Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Érdemes a Stadia platformhoz...

Érdemes a Stadia platformhoz "beruházni"? Hosszúéletű lesz?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy játékos, és nem szeretnék/tudok több százezer forintot költeni számítógépre vagy laptopra.

Azon gondolkodtam, mivel kellene egy új laptop valamikor, 100ezer körül vennék egyet (ha kijön ennyiből megfelelő), aminek valamennyire normális a felbontása, és a játékot a Stadia-ra alapoznám, így nem törődnék a hardverekkel, és nem kellene fél milliós összegben gondolkodnom.

Az internetsebességem megfelelő, tízszerese az ajánlottnak.

Szerintetek ez lesz a jövő zenéje, vagy nem fogja tudni lenyomni a "fizikális" gaminget?

2020. dec. 14. 10:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
69%

Én a Stadia-t kicsit olyannak érzem mint az ilyen 1992-ben piacra dobott windows alapú tablet-ős elődöket.

Lehet hogy egyszer az lesz a jövő, de egyenlőre nincs olyan fejlettségen a technológia meg az infrastruktúra, hogy bármire normálisan lehessen ezt használni.

A neten találsz elég sok külföldi videót, ahol kiábrándító tapasztalatokat számolnak be a Stadia-ról.

2020. dec. 14. 10:37
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Már rég halott. A delay miatt élvezhetetlenek a játékok, már a google sem nagyon erőlteti a dolgot.
2020. dec. 14. 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Használtam Geforce Now, XCloud és a Stadia szolgáltatását is. Nálam egyértelműen a Stadia futott a legjobban, semmi képromlás vagy szaggatás, fixen tartotta a 60 fps-t is, már amelyik játékban ez elérhető volt. Az meg hogy alapjáraton van ingyenes verziója kb 0 kompromisszummal, elég nagy pozitívum. Ezzel szembe nálam az Xcloud androidon folyamatosan szaggat, van hogy 3x kell újraindítanom az alkalmazást mert nem kezdi el betölteni a játékot. A Geforce now-ban pedig többször megszakadt a kapcsolat és 1080p helyett 900p és 720p felbontásra kellett állítani a streamet, hogy fél óránál tovább bírja. Az meg a másik, hogy hiába vannak a szolgáltatásban többmilliós PC-k, a legtöbb új játéknál nem bírják tartani a 60 fps-t közepesnél magasabb grafikai beállításnál.

Én simán el tudom képzelni, hogy idővel a streaming átveszi a játékvilág egy nagyobb részét is és jelenleg a saját tapasztalataim szerint ebben a Stadiának lehet a legnagyobb szerepe. Egyedül a játékok ára és mennyisége az, amivel hamar kezdenie kéne valamit, mert abban viszont a másik két streaming szolgáltatás előrébb jár.

2020. dec. 14. 13:27
 4/12 anonim ***** válasza:
72%
#2 Annyira nem erőlteti, hogy konkrétan egyre több országba telepíti a szervereit, köztük Magyarországra is pár napja érkezett meg a szolgáltatás és elég sokan dicsérik nem csak magyar, de külföldi felhasználók is. A delay problémák még a kezdeti fázisban voltak mikor még csak tesztelték a szolgáltatást. Arra még a szerverek egy nagy részét nem is aktiválták.
2020. dec. 14. 13:34
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Te a googlenak dolgozol? Kapod a prémiumot az eladott szar stadiák után vagy mi? :D
2020. dec. 14. 13:35
 6/12 anonim ***** válasza:
13%

Csak pár cím a Youtube-ról:

"How To Fail At Launch - A Guide By Google Stadia"

"1 Year Later, WTF Is Google Stadia Doing?"

"The Utter Failure of Google Stadia!"

"Google Stadia is a Failure..."

"Google Distances Itself From Stadia Dev's Disastrous Take On Game Live Streamers"

"Google Stadia is a Dumpster Fire..."

2020. dec. 14. 13:40
 7/12 anonim ***** válasza:
35%
6-ból 4 az ami ténylegesen a Stadiával foglalkozik és ezek mind majdnem 1 éves videók. A maradék 2 meg semmi másról nem szól, csak random fejlesztők random tweetjeiről. Ezekben nem a stadia minőségét tesztelték. Ergo azt a kijelentésemet, hogy most mennyivel jobban fut a stadia, mint mikor bejelentették, semelyik videó sem cáfolja meg.
2020. dec. 14. 13:49
 8/12 anonim ***** válasza:
39%
Valakit nagyon bánt az igazság. Nézz meg egy friss magyar tesztet, lehetőleg nem szponzoráltat, és meglátod mekkora pénzkidobás.
2020. dec. 14. 19:49
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Én őszintén megmondom nem próbáltam ezeket a szolgáltatásokat, de valahogy gyanús hogy még mindenki fél milliós gamer gépet, meg ps5/xbox series x/s-t akar venni, ha ezek a szolgáltatások olyan rohadt stabilan és használhatóan működnek.
2020. dec. 14. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:
72%

Gondolom mekkora pénzkidobás lehet egy ingyenes szolgáltatás. Ugyanis csak a 4K 60FPS-hez kell előfizetni a Pro verzióra. A 1080p 60FPS-hez az ingyenes alapcsomag is elegendő.

#9 Nyilván ez egy új szolgáltatás, sokan a bevált módszert preferálják. Ahhoz is idő kellett, hogy a dobozos játékokról sokan átálljanak a csak digitális vásárlásra. Meg azért kell hozzá egy stabil viszonylag gyors internetkapcsolat, ami elég sok helyen még a mai napig nem elérhető. Ami véleményem szerint elég sajnálatos így 2020-ban, mikor lassan mindenhez is internet szükséges. Meg persze azt is figyelembe kell venni, hogy jelen állapotában a streaming szolgáltatások nem tudják azt a tűéles képet biztosítani, mintha az natívan a saját eszközünkön menne, de még bőven a játszható tartományban van.

De persze senkit nem akarok meggyőzni, én is váltok majd next-gen konzolra ha normálisan elérhető lesz és nem kell hónapokat várni a rendelés után, hogy kézhez kaphassuk a konzolt. Ettől függetlenül szerintem bőven van helye a streaming szolgáltatásoknak a konzolok és a PC mellett. Számomra tökéletesen megfelel a minősége és saját magamnak sokkal jobb alternatívának tartom, hogy csak a játékot kell megvennem és nem kell feleslegesen többszázezret költenem egy erősebb PC-re. Főleg úgy, hogy idővel tervezek konzolt venni.

2020. dec. 14. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!