész is. A küzdelem alapjait megtanították, de pl. olyat hogy sprintelni hogy kell, a menüben különböző mágiák megtanulásának milyen követelményei vannak, egyáltalán hogy mit jelent az a sok tulajdonság ami a karakteremnek van, miben számítanak, ilyenekről nem volt szó.

Próbáltam nézni pár arcot akik játszottak Twitch-en a játékkal és frissen kezdték, de ők is igazából valahogy sokkal céltudatosabban haladtak. Ugyanott szaladgálnak a térképen, ahol én is, de valahogy a karakterük is sokkal fejlettebbnek tűnik: tudnak már mindenféle varázslatot, van rendes ruházatuk, ilyen-olyan fegyverek, én három óra alatt odáig nem tudtam eljutni hogy kiderüljön pl. lovam honnan lesz. Meg azt a 2 default varázslatot se tudom valamiért megtanulni, ami alapból ott van az inventory-mban. Ugyanez az "elden ring for beginners" című youtube videókkal, a csávó már úgy kezdi hogy 7 méteres bárd van nála és egy-két varázslattal öli a nagy fő szörnyeket, úgyhogy hiába mutogatja nekem hogy amikor már ilyen erős vagy akkor hogyan könnyű pénzt szerezni, egyelőre odáig szeretnék eljutni hogy bármit is fejlődjön a karakterem.

Szintén nem egyértelmű, hogyha meghalok, akkor mi veszik el abból ami nálam van, és mi nem? Csak a pénz (rúnák)? Vagy más is? Mit csináljak, minden site of grace-nél folyamatosan költsek el mindent, amit tudok?

Úgyhogy összességében megköszönném ha tudnátok pár tippet mondani, főként a fentiek vonalán, de akár egyebet is. Mit jó csinálni, mit nem jó, mit igen, mit ne, etc. Vannak-e olyan alapvetések ami nekem talán nem egyértelmű?

Köszi előre is.

2022. márc. 7. 20:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
2022. márc. 7. 20:45
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Egy "rejtett" tutorial van a játék elején. És igen ezekhez a fajta játékokhoz tényleg nem árt egy kis tudás, mert ezek a típusú játékok nehezek

Itt nincs se story mód se könnyű, csak hard van. Lehet nem ártott volna kicsit jobban utána nézni a játéknak és nem csak azt, hogy open world. Igazából kb tényleg egy Dark Souls csak open world - ben. Egy egyszerűbbel kellett volna kezdeni, mert még a gaming sajtóban is nagyon sokan mondják, hogy tényleg brutál nehéz a játék. Egy kezdőnek meg főleg az lesz. Esetleg nézd meg a Thevr első videóját róla és akkor talán lesz egy kis fogalmad a játékról.

2022. márc. 7. 23:24
 3/12 anonim ***** válasza:
82%

Ezt most konkrétan még nem vettem meg (rengeteg a bug, láthatatlan ellenfelek meg társai, kivárom azt a fél évet amíg lesz pár nagyobb patch), de Dark Souls 2-3, Nioh 1-2, Sekiro Shadows die twice hasonlóak.

Amiket írok, előre szólok eddigi tapasztalat alapján írom, lehet hogy nem pontos vagy nem így van az Elden Ringben.

Általában nincs "legjobb", sokféleképpen tudod fejleszteni a hősödet. Maga a szintlépés nem fog sokkal jobbá tenni, szóval ne olyanra számíts hogy felmész +5 szintet és 1 ütés a mob, picit könnyebb lesz, de összességében meg kell tanulni az ellenfelek mozgását és arra reagálni.

A fő story cél általában a bossok megölése, ezzel haladsz előre a történetben. Maga a történet általában elég bujtatott, sok ici-pici darabból kell összerakni, mit mondogat egy mob vagy boss, feliratok, 1-1 könyv stb. Rengeteg a ködösítés is, szóval semmiképp sem könnyű kihámozni belőle a történeti szálat/szálakat.

A tulajdonságok, mint erő/strength, életerő/vitality stb egy-egy adott pontját erősítik a karakterednek. Általában mikor növelsz valamit, oldalsó menüben írni szokta mire van kihatással. Strength tipikusan fegyver sebzését növeli (erősebben ütsz), míg vitality általában az életcsíkodat tolja feljebb stb. Ezek megint mind pici változások, de sok pici sokra megy.

Ha mágiát akarsz tanulni, ott is van egy minimum követelmény, mint a fegyvereknél, ahhoz kell a magic power vagy valami hasonló X szintű (pl tűzgolyó 20 pont a magic poweren hogy egyáltalán meg tudd tanulni, hasra ütés szerűen).

Halál esetén lelkeket/pontokat hagysz hátra, /általában ezek kellenek a szintlépéshez, néha vásárláshoz is). Eddigi játékoknál a halál a többi felszerelést, pénzt, felhasználható eszközt stb nem befolyásolta, szóval azok megmaradtak nálad (általában van gyógyító flaska, az pl újratermeli a felhasználható gyógyitalt).

Halálodkor az aktuális pontjaidat "ledobod" a földre ahol meghaltál, szóval van esélyed visszaszerezni. Ha viszont megint meghalsz, akkor az törlődik és a halálodkor lévő pontokat "dobod" le, szóval ha volt pl 10 ezer pontod, elindulsz felszedni, szerzel 20 pontot és megint meghalsz anélkül hogy felszedted volna a 10e pontot, akkor a 10e pont eltűnik és helyette a holttested helyén marad 20 pont.

A legfontosabb a játékban pedig a tanulás. Szó szerint le kell ülnöd beseggelni, melyik ellenfélnek milyen képességei vannak, mikor hogyan támad, ha van buff/debuff mi jó ellene (pl érzékeny tűzre, méregre, vagy gyakran használ bénítást akkor neked kell bénítás ellen poti stb).

