Akik csalódtak vagy elégedetlenek a Cyberpunk 2077-el, miért? Mik azok az ígéretek amiket nem váltott be a játék?
Nyilván nem lehet egy játék mindenkinek a kedvence, főleg ha ilyen sajátságos a műfaja.
De vannak akik azt mondják, hogy nem azt kapták amit a CD Projekt Red ígért. Melyek ezek az ígéretek konkrétan?
És ha nem ígéretek miatt, hanem úgy általánosságban csalódtál a játékban, mi az oka?
NOTE: a bugokat fölösleges megemlíteni. Vannak, sok van, de idővel kijavítják őket, sok játék indít így, fölösleges lovagolni ezen.
Semmi cyberpunk hamgulata nincs. Egy Blade Runnert vartam volna. Egy komoly, melankolikus, szuggesztív világot.
Npck meg ugyanazt az 1 mondatot tolják, mint 15 éve egy zs kategóriás játékban.
Tele van színezve, mint a FC New Dawn, b.is az egész.
Egyszóval fos.
#1es, köszi:) Még csak a prológus elején tartok,s szóval nincs rálátásom a dologra, de majd figyelek erre. Az időugrásos rész am nekem is szemet szúrt, de az igazi különbség majd a második végigjátszásnál jön ki.
#4es, na, erre kíváncsi leszek. Videók alapján nem tűnik lineárisnak, de mivel, mint írtam, még a prológusban vagyok, ami ugye logikusan lineáris, de elvileg utána arra megy a kari amerre csak akr..nem?
#2 ok, engem nem izgatnak a bugok. Nem okoztak fennakadást a játékomban (éppenséggel én még nem is találkoztam velük). A bugok idővel eltűnnek, a content marad. És azzal is vannak gondok, lásd a többi választ.
#3 ja, az NPC-k helyenként nekem is elég furák. Elvileg magasabb nehézségi fokozaton az ellenségek offenzívebbek, kevésbé álldogálnak egy helyben..
Ja, a "beszélgetések" elég gyengére sikerültek. Mm ahhoz képest amit promóztak, hogy pl megszólnak ha nagyon bámulod a hugyozó NPC-t.. ehhez képest a legtöbben csak lekoptatnak hogy "fuck off" :D
A Cyberpunk világa viszont ilyen. Mármint ez a világ ilyenre lett megírva, az, hogy másra számítottál, igazából csak annyit tesz, hogy nem tudtad mi készül.
3-as vagyok. Szeretem a CDPR-t a Witcher széria miatt, DE!
Szerintem pont hogy ők azok, akik nincsenek tisztában a cyberpunk fogalmával. Ilyen kontár munkával csak rontják stílust.
A 90-es évekbeli Blade Runner játék, ami gogon újra megvehető, szerintem köröket ver rá. Ez a véleményem. CDPR inkább maradjon a középkori fantasynál.
#6-os, nem a CDPR találta ki a Cyberpunkot. Olvastad az eredeti alapanyagot? Ha azt állítod, hogy ez itt nem "igazi vyberpunk világ" akkor ezzel nem a most kiadott videójátékot kritizálod, hanem a 1988-ban kiadott Cyberpunk 2020 világát. És miután a szerző (Mike Podsmith) közreműködött a videójáték megalkotásában, (ahogy Sapkowski a Witcher-játékoknál), ezért eléggé pontos mása lett a játék az eredeti Cyberpunk játék világának.
Azt hiszem amit te hiányolsz az a sötétebb világ. Több kosz, kevesebb csillogás. Ha így van, azt teljesen megértem, viszont ez nem a "cyberpunkság" lényege. De am a CP-játék világában pont ez a lényeg, hogy az emberek elenyésző kisebbsége (de a hatalom abszolút birtokosai) fényűző palotákban élnek, tiszta és tágas irodákban dolgoznak, míg mindneki más a kieten sivatagban guberál, vagy bedeszkázott ablakú lakásban lakik. És ez már a prológus első fél órájában látszik sztem.
Cyberpunk definíciója (A Google alapján):
A genre of science fiction set in a lawless subculture of an oppressive society dominated by computer technology.
CP 2020/2077:
lawless: stimmel, a cégek bármit megtehetnek kb
Opressive: stimmel, a cégek pénzzel és fegyverrel elnyomnak mindent és mindenkit ami a zújtukba áll
dominated by computer tech: stimmel, még az ember is elektormos ugye:D
Blade Runner (az eredeti művet figyelembe véve, nem a film vagy játék adaptációra gondolok)
Lawless: nem stimmel, van regnáló állam, nincs anarchia
Opressive: bizonyos mértékig. Az androidok "társadalmát" teljes mértékben el akarják nyomni. Az emberi társadalomban nem jelent meg elnyomás.
Dominated by tech: stimmel, replikáns állatok és emberek mindenütt
Én sokat játszottam az eredeti 2020 tabletop RPGvel, szóval nekem az a hangulat a mérce.
Amikor Mike Pondsmith hangja megszólalt a rádióban, én szó szerint felsikítottam. 😂
Persze várható volt, de azért.
A kaszrok között nincs különbség, én hiányoltam a szokásos special ability képességeket.
Ezek amik lennének:
Nomád: autó vezetés, harc és a családi szálak
Corporate: több pénz, iskolázottság, megnyerőbb szociális képességek, öltözködés
Street kid: na ezt nem is ragozom, eredetileg ilyen nincs is...ez elvileg Fixer lett volna szerintem. A skillek kb mind egy DnD rouge, betörés, csencselés, stb.
Ezekre adhatott volna automatikus pluszt a játék, illetve adhatnának speciális questeket. Pl nomáddal könnyebb (az egyébként borzalmas) autóvezetés, corporate-al könnyebb a hotelben meglesni Arisakáékat, a fixerrel jobb áron lehet eladni a lootot... ilyesmik.
Az AI buta mint a sęggem, ezen nincs mit magyarázni. Pl ha az emeleten jó hangosan aprítod az embereiket, ugyan jönnének már fel az NPCk, ne csak a földszintről fenyegetőzzenek már. 🤔
Maga a világ nem elég putri. Az az undorító olajos-savas eső, az hogy kb mindenki macskakaját eszik, a többféle időszakból származó technológia párhuzamos jelenléte...
Nem kicsit le lett finomítva, ettől sokkal durvább szociális egyenlőtlenség, kilátástalanság jellemzi a világot. Nincs elég működő gyár, se hivatalos futárszolgálatok vagy kereskedelem. Sufni tuning, toldott-foldott ruhák, túl sok ember egy helyen, korrupció stb.
Az a ház ahol V lakik, egy egész corporate családnak elég lenne az RPGben.
Ezen kívül a combat zone és a corporate zone között nincs sok különbség, mindenhol átlagosan kicsit van anarchia. Eredetileg a combat zone az, ahol állandóan lőnek, beverik a kocsid ablakát, elrabolnak a gyilkos bohócok vagy a militáns furryk.
A corporate zoneba meg kb be se jutsz, nagyon körmödre néznek, nem hogy lövöldözni meg utcán lootolni nem fogsz, de egy chekpointon nem engednek át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!