Mit gondoltok a régebbi pc játékokról? Lovechess esetleg Quake vagy Doom még mindig játszotok velük?
Túl gyorsak voltak nekem mindig is ezek a játékok. A mai napig siratom a Call of Duty 1 meg 2-t. Imádtam hogy nem volt sprint funkció, teljesen más feelingje volt az egésznek, a hülye cod4-el bejött ez a sprint, meg még jó pár idióta killstreak, azóta számomra teljesen fos lett az egész. De azokba hiába mennék vissza, nem játsza már senki, vagy agyonmoddolt gagyi szerverek vannak csak :/
Amúgy tényleg olyan lett mára a PC ipar, hogy nem éri meg visszamenni, mert irtó gagyi minden. Meg a legtöbb nagyobb játék már kapott egy remasterelt kiadást, szóval már csak azért sem. Ott van pl az Alone in the Dark 1. része. Az teremtette meg a túlélő-horror műfajt, és nagy szám volt a maga idejében, de így vissza nézve úr isten de gagyi fos az egész :D
Az általad említett klasszikusok, kedves kérdező, halhatatlanok. Még modolatlanul, akár DOSBox-ban is hatalmas élvezet velük játszani, nem is tudod mekkora közönsége van ezeknek, kifejezetten a DOOM I-II játékoknak! Ha rádobsz egy Brutal DOOM-ot, vagy egy Project Brutality-t, akkor a mai standardnek is bőven megfelel.
Quake...
Inkább a 2-t nyomatják manapság.
De röviden a válasz:
Miért ne játszanák?
Quake 2 story módot pár évente előveszem.
Quake 3/live multival is játszom néha, counter strike 1.6-al szintén.
13-as valóban igazad van, de pl Quake téren pont nem.
Quake Champions (2017) az új verzió, nem túl népszerű...sok esetben jobb a régi, és még aktív Quake Live.
Az Another World tök eredeti és kreatív volt! :-) Lode runner-t vagy tízszer végigjátszottam nemrég, mert már online elérhető. :-)
De nem minden régi játék hiányzik.
Egy játék hangulata nem a technológiai kifinomultságon múlik, hanem a kreativitáson, ezért is van néha, hogy hiába gyönyörű egy játék, akkor is fantáziátlan és alul marad, mert nem tud elég érdekes hangulatot teremteni. Meg az is van, hogy ha egy élményt már megkaptál a Doomtól, akkor ugyanazt az élményt nem tudja egy újabb megadni, mert csak a másolata bír lenni. HA csak ez sikerül neki. Ha van benne saját, új hangulat, az más ügy.
De aki új játékokkal szeret játszani, az nyugodtan tegye, én is lehet kipróbálnék újakat, de csak ezért nem veszek videokártyát. De hát nyilván aki ma fiatal, az miért kaparna elő egy régi ócskavasat. A nosztalgia nem olyan ártalmas azért, hadd emlékezzünk a fiatalságunkra. :-D 48f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!