2022. márc. 8. 12:07
 4/12 anonim ***** válasza:
30%

Ez tényleg egy 10/10-es játék, de csak a Dark Souls játékok rajongói számára. Nagyon kevesen fogják beletenni azt a rengeteg időt, gyakorlást és utána olvasást, amit megkövetel. Nehéz játék, mégis inkább figyelmet és türelmet igényel, mint ügyességet és reflexeket. Sokan teljesen téves elképzelésekkel ülnek neki, mert hozzá vannak szokva a többi játékhoz. Más játékokban nem tudsz leesni egy háztetőről vagy szikláról, mert láthatatlan fal van ott, de ebben a játékban lesétálsz a peremről, és meghalsz. Más játékokban a harc közben addig püfölheted a támadás gombját, amíg akarod, vagy a végtelenségig elbújhatsz a pajzsod mögé. Itt viszont pillanatok alatt elfogy a stamina csíkod, nem lehet ész nélkül vagdalkozni vagy blokkolni. Ha egy szörny úgy van leprogramozva, hogy kettőnél többet nem lehet egymás után ráütni, akkor ne csodálkozzon senki, hogy a harmadik ütésnél egy olyan kombó-vihart szabadít a nyakába, hogy abból már nem kel fel többet.

VISZONT! A Souls játékok (és az Elden Ring) a közhiedelemmel ellentétben, SOHA nem csalnak. Ha betartod a szabályait, akkor legyőzheted, de ha nem, akkor megbüntet és megaláz. Akik ezt nem hajlandók tudomásul venni, azok köpködnek rá, hogy "szemét csaló játék, amit csak azért istenítenek a hülye sznobok, mert nehéz".

2022. márc. 8. 19:57
 5/12 anonim válasza:
48%
Schlekmann Márk
2022. márc. 9. 10:39
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

Nincs ismerősöd, aki ismeri a Dark Souls játékokat? Mi ketten toljuk az Elden Ringet, én soha nem játszottam a Souls szériával, a partnerem sokat, így ő tud segíteni a felsorolt dolgokban.

Amúgy ez szerintem is egy óriási hiányossága a játéknak, szerintem irreális úgy piacra dobni bármit, hogy ELVÁRJÁK hogy vidd ki az előző x részt. Emiatt számomra nem tud 10/10 lenni, pedig - így, hozzáértő játékos segítségével - nagyon nagyon szuper kaland, imádom a felfedezést benne, a harcok nem egyszerűek de tanulhatóak, szóval nagyon élvezetes játék.

Kár, hogy ennyire sz.rik a játékos fejére, mintha aktívan tettek volna érte hogy valamiféle "elit" játék legyen, amit a hardcore souls-bajnokokon kívül senki nem élvezhet. Nem szimpatikus húzás, kicsit bánom hogy kiadtam érte a pénzt, nem biztos hogy megérdemelte volna a stúdió.

2022. márc. 10. 13:54
 7/12 anonim ***** válasza:
29%
Hàt ez nagyon nehéz jàték lett , én nem jàtszottam a dark souls részekkel , de helyenként ezt túlzàsba vitték ,az ember érzése az hogy a fejlesztők arra mentek rà hogy kell minnél jobban kibacni a jàtékossal , a bossok csalnak mint àllat , ha nem vagy profi szinte lehetetlen végigvinni és ki az a marha aki napokat szenved egy bossnàl , a karakterrel is vannak problémàk , a pajzsot carul emeli maga elé ,(lassan ) mire védelembe emeli beviszik az ütést komoly bossharcnàl , feladtam a dagadt nagydarab ördögnél aki tüzet dobàl a a műkaros nővel még nem is talàlkoztam de nem is fogok az a legnehezebb boss àllitolag
2022. márc. 19. 02:11
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi bajod van Malenia-val, Miquella pengéjével? Olyan cuki ahogy one-shotol XD

Egyébként sokan mondták hogy nehéz, átlagban 70 óra amire kijátszod, pont ezért, szó szerint meg kell tanulni mit csinálhatsz, mikor csinálhatod. Általában a kapzsi játékosokat bünteti masszívan, "jajj még +2 ütés belefér és akkor meghal" aztán kapod a kombót az arcodba.

Csak hogy igazságos legyek, nekem a Dark Souls 3 első kijátszása 90 órámba telt, abból kb 25 órát farmoltam ugyan azt a szerencsétlen 6 mobot, hogy felhúzzam a szintemet XD

Az is picit nehezít a dolgokon, mivel nincs fix útvonal, lehet belefutsz egy játék közepi boss-ba, holott még az előtte lévő 3-at se verted le, mert kikerülted az ugráló kecskével.

2022. márc. 21. 07:25
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, hát, nem nagyon hoztátok meg a kedvem a játék folytatásához:D

Végsősoron akkor (nagyon leegyszerűsítve) ebben a játékban a karaktered "build"-jeit és a szörnyek változatos harcmodorát lehet/kell élvezni.

Nem szimpatikus az sem, hogy az új játékosokra (akik most találkoznak először ezzel a sorozattal/játékkal) kvázi mint idegen test tekintenek, és marhára le van szarva, hogy élvezetesen be tud-e csatlakozni a játékba, vagy nem. Nem azt mondom, hogy vezesse a kezemet egy Elden Ring fejlesztő, de azért infóval meg tutorial-okkal segíthetnének.

2022. márc. 23. 14:31
 10/12 anonim ***** válasza:
51%

#6-os vagyok

Akik lepontoztak, megindokolnák hogy miért tették? Kíváncsi lennék.

2022. márc. 23. 14:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!