Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » CSGO ha egyszer Source2...

CSGO ha egyszer Source2 motorra váltana, az javítaná a teljesítményt FPS szempontjából?

Figyelt kérdés
Nekem régebbi generációs gépem van, egy fx 6200 -as procival, 8 GB DDR3 Ram, a GPU egy GTX 1650 4GB. Úgy néz ki, hogy a proci a szűk keresztmetszet. Átlagban 100fps megvan, néha több, néha kevesebb. Ha Source2 -vel működne, az szerintetek jobban támaszkodna a grafikus kártyára, vagy legalább is tudná kompenzálni, ha a proci nem elég? Vagy ezzel csak azt érik el, hogy még erősebb konfig kell majd?

2020. nov. 16. 22:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A Source 2 jobban kihasználná a processzor magjait, tehát javulna.
2020. nov. 16. 22:26
 2/12 anonim ***** válasza:
A kínai verzió elvileg azt használja nem? Akkor csak van valami összehasonlítási alap hogy melyik hogy fut, kérdés hol lehet lekapni a kínait belőle.
2020. nov. 17. 02:18
 3/12 A kérdező kommentje:
Na pont ez az, hogy még a processzor magokat sem használja ki. És nem, nem én vagyok az átlag user, aki nem tudja, hogy lehet energiabeállításokkal babrálni, CPU mag parkolását kikapcsolni, bios -ban letiltani a multithreadinget (bár ez nálam semmi változást nem hozott), és sorolhatnám. Semmi, de semmi nem segít. Már Linuxot is próbáltam, ott sem lett jobb, se Win7 alatt. Az a szomorú, hogy eddig bizony a fránya Win10 alatt értem el a legjobb eredményt. Ami a procit illeti, annyi történt, hogy az alap gyári 3.8Ghz -ről 4.1 -re állítottam manuálisan az órajelet, azaz a szorzót, mert ez az, ami észrevehető változást hozott, és még nem kapok kékhalált. Tehát így már nem átlag 100fps alatti érték dominál, hanem inkább afölötti, de ez édeskevés a kiteljesedéshez. 17 évig játszottam 1.6 -al, és ott ilyet nem tapasztaltam fix 100fps -nél sem. A képszakadás egy dolog, de ott soha nem volt ilyen input lag, csgo alatt meg ha nincs nagyon magas fps szám, akkor érződik az input lag. De a processzor kihasználtságot sem értem, hisz 3.8Ghz -en sem használta ki 100% -on a magokat, ahogyan 4.1Ghz -en sem. Régen úgy voltak ezek a dolgok, ha látod, hogy a kihasználtság 100% körül van konstans, akkor tudtad, hogy bizony ez a proci már kevés, be kell ruházni újabbra, most meg az van, hogy ki se használja rendesen azt se ami van. Pedig látom, hogy arányosan mindet használja, de egyiket sem pörgeti maxon. Talán a Windows új funkciója a játékmódban "hardveresen gyorsított gpu ütemezés" bekapcsolása mintha picit segítene, de szerintem ez inkább placebo, 100fps alatt ettől is erőteljesen érzem az input laggot. Az ilyen új mapok, mint a Swamp, na az kizárt...Ott ilyen konstanst 70fps is előjön, ami azért már nem állapot. A Benchmark map szerint a grafikus kártyám átlagban max 50%-on teljeseít, csak akkor üti a 100% -ot, ha belemegy a kamera abba a sűrű füstbe (ami tudomásom szerint nem egy darab füst, hanem nagyon sok egyben), de emígy alig van használatban, de a processzor sem pörög. Össze-vissza ugrálnak a mag kihasználtságok, de soha nem látom azt, hogy 90-100% környékén lenne, akkor megérteném hogy ennyi FPS-t tud és kész. Persze ha letiltom a többmagos renderelést, akkor még annyi sincs amennyi, szóval nem beállítás hiba lesz, én tényleg mindent megpróbáltam amit csak lehet. Még annyi maradt, hogy veszek valami brutál hűtőt a procira, hogy felhúzzam a feszültséget + szorzót legalább 4.5Ghz -re (neten olvasva valakinek ezzel még stabilan futott ugyanez a proci, persze más hűtés meg alaplap), akkor lehet kapnék olyan értékeket, mondjuk 150 fps minimum, néha több, na ezzel lehetne játszani, mert 150 körül nem érzem hogy késne az egér, de alatta már nagyon zavaró. És ezt úgy mondom, hogy 10 éves 60Hz-s monitoron játszom, tehát nem luxushoz vagyok hozzászokva. Ezt hajtom 72 vagy 75Hz-n, attól függően, hogy milyen felbontáson akarok játszani. Szóval ha ilyen monitoron észreveszem a plusz kését, akkor ott valami gáz van. (bocsánat a kisregényért, csak most úgy kijött belőlem :D)
2020. nov. 17. 02:37
 4/12 anonim ***** válasza:
Miért nem próbálod meg régebbi direct x el futtatni? Rohadt sokat segít ha régebbi géped van
2020. nov. 17. 11:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Azt konkrétan hogyan? Ha valami spéci parancs, amit indítóparancsként kell megadni, az már lehet megvolt, bár lehet te tudsz valamit, amit még nem próbáltam. Ha igen, akkor ne kímélj. Én nem látok olyan opciót, hogy régebbi Dx -el fusson.
2020. nov. 17. 22:22
 6/12 anonim ***** válasza:

