Ti hogyan értékelitek a Trónok harca befejezését?
Daenerys tényleg "rossz" lett a végére?
Valójában,amit amit létre akart hozni,az jó elképzelés volt.
Hitt abban,hogy létezik egy világ zsarnokság nélkül.
És hát igen,a világban mindig mindennek a kivívása,újítása,áldozattal járt.
Viszont végül is a befejezés mivel volt jobb?Mit ígért?
Végül a nyomorék Bran lett a király.
Teljesen védtelenül ott maradt a egy törpével.
Valójában attól féltek,hogy az új világ ugyanolyan zsarnok lett volna.
De így mi változott.Megint jön majd valaki,aki a trónra akar törni.(Sansából simán kinézem,nekem túl rideg lett a végére)Vagy bárki más.És kezdődik elölről az egész folyamat,amíg világ a világ.
Így esélyt sem adtak valami másra...
Rossz volt, ahogyan az előző 5 évad is már.
Ha Dany zsarnokság nélküli világot akart, akkor első körben a feudalizmus kellett volna megszüntetni. DnD teljesen megfeledkezett arról, hogy Westeroson feudalizmus van.
Ez a fake feszültség Jon származása miatt pedig teljesen idióta volt. Dany azért nem hozta magával Daariót, hogy tudjon majd házasodni, mert ez a legjobb módja a szövetség kialakításának. Teljesen ostoba módon volt kivitelezve az egész történetszál.
Jonnak semmi szerepe nem volt, jobban járt volna mindenki, ha halott marad. Mi a túrónak kellett feltámadnia? Minden, ami a 6. évad óta történt, valaki más érdeme volt és mégis Jont tüntetik ki helyette.
Bran egész idő alatt kutyafülét sem csinált Hodor megnyomorításán kívül, amit valószínűleg csak a sokkhatás kedvéért hagytak benne Dumberék.
Mindig valaki más mentetette meg. Meera végigvonszolta egész északon és a végén semmiféle jutalmat nem kap, csak "a világ legokosabb emberét", Sansát uralkodónak. Majdnem elhánytam magam az észak függetlensége jeleneten, pedig alapvetően a könyvekben Sansa az egyik kedvencem.
Tyrion butább, mint egy kanna döglött molylepke, de az ő eszét kell megvédeni a rövid éjszaka alatt. Ennyi haszontalan tanács után, mindenféle negatív következmény nélkül már nem tudtam komolyan venni az egészet. De minden karakternek elsorvadt az agya, nem csak Tyrionnak.
Az egész sorozat egy vicc, a befejezés koronázza meg. Én nem vadászok azokra, akiknek tetszik, csak rosszul vagyok tőlük. Ez ilyen reflex. Nem tehetek róla.
Ez a "megőrülés" nekem nem volt szembetűnő.
Oké,felégette a várost,de máskor is volt már ilyen.
Aztán az utolsó részben hirtelen ő lett a "rossz" nem nagyon volt kidolgozva.
"Oké,felégette a várost,de máskor is volt már ilyen."
Ráadásul ugyanebben a részben teszik egy szintre az elégetetett embereket (is) a lovakkal és a kutyákkal és egy jóízűt röhögnek rajta. Nem csak a megőrülés nem volt átgondolva, hanem semmi sem. Dany egy zsarnok, de az összes többi nemes is szarik rá az egyszerű emberekre. Az igazság az, hogy csak azért volt Dany "zsarnok", mert nem hagyta volna őket zsarnokoskodni, Sansa ment volna a levesbe, ez volt az egyetlen, ami miatt rossz volt. Senkit sem érdekeltek ott az egyszerű emberek, csak amíg a plot megkívánta.
Elég gyenge lett.
Amúgy a Targaryeneknél többször előfordult, hogy ha valamelyik nem volt fejben 100-as, akkor sárkány-szerű torzszülött gyereke született, nem hiába szült így Dany se szerintem.
Nekem az utolsó évad harmadik részénél véget ért az egész sorozat. A hatalmi játszmákat és a rögvalóság bemutatását a sorozatban azért találtam szórakoztatónak, mert mindvégig tudni lehetett, hogy a háttérben közeleg a tél, amiből az következett, hogy Tywin, Olenna, Cersei, Tyrion, Ned, Rob, vagy bármelyik másik westerosi nagyúr bármilyen zseniális húzással próbálta is elvágni ellenségei torkát, az egyúttal az ő pusztulását is közelebb hozta egy lépéssel. A sorozaton átívelő dráma számomra az volt, hogy össze tudnak-e fogni a kérlelhetetlen és halálos veszély árnyékában az egymáson vendettát végrehajtó hatalmasok, vagy elpusztulnak a belviszályban. Se a teljes koalíció, se az élők bukása nem következett be, hanem meghalt a targaryen-stark szövetség hadseregeinek fele – mindegyiknek pont a fele, Thanos biztos csettintett az univerzum másik végén vagy nem tudom –, meg három vagy négy névvel rendelkező karakter, mielőtt a tinédzser lányt rákatapultálták az apokalipszis hátára, aki egy jó bökéssel megmentette a világot. Érthető a védekezési mechanizmus, hogy nem szerződtettek világosítót ehhez a részhez, mert nem merték megmutatni ezt a gyalázatot teljes valójában, de hangmérnököt véletlenül találtak és ez a hiba a rész meg a sorozat kárára vált.
Hogy ezután három perc alatt ledarálták az arany kompániát, hogy egy csomó karakteridegen döntés született, hogy bran "I can never be lord of anything" stark került a feudális kerék tetejére, hogy a létező legrosszabb king's councilt sikerült összeverbuválni, és az összes többi kisebb és nagyobb hibáját is az utolsó három résznek mind leszarom; látszólag a forgatókönyvírók is így tettek, látva, mennyire fanservice lett az egész.
Kisujj tiszteletére pedig gyújtsunk meg egy gyertyát, mert a hetedik évadra nem diagnosztizált agysorvadást szenvedett, ami az életébe került.
Én simán el tudom képzelni, hogy ez lesz a könyvek befejezése. Vagy legalábbis ennek a kb. 70%-a megvalósul a legvégén. De ahogy D&D eljuttatta ehhez a ponthoz a karaktereket az értékelhetetlen volt. Legfőképp az utolsó két évad. Voltak jó momentumok minden évadban, aki mást mond az hazudik, de ez valami förtelmes, logikátlan idiótaság lett.
Nálam az igazi Trónok harca lezárult a 4. évaddal. Addig is voltak változtatások, de azokon valahogy még túl tudta tenni magát az ember. De utána, ahogy behozták a Dorne-i szálat, Euron karakterét...stb. érezhető volt hogy ez a két író ehhez a történethet, könyvek nélkül egyszerűen idióta.
"ahogy behozták a Dorne-i szálat, Euron karakterét...stb"
Ne is mondd, Euron karaktere valami borzalmasra sikerült, nézni is fárasztó volt a jeleneteit.
És még be volt harangozva, hogy ő lesz az addigi legbrutálisabb főgonosz. Vicc az egész.
A nevükön kívül nem sok hasonlóság volt a könyvbéli Euronnal.
Azért változott a végére, hiszen már nem dinasztikus azaz utód alapú uralkodás lett, hanem választásos monarchia.
Tehát ha Bran a király,akkor ő a király, közösen választották.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!