Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Egykori rajongók, örülnétek...

Egykori rajongók, örülnétek annak, ha visszatérne a Bionicle?

Figyelt kérdés

Nem G2 féle gyenge próbálkozásokra gondolok, hanem valódi Bionicle szettekre. Vennétek őket?

Én örülnék neki és biztosan vennék pár szettet már így felnőttként is.

2022. jan. 29. 23:15
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Úgy néz ki, hogy nem veszek Lego-t. Egyre jobban undorodom ettől a cégtől. Kiadnak egy Bionicle szettet, ami gwp, de kizárólag gyerek témákhoz adják.
2023. jan. 24. 01:28
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelt volna a szett, ha nem lenne ennyi megszorításhoz kötve a megszerzése. Nyilván a viszonteladók sem fogják olcsón árulni. Pedig jó lett volna egy kis múltidézésre vagy esetleg búcsúajándéknak, mert valahogy kétlem, hogy a Lego ezentúl kezdene bármit is a Bionicle-lel.

Egyedül a tervezőt dicsérem, megosztott képeket a tervezési folyamatról és egyértelműen közel állnak a szívéhez a rajongók és maga a franchise. Ismét a Lego vezetősége barmolta el a dolgot, szokásukhoz híven.

2023. jan. 24. 04:20
 13/18 A kérdező kommentje:
Undorító a vezetőségük. Az utolsó kettő gwp-nél (amik szerintem elég csúnyák) nem volt semmiféle megkötés. Erre megint a Bionicle rajongókkal b*sznak ki. Hihetetlen. Igazi zsenik, egy csomó rajongó ezt várta, akik közül szinte már az összes felnőtt, erre gyerekeknek szánt témákhoz kötik. Nem értem, hogy ez miért jó nekik.
2023. jan. 24. 12:29
 14/18 anonim ***** válasza:

Megértem, hogy a készletet miért csak bónusz ajándékként adják. Kockázatos lenne nagy tételben árulni, mert relatív kis közönséget fog érdekelni. Ezért is érthetetlen, hogy szándékosan még tovább szűkítik a felvásárlói kört. Engem már a borsos árkorlát is eltántorított, de még pluszba rájön erre az időkorlát és a megvehető tételek limitálása. Már előre látom, hogy ha nem lesz elég kelendő a szett, újfent a Bionicle-t vagy a fanokat fogják okolni.

Évek óta ez megy, kész röhej. A Lego valahányszor támogat egy Bionicle-ös kezdeményezést, olyan pocsékul van kitalálva, hogy mindig bebukik és a fanok arcán csattan a pofon. Amikor meg jól menne a dolog, mint például a 90. évfordulós szavazáson, akkor utólag megváltoztatják a szabályokat, hogy csak azért se a Bionicle nyerjen. Most kapnánk egy erősen kompromittált és nem túl jól kinéző, de a körülményekhez képest elfogadható tribute készletet, és még ennek is lekorlátozzák a beszerzését. És gondolom, ha nem veszik elegen, akkor a könyvelők azt fogják leszűrni, hogy a Bionicle még így sem kelendő, a rajongók meg ezentúl kussoljanak.

Tudom, vagy legalábbis remélem, hogy a Lego nem szándékosan akar kitolni a rajongókkal, de hogy folyamatosan ennyire inkompetensek és önszabotálók legyenek, ez abszurdum.

2023. jan. 25. 03:37
 15/18 A kérdező kommentje:

“ Már előre látom, hogy ha nem lesz elég kelendő a szett, újfent a Bionicle-t vagy a fanokat fogják okolni.”

Pont ezen gondolkoztam én is, hogy szándékosan úgy csinálnak mindent, hogy ne legyen sikeres.

G2, csak a nevében volt Bionicle. Elbukott, teljesen jogosan.

Szavazást utólag módosították.

Volt egy bricklink projekt is, oda meg egy csúnya szettet küldtek (bár talán azt nem a Lego választotta).

Most pedig gyerek szettekhez kötnek egy felnőtteket célzó gwp-t.

Szerintem ezt teljesen szándékosan csinálják, hogy megint bebizonyíthassák, hogy a Bionicle senkit nem érdekel.

2023. jan. 25. 10:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Az utóbbi hetek során közzétett kulisszatitkok még jobban megerősítették azt, amit eddig is tudtunk, hogy a Lego marhára lenézte és elbagatellizálta a Bionicle-t. Christian Faber, a Bionicle egyik eredeti alkotója engedélyt kapott, hogy nyilvánosságra hozza az ő általa tervezett 2015-ös Bionicle reboot-ot, amit a Lego végül visszautasított. Egy egészen összetett, sokrétű tematikával átitatott, alternatív idősíkon játszódó tudományos-fantasztikus rejtély lett volna, ami egyben az eredeti széria folytatása és újragondolása. Rengeteg vázlat és látványterv készült hozzá.

A Lego mindezt kidobta és Faber ötleteiből mindössze a legfelszínesebb részleteket tartották meg. Ugrott a tematika, a karakterfejlődés, a rejtélyes misztikum, az összefüggő kontinuitás, a kidolgozott látványtervek. Amit a Lego megőrzött: pókok, csontvázak és némi halovány utalgatás az időutazásra, ami végül sehova nem vezetett. Gyakorlatilag a legteljesebb mértékben lebutították a koncepciót.

Eddig is világos volt a kitudódott háttérinformációk alapján, hogy a Bionicle reboot nem saját hibájából, hanem a Lego vezetősége miatt lett olyan lapos és érdektelen. Ez csak újabb bizonyíték, hogy a Lego nagyon nem értette a franchise-t.

2023. febr. 26. 05:56
 17/18 A kérdező kommentje:
A Lego a Disney licenszeken kívül mindent lenéz. Csoda, hogy egyáltalán van még saját témájuk.
2023. febr. 26. 11:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Terjed egy pletyka Legós körökben, hogy 2025-re tervezik újra visszahozni a Bionicle-t. A forrás persze bizonytalan, állítólagos kiszivárgott bennfentes szóbeszéden alapszik.

Én nem viszem be. Legfeljebb annyi igazságalapja van a pletykának, hogy a Lego újabban Technic helyett System alapú akciófigurákkal kísérletezik, azaz nem hagyták abba végleg a nagyobb figurák gyártását. A Lego tervezők közt dolgoznak Bionicle fanok is, például Nick Vás, de nem hiszem, hogy nekik nagy beleszólásuk van a Lego döntéseibe.

Ha meg esetleg kiderül, hogy a pletyka igaz, akkor sem lesznek pozitív elvárásaim. Az előző reboot befürdése nem ad okot bizalomra, a System stílus pedig nagyon távol áll a Bionicle arculatától. Ráadásul a Systemb*zik ma is utálják a Bionicle-t, a Bio rajongók közül meg sokan utálják a System-et.

2023. ápr. 24. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!