Mennyire számít egy jó alaplap játékok közben
teljesítmény szempontjából?
Figyelt kérdés
Kinéztem egy asus z170 pro alaplapot és azt mondják, hogy elég jó. Mondjuk egy gyengébb lappal rosszabbul futnának a játékok? Úgy tudtam, hogy az alaplap nem befolyásolja a játékok teljesítményét.
2018. júl. 28. 21:12
1/7 Vortrex válasza:
Nem befolyásolja a játékok sebességét, ha tudja a ram órajelét hozni. Ezek az gamer alaplapok mondhatni semmivel nem tudnak többet nyújtani a már meglévő technológiánál, csak jobban fel vannak szerelve: több ventilátor, sata, pci, usb3 csatlakozó, 7.1 audió, optikai kimenettel, integrál videókártya (vga, hdmi).
Az átlag ember a felét nem használja ki, gondolom te is 3 videókártyát szeretnél benne egyszerre használni, különben mér olyat vennél, amiben 3 csatlakozó van
2018. júl. 28. 21:41
2/7 anonim válasza:
Közvetlenül nem befolyásolja a játékélményt, viszont egy rossz lap lehet, hogy nem tud kiszolgálni elég árammal egy 6700K-t mondjuk, mert a VRM gyenge.
2018. júl. 28. 21:44
3/7 anonim válasza:
Talán valamivel jobb minőségű kondikkal szereli őket és ez lehetséges, hogy az élettartamukban meg fog nyilvánulni, de láttam én már 50 ezres alaplapot is pár év után elromlani.
2018. júl. 28. 21:47
4/7 A kérdező kommentje:
Most van egy gigabyte h110m lapom és azért cserélném le, mert már egy ideje gondjaim vannak mikor játszom. Teljesen random vagy 5 perc után vagy 1-2 óra elteltével teljesen elsötétül a kép nem reagál a reset gombra csak kikapcsolni tudom a gépet. Egy ideig nem tudtam rájönni arra, hogy mi okozza ezt a jelenséget és az egyik srácnak, akivel szoktam gamelni, is ilyen gondjai voltak, mert egy gagyi alaplapja volt, lecserélte egy jobb minőségűre és megszűnt a problémája.
Azt mondta, hogyha veszek egy jó alaplapot akkor valószínűleg nem lesz instabil játék közbe és a gépem is jobb minőségű lesz játékok is jobban fognak futni.
Emellé van egy i5-6500 procim, 16 gb ddr4 ramom és egy radeon rx470-es kártyám, hát lehet ezt nem mindig bírja a lapom.
2018. júl. 28. 22:21
5/7 anonim válasza:
A hibakereses nem abbol all, hogy 1db ember tippjere hallgatsz. Eselyes, hogy teljesen mellelosz es hiaba csereled a lapot.
2018. júl. 29. 00:41
6/7 anonim válasza:
En inkabb a tapra gyanakodnek
2018. júl. 29. 09:00
7/7 A kérdező kommentje:
#5 Nem hallgatnék, ha másabb hibajelenség fordult volna elő nála, de mivel tök ugyanaz a hiba jött elő, mint most nálam ezért kénytelen vagyok ráhallgatni. Amúgy már 1 éve szenvedek ezzel a bosszantó hibajelenséggel még szervízbe is elvittem, de nem talált hibát, mivel nagyon random módon jön elő. Gondoltam videókártya és táp hibára is, de hibátlannak találták őket. Csak furmarkkal tesztelték azzal én is letesztelem semmi hiba nem jött elő. Leginkább sandbox és multiplayeres játékoknál jött elő legtöbbször, mivel azok eléggé zabálják a procit. Hőfokakat is lemértem nem mért túlmelegedést. Viszont cpu közelében levő rész forrósodik fel nagyon, mivel gyenge az alaplap és annál a srácnál is ez volt a hiba.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!