Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A kalózkodás mennyire bűn?

A kalózkodás mennyire bűn?

Figyelt kérdés
Szerintetek jó, rossz, bűn, nem bűn? Szoktatok kalózkodni? Mennyit?

2021. máj. 20. 16:55
 1/8 anonim ***** válasza:
35%

Én nem szoktam. Katolikus keresztény ember vagyok, idegenkedem a lopástól.

De kiskoromban (90-es évek), mikor még nem voltam annyira tisztában a szerzői joggal, a cigóktól vettük a pecsában a másolt CD-ket.

2021. máj. 20. 16:59
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Papíron bűncselekmény, a gyakorlatban meg mindenki csinálja. mert több pénzbe kerülne foglalkozni vele mint amennyi befojna a büntetésekből
2021. máj. 20. 17:33
 3/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
38%

#2 azert nagyon magasak a buntetesek, majd idovel olyan rendszer lesz hogy megteruljon es a buntetest hozzaigazitjak a buntetett anyagi helyzetehez... :D

kalozkodos jatekok is vannak

Jack Sparow filmeket nezd meg

kalozok a Jo oldalon vannak a rossz oldalon meg a hatalom...

2021. máj. 20. 20:18
 4/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

amugy ez olyan mint amit a modern ifju hivök hirdetnek hogy azt nem lehet hogy a not (ferfit) ne "probaljak ki" hazassag elott

mert csak igy tudni meg hogy jo e vagy sem

ha nem jo akkor masikat kell keresni

...

2021. máj. 20. 21:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Retro játékooat, amit már nem lehet legálisan megvenni, vagy nem olyan formában, hogy retro gépre át lehessen vinni, azt kalózkodni szoktam. Nem tartom bűnnek, nem az én hibám, hogy a GoG nem árulja DRM-free kiadásban a Need for Speed 3-at, vagy az EA a lemezes kiadást.

Modern játékok esetében viszont totálisan fölöslegesnek tartom. Rengeteg mód van rá manapság, hogy egy játékos kiderítse, érdekli-e egy játék, nem csak a kiadó marketing maszlagja. Nem kell elörendelni, nem kell a megjelenés napján, sem az első héten megvenni és kész.

2021. máj. 21. 05:57
 6/8 anonim ***** válasza:
68%

Sorozatokat szoktam letölteni, melyeket kereskedelmi forgalomban nem tudok megszerezni (pl feliratos anime-k).

De ha valamit meg lehet szerezni legálisan, azért fizetek. Ennyit megérdemelnek a fejlesztők.

Meg ha lehet akkor ingyenes / open source dolgokat használok, pl szövegszerkesztéshez OpenOffice, navigációhoz Magic Earth stb.

2021. máj. 21. 10:30
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
A kérdésre válaszolva pedig: én főként erkölcsileg tartom bűnnek. Persze mindnkinek más az erkölcsi normája.
2021. máj. 21. 10:32
 8/8 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem nagyobb bűn, mint 20000 forintot elkérni egy játékért. Mondom ezt úgy, hogy már vagy 15 éve szinte csak eredeti játékokkal játszok.
2021. máj. 21. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!