Egykori rajongók, örülnétek annak, ha visszatérne a Bionicle?
Nem G2 féle gyenge próbálkozásokra gondolok, hanem valódi Bionicle szettekre. Vennétek őket?
Én örülnék neki és biztosan vennék pár szettet már így felnőttként is.
Úgy már úgyse fog visszatérni, mint amilyen eredetileg volt. Ma már a Lego és a közönségük sem ugyanaz, mint húsz éve. Mások a trendeket, mások hozzák a döntéseket a Legónál, még azt is olvastam, hogy a régi Bionicle-féle játékok alkatrészei ma már környezetvédelmi okok miatt sem gyárthatók, mert túl sok olajat használtak fel és túl gazdaságtalanok a hagyományos Lego alkatrészekhez képest. A Bionicle eredeti alkotói közül már sokan nem a Legónál dolgoznak. Így ha visszahoznák a szériát, legfeljebb árnyéka lenne az eredetinek, mint amilyen a G2 is volt.
Örülnék neki persze, ha ismét felelevenítenék és normálisan meg tudnák csinálni, igényes szettekkel és egy jó történettel. Kíváncsiságból biztosan vennék is egy párat, de a Lego cég jelenlegi helyzetét és a G2 katasztrofális bukását elnézve ez egy irreális remény.
Szerintem van egy kis irónia abban, hogy a Lego mennyire ráhajtott a médialicenszek felvásárlására és a saját médiatartalmaik kiterjesztésére, miközben a Bionicle-t, ami mindig is az egyik leginkább médiaközpontú sorozatuk volt, gyakorlatilag kidobták a kukába. Közben sorra vásárolják fel különféle cégek saját médiatermékeit, filmek, videojátékok, sorozatok, képregények licenszeit.
Nemrég volt hír, hogy lesz egy Lego Transformer. Ez igencsak meglepő volt, hiszen a Transformers a Lego konkurensének, a Hasbro-nak a tulajdona. Mégis valahogy megállapodtak egymással és így a két rivális cég egymás termékét fogja reklámozni. Mialatt a Bionicle-lel már semelyik cég sem foglalkozik, mert a Lego lényegében a szőnyeg alá seperte. Inkább egy konkurens játékgyártó céggel kötöttek üzletet, és annak a márkáját reklámozzák, semmint hogy a saját márkájukkal kezdjenek valamit.
Egykét éve a régi Bionicle filmek készítőivel készült egy interjú, ahol azt mondták, szívesen készítenének még több filmet vagy legalább egy könyvet, ha a Lego is érdekelt lenne a dologban. Nyilvánvaló, hogy a Lego-t ez már hidegen hagyja, nincs benne pénzügyi érdekeltségük. Pláne úgy, hogy a Bionicle mindig is a Lego egyik nagy fekete báránya volt, amit több alkalmazottjuk kicsit sem szeretett. Pedig ha akarnák, megtehetnék, akár még fel is eleveníthetnék és újra egy nagy márkát csinálhatnának belőle, amelyben a média és a játékok egymást kölcsönösen támogatnák. De a Lego ma már nem így működik, már nem vállalnak ilyen kockázatokat, az új vezérigazgatójuk meg sem engedné. A cég abból él, hogy a mai fiatalok közt népszerű trendeket másolják több-kevesebb sikerrel, a keményvonalas régimódi System rajongóik nosztalgiáját zsákmányolják ki, és már eleve sikeres márkákat licenszelnek más cégektől, még akár a saját konkurensüktől is. És ha egy termékvonaluk nem profitál eleget, azt könyörtelenül beszüntetik és továbblépnek valami másra. A Bionicle számukra egy múltbéli dolog, amin már rég túlléptek, mi rajongók meg túl kevesen vagyunk ahhoz, hogy pénzt akarjanak kifacsarni belőlünk.
Idén augusztusban jön egy Castle szett 350€-ért.
Szerintem már csak a Technic vonaluk értékelhető. Esetleg még a City a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!