A trónok harca vagy a Star Wars a jobb? Szempontok: Törtenetvezetes Karakterek kidolgozottsága Filmzene Az "univerzum" kidolgozottsága Melyiknek van több mondanivalója? Melyik franchise karakterei szerethetőbbek?
,,Star Warsnál a könyvek és sorozatok is beleszámítanak"
Hogy az istenbe lehet összehasonlítani egy 5 (+2) könyvből álló, és ezt egy 7 évados sorozatban feldolgozó alkotást egy 40 évnyi történelemmel, 10 filmmel (+ a 2 maradék meg a Holiday Special), temérdeknyi sorozattal, és EU-val együtt több száz könyvvel, játékkal, és több ezer évnyi történettel rendelkező univerzummal?
A történetvezetés most mire értendő SW-on belül? A filmek? A filmek+sorozatok történetvezetése? Vagy az 5 évezreden átívelő Legends történetszálak is idekapcsolódnak?
Full ízlés kérdése ez amúgy, én a SW-t speciel jobban szeretem, de kritikai szempontok alapján a két mű konkrétan teljesen összehasonlíthatatlan. (ahogy a 2-es is mondta)
Az egyetlen dolog amiben objektívan össze lehet hasonlítani az általad felsorolt tematikák közül a két univerzumot az az univerzumok kidolgozottsága, ebben egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül a SW a nyerő a 40 évnyi múltja miatt. Minden más full szubjektív.
A tűz és jég dala
a Star wars a nyomába sem érhet
Ahogy már mondták, teljesen szubjektív, de azért leírom.
Történetvezetés: SW
Karakterek kidolgozottsága: ha a legendset nézzük SW, ha a kánont, akkor egyenlő
Filmzene: a GoT zeneje nagyon király, itt is egyenlő
Az univerzum kidolgozottsága: SW, ez egyértelmű
Mondanivaló: Mind2 tök más, a Star Wars egy része nagyjából gyerekneknek készült, a Trónok Harca meg hát....erre nem tudok válaszolni
Szerethetőbb karakterek: Mind2ben rengeteg szemét állat van, de inkább itt is SW
A Star Warst én jobban szeretem, de ízlésfüggő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!