-dxlevel 80

-dxlevel 81

-dxlevel 90

-dxlevel 95

-dxlevel 98

2020. nov. 17. 22:25
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm, viszont van olyan érzésem, hogy ha ez régen létezett is, már nem működik. Ugyanis kipróbáltam ezek közül több értéket is, és semmi. Ennyit a csgo -ról, lehet régen, amikor nekem tényleg minősíthetetlenül low end gépem volt, akkor még lehetett normálisan játszani egy átlagosan erős gépen is, de ez elmúlt. Mostmár csak rosszabb lesz ha jönnek az újabb update -k.
2020. nov. 18. 20:50
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen a játékfejlesztő cégek sajnos szoros összeköttetésben állnak a hardwer fejlesztő cégekkel. Ergó direkt növelik a gépigényt gyakran úgy hogy bármi féle észre vehető változtatás nincs a játékban hogy rákényszerítsék az embereket hogy vegyék meg a jobbnál jobb cuccokat
2020. nov. 18. 21:03
 9/12 anonim ***** válasza:
Nálam a proci 79-80℅on megy, VGA 40℅.... 80fps-t kapok csak. Te találtál már vmi megoldást?
2021. szept. 15. 10:35
 10/12 A kérdező kommentje:

#9 -es:

Azóta vettem új gépet. Ezt nem csak a játék miatt tettem, hanem mert a régi amúgy is 8 éves volt, és féltem, hogy nagyon felmennek az árak, ezért megvettem az új konfigot, amibe csak átpakoltam az SSD -t meg a GPU -t. A mostani konfiggal 320 - 330 fps -t kapok csgo -ban benchmark mapon. 1080p -ben, Minden Alacsony csgo -ban, kivéve a 4x élsimítás, a Trilineáris textúraszűrés, az Uber Shader, és a játékos kontraszt erősítése. Nvidiában szintén teljesítménycentrikus minden.

Alaplap: Gigabyte B450 AorusM

GPU: Gtx 1650 (nem super változat)

RAM: 2x8GB Kingston 3000Mhz

CPU: Ryzen 3600 (6 mag 12 szál, turbo boost letiltva és manuálisan 3.72Ghz -en alap 1.1v -os feszkón)

SSD -n fut természetesen a steam és a Windows is.

Nem tudsz mást tenni, sajnos valamelyik hardvered a szűk keresztmetszet. Nálad szerintem a proci lesz a szűk keresztmetszet, nálam egyértelműen a GPU az, mivel az megüti a 100% -ot elég sűrűn, főleg Casual és Deathmatch módban. Amikor 16-20 játékos van egyszerre a szerón, és már elég sok lövedék és vér összegyűlt a falakon, akkor képes megközelíteni a 140-130 körüli fps -t is. Ha letiltanám az élsimítást, vagy legalább levenném 2x -re, akkor nyernék valamivel több fps -t, de ha lejjebb veszem a felbontást, akkor ugriuk meg igazán. Mindenesetre ezt hanyagolom, majd akkor lépem meg, ha nem lesz más út. Ez a konfig, ami nekem van, egy viszonylag átlagosan jó gép, belépőszintű gamer gépnek simán elmegy, maga a proci ki tudna hajtani simán jóval erősebb kártyát is, de csgo -ra szerencsére jó. Versengő amúgy is 5v5, szóval azt veszik sokan alapul, ott mindig több fps van a max 10 játékos miatt.

Illetve ezzel a kis "varászlattal" talán nyerhetsz észrevehető fps -t, nekem ezzel érezhetően jobban ment a csgo hónapokig (több fps, kisebb input lagg), tehát ezzel elnapoltam az új konfigot:

[link]

2021. szept. 15. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!