Szerintetek miért jön ki ilyen kevés AAA-s cím egy
évben, főleg single player terén, sok helyen a grafika
sem változik, de a gépigény meg nő, hogy éri meg PC-t
építeni így szerintetek?
9-es az nem megszépítés, hanem tény, hogy:
Nem voltak tele buggal, volt értelmes sztorijuk, amiben volt logika, gondolkodni kellett, volt komoly pályatervezés, nem volt tele qte-kel, hogy a hülye is ki tudja játszani, nem 5 órás játékidejük volt, nem voltak tele feminista propagandával, nem voltak tele magenta-lila-sárga-b.zis színvilággal, nem voltak lootboxok, nem buzdított szerencsejáték-függésre, a fejlesztőstúdióknak nem voltak szexuálsi zaklatási botrányaik, stb.
2022. febr. 6. 21:01
Szóval ahogy rátették a profitorientált pénzemberek a kezüket a játékiparra, úgy romlik a színvonal, mert csak a profit számít..
2022. febr. 6. 21:02
Nem voltak tele buggal, áh tényleg nem... más kérdés, hogy akkoriban még nem lett belőle népharag, ha fél pillanaton belül nem lett javítva. Akinek szerencséje volt, sé votl internet ahogy kijött a patch, letöltötte telepítette és remélte, hogy jó lesz, nem ám külön launcher, auto patch stb, akinek meg nem volt internet legjobb esetben a különféle ujságok mellékletében bízott, hogy azon fenn lesz a javítás.
Tele QTE.... nem is tudom miben láttam ilyet utoljára, Shadow of the Tomb Raider, de ebben sem vagyok biztos
2022. febr. 6. 21:07
szerintem itt egyesek rohadtul szemkötőt hordanak, mert még tavaly is baromi sok jó játék jött ki, mind indie mind AAA-s téren. Indie pl a Returnal ami baromi jó, AAA-ból Ratchet, Forza stb... vagy csak itt vagy sokan csövesek és nincs pénzük konzolokra (mert ugye még 1 konzol sem elég ha mindennel akarsz játszani), vagy csak pc fanboyok
2022. febr. 6. 22:22
#14: Természetesen már le is pontoztak. Pedig én is mindig ezt mondom: ma is készülnek fantasztikus játékok, csak az átlagembernek nincs tudomása róluk, mert nem olvasnak gaming sajtót, nem néznek külföldi videós csatornákat, stb. Még mindig ott tartunk, hogy az etalon játékok a CoD2, Need for Speed Underground 2, meg a The Witcher 3. Fel kéne ébredni, 2022 van!
2022. febr. 7. 00:09
#12: Ezt a "profitorientált pénzemberek" dumát meg el kéne már felejteni! A 90-es évektől fogva minden a profitról szólt. Carmack és Romero megalkották a DOOM-ot, aztán azon versenyeztek, hogy kinek van több Ferrarija. Sid Meiernek (Pirates!) több Karib-tengeri sziget van a birtokában, Richard Garriott/Lord British (Ultima sorozat) várkastélyt építtetett a videojátékokból szerzett pénzből. Satöbbi. Senki sem emberbaráti céloktól vezérelve írt egyetlen játékprogramot sem.
2022. febr. 7. 00:19
#15 hát magyarországon tuti ez megy, mivel itt pl a Nintendo abszolút nem elterjedt dolog, ergo az emberek alapból kihagynak olyan remek címeket amiket sehol máshol nem találnak: Mario Odessy, Zelda BOTW, Bowser's fury, Mario kart, meg sok másik. Mondjuk az xbox game pass legalább próbálkozik változatos címekkel, de a PS plus a mai napig tucatjátékokat osztogat, meg az epic game store is, nem csoda hogy a játékosoknak fingjuk sincs a gaming világról :D És igen, a gaming sajtó baromi fontos, anélkül szerintem én is a mai napig codoznék meg cséznék.
2022. febr. 7. 10:50
17-Óh dehogynem. Az egész 90-es évek Nintendo lázban függött itthhon is.
2022. febr. 7. 11:55
#18 nem hiszem, azok sokkal inkább azok a kamu Sega Genesis meg ilyesmik voltak, a sárga kazettások, azokra én is emlékszem, de túl olcsóak voltak ahhoz hogy eredetik legyenek, a piacokon is kazalszám árulták pár száz forintért a kazettákat és sokszor nem is az volt rajta ami a címkén volt.
Sokat hallgatok retro podcastet ahol mára már 40 éves fazonok sokat sztoriznak (checkpoint podcast, konnektor), de nintendórol egy szó sem esik, se segáról, az amigáról meg c64-ről beszélnek leginkább.
2022. febr. 7. 12:47
20/22 A kérdező kommentje:
Gyerekek! Nem éri meg PC-t építeni 3 évre fél milláért, ha minden évben kb. max 3 értékelhető AAA-s játék jön ki az indie-ket leszámítva, amikért full árakat kérnek, tele hibákkal, elavult grafikával, monoton játékmenettel, persze vannak kivételesek is, bár lenne ezekből több.
Kapcsolódó kérdések: