Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Egykori rajongók, örülnétek...

Egykori rajongók, örülnétek annak, ha visszatérne a Bionicle?

Figyelt kérdés

Nem G2 féle gyenge próbálkozásokra gondolok, hanem valódi Bionicle szettekre. Vennétek őket?

Én örülnék neki és biztosan vennék pár szettet már így felnőttként is.

2022. jan. 29. 23:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Anno szerettem, de már nem hiszem hogy vennék.
2022. jan. 29. 23:20
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az első válaszolóval. Még most is szeretem őket, DE ma már nem költenék rá. Már kinőttem a lego vásárlásból, meg nem is tudnám hova rakni.
2022. jan. 30. 12:11
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Én annak idején gyerekként imádtam őket, volt vagy 40 db, de így 25 évesen nem hiszem hogy már vennék újabbakat, kinőttem belőle.
2022. jan. 31. 19:42
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

Úgy már úgyse fog visszatérni, mint amilyen eredetileg volt. Ma már a Lego és a közönségük sem ugyanaz, mint húsz éve. Mások a trendeket, mások hozzák a döntéseket a Legónál, még azt is olvastam, hogy a régi Bionicle-féle játékok alkatrészei ma már környezetvédelmi okok miatt sem gyárthatók, mert túl sok olajat használtak fel és túl gazdaságtalanok a hagyományos Lego alkatrészekhez képest. A Bionicle eredeti alkotói közül már sokan nem a Legónál dolgoznak. Így ha visszahoznák a szériát, legfeljebb árnyéka lenne az eredetinek, mint amilyen a G2 is volt.

Örülnék neki persze, ha ismét felelevenítenék és normálisan meg tudnák csinálni, igényes szettekkel és egy jó történettel. Kíváncsiságból biztosan vennék is egy párat, de a Lego cég jelenlegi helyzetét és a G2 katasztrofális bukását elnézve ez egy irreális remény.

2022. jan. 31. 23:00
 5/18 A kérdező kommentje:
Ez csak elméleti kérdés volt, én se gondolom, hogy visszatérne. Pedig jó lenne.
2022. jan. 31. 23:13
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Legalább könyvként, képregényként, filmként vagy sorozatként folytatnák. Sorozatként lenne jobb. A könyveket, képregényeket megcsinálni amódon. De lenne egy-két film is. Vagy ami még jobb, Bionicle MMO. És nem olyan idétlen sandbox játékként mint a Heroes volt.
2022. márc. 8. 17:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem van egy kis irónia abban, hogy a Lego mennyire ráhajtott a médialicenszek felvásárlására és a saját médiatartalmaik kiterjesztésére, miközben a Bionicle-t, ami mindig is az egyik leginkább médiaközpontú sorozatuk volt, gyakorlatilag kidobták a kukába. Közben sorra vásárolják fel különféle cégek saját médiatermékeit, filmek, videojátékok, sorozatok, képregények licenszeit.

Nemrég volt hír, hogy lesz egy Lego Transformer. Ez igencsak meglepő volt, hiszen a Transformers a Lego konkurensének, a Hasbro-nak a tulajdona. Mégis valahogy megállapodtak egymással és így a két rivális cég egymás termékét fogja reklámozni. Mialatt a Bionicle-lel már semelyik cég sem foglalkozik, mert a Lego lényegében a szőnyeg alá seperte. Inkább egy konkurens játékgyártó céggel kötöttek üzletet, és annak a márkáját reklámozzák, semmint hogy a saját márkájukkal kezdjenek valamit.

Egykét éve a régi Bionicle filmek készítőivel készült egy interjú, ahol azt mondták, szívesen készítenének még több filmet vagy legalább egy könyvet, ha a Lego is érdekelt lenne a dologban. Nyilvánvaló, hogy a Lego-t ez már hidegen hagyja, nincs benne pénzügyi érdekeltségük. Pláne úgy, hogy a Bionicle mindig is a Lego egyik nagy fekete báránya volt, amit több alkalmazottjuk kicsit sem szeretett. Pedig ha akarnák, megtehetnék, akár még fel is eleveníthetnék és újra egy nagy márkát csinálhatnának belőle, amelyben a média és a játékok egymást kölcsönösen támogatnák. De a Lego ma már nem így működik, már nem vállalnak ilyen kockázatokat, az új vezérigazgatójuk meg sem engedné. A cég abból él, hogy a mai fiatalok közt népszerű trendeket másolják több-kevesebb sikerrel, a keményvonalas régimódi System rajongóik nosztalgiáját zsákmányolják ki, és már eleve sikeres márkákat licenszelnek más cégektől, még akár a saját konkurensüktől is. És ha egy termékvonaluk nem profitál eleget, azt könyörtelenül beszüntetik és továbblépnek valami másra. A Bionicle számukra egy múltbéli dolog, amin már rég túlléptek, mi rajongók meg túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy pénzt akarjanak kifacsarni belőlünk.

2022. márc. 10. 15:12
 8/18 A kérdező kommentje:

Idén augusztusban jön egy Castle szett 350€-ért.

Szerintem már csak a Technic vonaluk értékelhető. Esetleg még a City a gyerekeknek.

2022. márc. 10. 18:32
 9/18 anonim ***** válasza:
Végülis a Lego idén csak odavetett a rajongók elé egy utolsó Bionicle ihletésű szettet, a "40581 BIONICLE Tahu and Takua"-t. A bökkenő, hogy korlátozott kiadás, amit megszabott árú és kivitelű Lego készlet vásárlása esetén adnak ajándékba, de önmagában nem kapható. És persze System stílusban épült, mivel a hagyományos Bionicle alkatrészeket már nem gyártják.
2023. jan. 16. 18:24
 10/18 A kérdező kommentje:
Van egy szett, amit már nagyon régóta meg akarok venni (konkrétan a gízai nagy piramis). Ha ehhez is járni fog, akkor megveszem.
2023. jan. 16. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!