Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Érti valaki a Forrest Gump...

Érti valaki a Forrest Gump befejezését?

Figyelt kérdés
Az nem világos, hogy Jenny milyen betegségben hal meg. Hallom, hogy sokan az AIDS-et emlegetik, amit nem lenne meglepő, hogy elkapott, viszont ezzel a betegséggel gyereket vállalni nagy felelőtlenség. Nem csak Forrestet fertőzné meg vele, hanem a gyereket is. Tudtommal az is a csoda kategóriába tartozik, ha a gyerek nem kapja el anyjától a betegséget. Elég érthetetlen a szituáció, tudja valaki a megoldást?

2017. jan. 24. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

Jobban megvizsgálva a Forrest Gump befejezése rettentően sötét.

Jenny soha nem szerette Forrestet, számára Forrest csak egy menedék volt, ahová el tud bújni, ha éppen szomorú, de mihelyst jobban érzi magát, azonnal tovább áll, mert tudja, hogy Forrest túl ostoba ahhoz, hogy megértse mi is az a kihasználás. Jenny egy rettentően instabil személyiség volt, akit vonzottak az abúzív kapcsolatok, ugyanis gyerekként őt rendszeresen bántalmazta az apja, éppen ezért már fiatalon az a kép alakult ki belőle egy párkapcsolatról, hogy abban neki szenvednie kell, vagyis igyekezett olyan helyeken lenni, ahol tudta, hogy bántani fogják, Forrest azonban soha nem tudta volna őt bántani, emiatt pedig nem is akart soha vele lenni. Az egyik ilyen erőszakos párkapcsolata során AIDS-es lesz és teherbe is esik, ez a két szimptóma általában kéz a kézben jár a védekezés nélküli szex során, azonban, mivel a környezetében senkire se számíthat, hogy segít neki felnevelni a gyerekét, így jobb híján hazaszaladt Forresthez. Jenny már eleve terhesen feküdt le Forresttel, mert tudta, hogy Forrest annyira ostoba, hogy nem érti a szex és a terhesség mechanikáját, így később el fogja hinni, hogy tőle van a gyerek. Jenny terhességére az a bizonyíték, hogy ugyanolyan fáradt és frusztrált, mint a terhesség első harmadában lévő nők, amikor visszamegy Forresthez, akinek persze fogalma sincs ezekről, éppen ezért, amikor közli vele, hogy született egy gyereke, Forrest először nem hiszi el, azonban a nagy futás arra enged következtetni, hogy Forrest valamilyen szinten felfogta mi történt.

A csávó retardált a szó szoros értelmében, de rendelkezik egy bizonyos szintű felismerő készséggel, amikor azonban felfogja, hogy a gyerek nem az övé egyszerűen nem tudja ilyenkor mit kell tennie, hisz fogalma sincs a társadalmi normákról és az ilyen esetekben megteendő dolgokról, így a számára egyetlen ismert problémamegoldási módot választja: a futást. Számára a futás volt az, ami eddig megoldotta a problémáit: futott a biciklis gyerekek elől, futott az autós kamaszok elől és futott a golyók elől Vietnamban, így amikor egy számára megoldhatatlan probléma elé kerül, ő a futást választja, ami ettől függetlenül nem segít rajta, hisz egy olyan problémával áll szemben, amit nem lehet lefutni, erre később maga is rájön.

A bizonyíték arra, hogy Jenny soha nem szerette Forrestet az, hogy egyrészt megpróbálta őt is megfertőzni HIV vírussal, holott nagyon jól tudta mennyire veszélyes ez, másrészt pedig Forrest akaratán kívül sózott rá egy gyereket, akiről szintén tudta, hogy beteg és Forrest valószínűleg össze fog törni, amikor a gyereke, ami igazából nem is az övé, a karjaiban fog meghalni. A Jenny és Forrest története arról szól, hogyan használ ki és tesz tönkre egy manipulatív riban€ egy szellemi fogyatékos embert, aki ebből semmit sem fog fel, ez pedig a filmtörténelem során az egyik legegyedibb drámai húzás, na nem azért, mert eddig még senki nem sütötte el, hanem azért, mert mindez egy sikersztoriban van elrejtve, amit csak a sokadig újranézés során lehet észrevenni.

