A GTA játékokban hogy működnek ezek a szerzőjogi tartalmak, hogy néha ki kell venni zenéket?
Ezt komolyan nem értem. Miért kell zenéket kivenni? Ha nem vennék ki akkor mi lenne, rájuk törné a swat az ajtót? Miért zavarná az előadókat, hogyha esetleg nem vennék ki azt a számot vagy nem fizetnének megint jogdíjat ugyanazért a játékért?
Egy GTA pletyka alapján fogalmazódott meg bennem a kérdés, hogy állítólag a gta trilogy remasterdek mellett kiadják pc-re a liberty city storiest. Vice city storiest azért nem, mert volt benne egy Phil Collinsos koncert emiatt túl drága lenne újra kiadni a zene miatt. Ez az egész hír csak pletyka, kezeljétek úgy! De, ha igaz a hír akkor miért kéne ezért újra jogdíjat fizetni? Ha újra kiadnák a VCS-t úgy, hogy beleszarnának az ostoba szerzői jogi bullshitbe, akkor mondjuk Phil Collins beperelné a rockstart?
Ráadásul youtubeon is minek kell ez a szerzői jogi badarság? Nem csinálhatsz úgy videót GTA-ról, hogy szól közbe a VROCK.
Miért működik ennyire hülyén ez a copyright rendszer?
Miért működik ennyire hülyén ez a copyright rendszer?
Nem hülye hanem logikus.
Van olyan is hogy szellemi tulajdon. Jelen esetben Phill concertje. A koncert utanni bevétel Phill-t es bandajat illeti meg. Ha azt akarod hogy az az adott zene a te jatekodban is megjelenjen, akkor fizetsz azert hogy jogod legyen azta a zenet felhasznalni.
Ha újra kiadnák a VCS-t úgy, hogy beleszarnának az ostoba szerzői jogi bullshitbe, akkor mondjuk Phil Collins beperelné a rockstart?
Minden joga meg lenne beperelni, es még nyerne is.
Egyszerűbb lenne kihagyni azt a küldetést.
Nem tudom mit szaroskodnak.
Az ilyen port verziók mindig mások, a CW is tartalmaz Vitán plusz küldetéseket.
Vagy épp kevesebbet.
A koncertes részhez nem tudok hozzászólni, de a youtube-os részével maximálisan egyetértek, vicc ami ott megy... Eleve kezdjük ott hogy pl. a fényképek, filmes poszterek stb. is ugyanúgy valaki tulajdonai, ahogy a videójátékok is amikből gameplayt tesznek fel milliók, de azok mégis mehetnek korlátlanul, szerzői jogi követelés nélkül, de ha 10 másodperc hallatszik valami zeneszámból azt tiltja azonnal... Vicc a köbön, főleg úgy hogy ugyanaz a zene meg fenn van 200 változatban amúgy.
Mert oké, azt aláírom hogy úgy ne szerezzél pénzt hogy egy az egyben feltöltesz magas minőségben zenéket, az tényleg jogsértés. De most az hogy csinálsz egy tutorial videót pl. amikor bemész egy étterembe vagy ruhaboltba, és a háttérben alig hallhatóan, torzítva szól valami rockzene 20 másodpercet, amiatt rárakni a copyright tiltást, hihetetlen... Miért mit gondolnak, valaki ott fogja hallgatni a zeneszámot, azt a 10 másodperces, szinte kivehetetlen részletet, ahelyett hogy rákeresne normál minőségben? Nekem is volt ilyen, mikor meme compilation videót csináltam, egyből jelzett hogy nem jogosult szerzői jogi követelés miatt bevételre, nézem mi a franc, hát kiderült hogy a Tenpenny-s résznél mikor meglátogatja Ryderéket volt valami zeneszám a háttérben de olyan halkan hogy szabad füllel nem is hallottad egyáltalán, valami 15 másodperc, és amiatt verte rá a copyrightot... El is némíttattam a zenét úgy hogy a beszéd megmaradt közben, egyből jó is lett. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!