Egykori rajongók, örülnétek annak, ha visszatérne a Bionicle?
Nem G2 féle gyenge próbálkozásokra gondolok, hanem valódi Bionicle szettekre. Vennétek őket?
Én örülnék neki és biztosan vennék pár szettet már így felnőttként is.
Engem is érdekelt volna a szett, ha nem lenne ennyi megszorításhoz kötve a megszerzése. Nyilván a viszonteladók sem fogják olcsón árulni. Pedig jó lett volna egy kis múltidézésre vagy esetleg búcsúajándéknak, mert valahogy kétlem, hogy a Lego ezentúl kezdene bármit is a Bionicle-lel.
Egyedül a tervezőt dicsérem, megosztott képeket a tervezési folyamatról és egyértelműen közel állnak a szívéhez a rajongók és maga a franchise. Ismét a Lego vezetősége barmolta el a dolgot, szokásukhoz híven.
Megértem, hogy a készletet miért csak bónusz ajándékként adják. Kockázatos lenne nagy tételben árulni, mert relatív kis közönséget fog érdekelni. Ezért is érthetetlen, hogy szándékosan még tovább szűkítik a felvásárlói kört. Engem már a borsos árkorlát is eltántorított, de még pluszba rájön erre az időkorlát és a megvehető tételek limitálása. Már előre látom, hogy ha nem lesz elég kelendő a szett, újfent a Bionicle-t vagy a fanokat fogják okolni.
Évek óta ez megy, kész röhej. A Lego valahányszor támogat egy Bionicle-ös kezdeményezést, olyan pocsékul van kitalálva, hogy mindig bebukik és a fanok arcán csattan a pofon. Amikor meg jól menne a dolog, mint például a 90. évfordulós szavazáson, akkor utólag megváltoztatják a szabályokat, hogy csak azért se a Bionicle nyerjen. Most kapnánk egy erősen kompromittált és nem túl jól kinéző, de a körülményekhez képest elfogadható tribute készletet, és még ennek is lekorlátozzák a beszerzését. És gondolom, ha nem veszik elegen, akkor a könyvelők azt fogják leszűrni, hogy a Bionicle még így sem kelendő, a rajongók meg ezentúl kussoljanak.
Tudom, vagy legalábbis remélem, hogy a Lego nem szándékosan akar kitolni a rajongókkal, de hogy folyamatosan ennyire inkompetensek és önszabotálók legyenek, ez abszurdum.
“ Már előre látom, hogy ha nem lesz elég kelendő a szett, újfent a Bionicle-t vagy a fanokat fogják okolni.”
Pont ezen gondolkoztam én is, hogy szándékosan úgy csinálnak mindent, hogy ne legyen sikeres.
G2, csak a nevében volt Bionicle. Elbukott, teljesen jogosan.
Szavazást utólag módosították.
Volt egy bricklink projekt is, oda meg egy csúnya szettet küldtek (bár talán azt nem a Lego választotta).
Most pedig gyerek szettekhez kötnek egy felnőtteket célzó gwp-t.
Szerintem ezt teljesen szándékosan csinálják, hogy megint bebizonyíthassák, hogy a Bionicle senkit nem érdekel.
Az utóbbi hetek során közzétett kulisszatitkok még jobban megerősítették azt, amit eddig is tudtunk, hogy a Lego marhára lenézte és elbagatellizálta a Bionicle-t. Christian Faber, a Bionicle egyik eredeti alkotója engedélyt kapott, hogy nyilvánosságra hozza az ő általa tervezett 2015-ös Bionicle reboot-ot, amit a Lego végül visszautasított. Egy egészen összetett, sokrétű tematikával átitatott, alternatív idősíkon játszódó tudományos-fantasztikus rejtély lett volna, ami egyben az eredeti széria folytatása és újragondolása. Rengeteg vázlat és látványterv készült hozzá.
A Lego mindezt kidobta és Faber ötleteiből mindössze a legfelszínesebb részleteket tartották meg. Ugrott a tematika, a karakterfejlődés, a rejtélyes misztikum, az összefüggő kontinuitás, a kidolgozott látványtervek. Amit a Lego megőrzött: pókok, csontvázak és némi halovány utalgatás az időutazásra, ami végül sehova nem vezetett. Gyakorlatilag a legteljesebb mértékben lebutították a koncepciót.
Eddig is világos volt a kitudódott háttérinformációk alapján, hogy a Bionicle reboot nem saját hibájából, hanem a Lego vezetősége miatt lett olyan lapos és érdektelen. Ez csak újabb bizonyíték, hogy a Lego nagyon nem értette a franchise-t.
Terjed egy pletyka Legós körökben, hogy 2025-re tervezik újra visszahozni a Bionicle-t. A forrás persze bizonytalan, állítólagos kiszivárgott bennfentes szóbeszéden alapszik.
Én nem viszem be. Legfeljebb annyi igazságalapja van a pletykának, hogy a Lego újabban Technic helyett System alapú akciófigurákkal kísérletezik, azaz nem hagyták abba végleg a nagyobb figurák gyártását. A Lego tervezők közt dolgoznak Bionicle fanok is, például Nick Vás, de nem hiszem, hogy nekik nagy beleszólásuk van a Lego döntéseibe.
Ha meg esetleg kiderül, hogy a pletyka igaz, akkor sem lesznek pozitív elvárásaim. Az előző reboot befürdése nem ad okot bizalomra, a System stílus pedig nagyon távol áll a Bionicle arculatától. Ráadásul a Systemb*zik ma is utálják a Bionicle-t, a Bio rajongók közül meg sokan utálják a System-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!