Érdemes a Stadia platformhoz "beruházni"? Hosszúéletű lesz?
Nem vagyok nagy játékos, és nem szeretnék/tudok több százezer forintot költeni számítógépre vagy laptopra.
Azon gondolkodtam, mivel kellene egy új laptop valamikor, 100ezer körül vennék egyet (ha kijön ennyiből megfelelő), aminek valamennyire normális a felbontása, és a játékot a Stadia-ra alapoznám, így nem törődnék a hardverekkel, és nem kellene fél milliós összegben gondolkodnom.
Az internetsebességem megfelelő, tízszerese az ajánlottnak.
Szerintetek ez lesz a jövő zenéje, vagy nem fogja tudni lenyomni a "fizikális" gaminget?
Én a Stadia-t kicsit olyannak érzem mint az ilyen 1992-ben piacra dobott windows alapú tablet-ős elődöket.
Lehet hogy egyszer az lesz a jövő, de egyenlőre nincs olyan fejlettségen a technológia meg az infrastruktúra, hogy bármire normálisan lehessen ezt használni.
A neten találsz elég sok külföldi videót, ahol kiábrándító tapasztalatokat számolnak be a Stadia-ról.
Használtam Geforce Now, XCloud és a Stadia szolgáltatását is. Nálam egyértelműen a Stadia futott a legjobban, semmi képromlás vagy szaggatás, fixen tartotta a 60 fps-t is, már amelyik játékban ez elérhető volt. Az meg hogy alapjáraton van ingyenes verziója kb 0 kompromisszummal, elég nagy pozitívum. Ezzel szembe nálam az Xcloud androidon folyamatosan szaggat, van hogy 3x kell újraindítanom az alkalmazást mert nem kezdi el betölteni a játékot. A Geforce now-ban pedig többször megszakadt a kapcsolat és 1080p helyett 900p és 720p felbontásra kellett állítani a streamet, hogy fél óránál tovább bírja. Az meg a másik, hogy hiába vannak a szolgáltatásban többmilliós PC-k, a legtöbb új játéknál nem bírják tartani a 60 fps-t közepesnél magasabb grafikai beállításnál.
Én simán el tudom képzelni, hogy idővel a streaming átveszi a játékvilág egy nagyobb részét is és jelenleg a saját tapasztalataim szerint ebben a Stadiának lehet a legnagyobb szerepe. Egyedül a játékok ára és mennyisége az, amivel hamar kezdenie kéne valamit, mert abban viszont a másik két streaming szolgáltatás előrébb jár.
Csak pár cím a Youtube-ról:
"How To Fail At Launch - A Guide By Google Stadia"
"1 Year Later, WTF Is Google Stadia Doing?"
"The Utter Failure of Google Stadia!"
"Google Stadia is a Failure..."
"Google Distances Itself From Stadia Dev's Disastrous Take On Game Live Streamers"
"Google Stadia is a Dumpster Fire..."
Gondolom mekkora pénzkidobás lehet egy ingyenes szolgáltatás. Ugyanis csak a 4K 60FPS-hez kell előfizetni a Pro verzióra. A 1080p 60FPS-hez az ingyenes alapcsomag is elegendő.
#9 Nyilván ez egy új szolgáltatás, sokan a bevált módszert preferálják. Ahhoz is idő kellett, hogy a dobozos játékokról sokan átálljanak a csak digitális vásárlásra. Meg azért kell hozzá egy stabil viszonylag gyors internetkapcsolat, ami elég sok helyen még a mai napig nem elérhető. Ami véleményem szerint elég sajnálatos így 2020-ban, mikor lassan mindenhez is internet szükséges. Meg persze azt is figyelembe kell venni, hogy jelen állapotában a streaming szolgáltatások nem tudják azt a tűéles képet biztosítani, mintha az natívan a saját eszközünkön menne, de még bőven a játszható tartományban van.
De persze senkit nem akarok meggyőzni, én is váltok majd next-gen konzolra ha normálisan elérhető lesz és nem kell hónapokat várni a rendelés után, hogy kézhez kaphassuk a konzolt. Ettől függetlenül szerintem bőven van helye a streaming szolgáltatásoknak a konzolok és a PC mellett. Számomra tökéletesen megfelel a minősége és saját magamnak sokkal jobb alternatívának tartom, hogy csak a játékot kell megvennem és nem kell feleslegesen többszázezret költenem egy erősebb PC-re. Főleg úgy, hogy idővel tervezek konzolt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!