Szerintetek miért jön ki ilyen kevés AAA-s cím egy
évben, főleg single player terén, sok helyen a grafika
sem változik, de a gépigény meg nő, hogy éri meg PC-t
építeni így szerintetek?
Nagyon egyszerű a válasz: iszonyú sok pénz és idő egy AAA játék megalkotása.
PC-t építeni egyáltalán nem éri meg már évek óta. Én megtehetném, hogy kifizetek egymilliót egy gamer PC-re, de inkább vettem egy Xbox Series X-et, egy egér+billentyűzet adaptert, és befizettem Game Pass-re. Egy pár évig elleszek vele, amíg talán normalizálódnak a hardverárak és ellátási láncok.
2022. febr. 5. 20:54
Jönnek, csak az a baj teljesen egykaptafa az összes, mintha egy szabványosított futószalag lenne az egész. Kb az indiknél vannak egyedi és igazán jó játékok.
2022. febr. 5. 20:59
3/22 A kérdező kommentje:
Jobban jártál, én meg másodjára építettem PC-t mostanság és látom nem sok értelme volt. Lehet inkább eladom, úgy minden garanciális. A grafika alig változik, de a gépigény nő, legtöbb open world-ös címmel meg nem játszok az online végett. Kevés sztori, unalmas monoton játékmenet, változatosság nulla, online-ért meg nem éri meg 10 ezreket kiadni, ha nincs lelke egy játéknak.
Legalább több pénz marad meg ennyi az egész. Én is csak azt veszem meg amire a megjelenés után pár héttel a közönség is azt mondja hogy jól sikerült, emg addigra elsek egy rakat tesztet, videót is.
2022. febr. 5. 22:53
Én is egy xbox seroes en go dolkodom már egy ideje. Szerencsére én 4 éve építettem új gépet, mikor az amd fx éra kifutott és bagóért lehetett venni a 6 meg 8 magos procijaikat, huszonpárezerért.
2022. febr. 6. 08:00
Csak te nem latod a valtozast, nem veletlen no a gepigeny. Tobb objektum van szetszorva a palyan, nagyobb palyak, olyan reszletes grafika aminel te nem latsz kulonbseget, de aki 4kban jatszik az igen, stb…
2022. febr. 6. 11:00
Az összes AAA játék semmi újat nem tud mutatni.Sem történet sem grafikai szinten. Unalmas és monoton a legtöbb, ahogy multiplayer-ben is vagy tele van csalókkal. Jó pár éve nem láttam már értelmes játékot. Plusz folyamatosan jönnek a remake, remastered játékok. Azért, mert épp, hogy egy fokkal jobban néz ki, mint 2 évvel ezelőtt csak ezért nem fogom még egyszer meg venni. Semmi pluszt nem raknak már a játékokba, ha igen akkor az valószínűleg indie játék, mert azoknak legalább van egy kis kreatívitásuk csak sajnos ez is ritka.
2022. febr. 6. 17:52
Az aaa-ból a cyberpunk 2077 lehetett volna, ami kitűnik, de azt is elrontották. Lehet rájuk várni fél évtizedeket vagy többet és utána meg olyan, hogy látszik, fele annyi időt raktak bele. Ami egyedi aaa az kb a Deathloop, meg a playstation átiratok.
2022. febr. 6. 18:35
#7: Az AAA játékoknak MUSZÁJ olyannak lenniük, hogy eladhatók legyenek, ez a lényegük. Az indie játékok lehetnek formabontók, nincs sok veszítenivalójuk, de egy 100 millió dolláros project esetében nem lehet kísérletezni, általában marad a bombasztikus grafika és a filmszerűség.
Amúgy a régi játékokat is legtöbbször csak a távolság szépíti meg, a maguk idejében is csak azért tűntek forradalminak, mert nem volt vetélytársuk. Half-life 2, HALO, GTA IV, Skyrim, az újabbak közül a PUBG, Among Us...
2022. febr. 6. 19:04
Más kérdés ha egy adott címet túlzottan megváltoztatnak akkor emg az a baj... Ennyi erővel lehetne azt mondani, minden FPS-ben lőni kell, micsoda unalmas dolog.
2022. febr. 6. 20:59
Kapcsolódó kérdések: