A kalózkodás mennyire bűn?
Én nem szoktam. Katolikus keresztény ember vagyok, idegenkedem a lopástól.
De kiskoromban (90-es évek), mikor még nem voltam annyira tisztában a szerzői joggal, a cigóktól vettük a pecsában a másolt CD-ket.
#2 azert nagyon magasak a buntetesek, majd idovel olyan rendszer lesz hogy megteruljon es a buntetest hozzaigazitjak a buntetett anyagi helyzetehez... :D
kalozkodos jatekok is vannak
Jack Sparow filmeket nezd meg
kalozok a Jo oldalon vannak a rossz oldalon meg a hatalom...
amugy ez olyan mint amit a modern ifju hivök hirdetnek hogy azt nem lehet hogy a not (ferfit) ne "probaljak ki" hazassag elott
mert csak igy tudni meg hogy jo e vagy sem
ha nem jo akkor masikat kell keresni
...
Retro játékooat, amit már nem lehet legálisan megvenni, vagy nem olyan formában, hogy retro gépre át lehessen vinni, azt kalózkodni szoktam. Nem tartom bűnnek, nem az én hibám, hogy a GoG nem árulja DRM-free kiadásban a Need for Speed 3-at, vagy az EA a lemezes kiadást.
Modern játékok esetében viszont totálisan fölöslegesnek tartom. Rengeteg mód van rá manapság, hogy egy játékos kiderítse, érdekli-e egy játék, nem csak a kiadó marketing maszlagja. Nem kell elörendelni, nem kell a megjelenés napján, sem az első héten megvenni és kész.
Sorozatokat szoktam letölteni, melyeket kereskedelmi forgalomban nem tudok megszerezni (pl feliratos anime-k).
De ha valamit meg lehet szerezni legálisan, azért fizetek. Ennyit megérdemelnek a fejlesztők.
Meg ha lehet akkor ingyenes / open source dolgokat használok, pl szövegszerkesztéshez OpenOffice, navigációhoz Magic Earth stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!