2017. jan. 24. 16:17
 2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a mindent kimerítő választ! Én ugyan még csak egyetlen egyszer láttam a filmet, pár hónappal ezelőtt, de ez a kérdés azóta motoszkált a fejemben. A film vezérfonala Forrest hihetetlen sikersztorija, teljesen abszurd, mesébe illő dolgok történnek vele, ami úgy magával ragadja az embert, hogy nagyon nehéz elképzelni egy ilyen végkifejletet, pedig most hogy elmondta, a napnál világosabb ami történt.
2017. jan. 25. 00:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Lehet,hogy rosszul emlékszek,de mikor Forrest futott,akkor szerintem még nem tudta,hogy Jennynek gyereke született...

2017. máj. 21. 22:26
 4/8 anonim válasza:
100%
Tudom, hogy későn írok, de szerintem Jenny a végén rájött, hogy hibázott és felnőtt. Abban viszont igazad van, amire eddig nem is gondoltam, hogy a gyerek nem biztos, h Forresté, mert gyanúsan magas az intelligenciája, de ez lehet véletlen is
2020. máj. 16. 23:26
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

A kiskölyök lehet Forresté, nem biztos hogy ő is retardált lesz, másrészt meg Jenny elkaphatott egy HIV-t a szülés után is, nyilván utána sem lesz szentéletű. Illetve látezhet olyan mák hogy Forrestet nem fertőzte meg vele, azt nem tudom hogy van-e olyan bármi módon hogy a gyerek egészségesen születik, ennyire nem látom át a hiv mechanikáját.

De az igaz hogy ez nem vígjáték, hanem egy sötét dráma, Jenny meg egy utolsó rohadék, de nem szándékosan, hanem a fenti hosszú elemzés nagyjából jól skicceli fel a jellemét.

2020. máj. 17. 01:42
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Pont a napokban láttam a filmet újra, és eléggé utánanéztem dolgoknak a filmmel kapcsolatban.

Mint ismeretes, Forrest és Jenny gyerekkori barátok voltak, Jenny elfogadta Forrest-et olyannak, amilyen. Nem csúfolta, nem piszkálta, persze szerelmes sem volt belé. Forrest nem „ostoba” volt, hanem csökkent értelmi képessége rendelkezett. Ellenben, megvolt a magához való esze. Az ostoba szót nem az ilyen emberre használjuk! No, de nem azért jöttem kommentelni, hogy kivesézzem a fogalmazásodat. :))

"Az egyik ilyen erőszakos párkapcsolata során AIDS-es lesz és teherbe is esik, ez a két szimptóma általában kéz a kézben jár a védekezés nélküli szex során" – Azt honnan veszed, vagy hol olvastál róla, hogy Jenny AIDS-es volt, és hogy teherbe esett mástól, mint Forrest? Ha AIDS-es lett volna, akkor talán a gyerek is elkapja, nem? Bár, nincsenek releváns ismereteim a témában. Szerintem, az sem állja meg a helyét, hogy Jenny már eleve terhesen feküdt le Forrest-el. Ha valóban AIDS-es lett volna, akkor simán megfertőzhete volna Forrest-et, viszont Jenny nem volt gonosz, Forrest-től csak jót kapott, és persze biztos az is imponált neki, hogy a rákászatból milliomos lett Forrest, azért is ment hozzá feleségül. Meg persze, hogy a gyerek ne maradjon árva. Ez mindenképpen egy emberséges lépés volt részéről.

Ezt találtam: „Many believed that she died from HIV/AIDS but according to World Lifestyle, Jenny didn't get HIV/AIDS until after she gave birth to Forrest Jr.“

"Jenny már eleve terhesen feküdt le Forresttel, mert tudta, hogy Forrest annyira ostoba, hogy nem érti a szex és a terhesség mechanikáját, így később el fogja hinni, hogy tőle van a gyerek." – Az tényleg felelőtlenség volt, hogy Forrest nélkül szülte meg a gyereket, és a gyerek 4 éves koráig nem is szólt róla Forrestnek. Ez felvet néhány kérdést. De az is lehet, hogy tényleg nem Forrest-é volt a gyerek.

"Jenny terhességére az a bizonyíték, hogy ugyanolyan fáradt és frusztrált, mint a terhesség első harmadában lévő nők, amikor visszamegy Forresthez, akinek persze fogalma sincs ezekről, éppen ezért, amikor közli vele, hogy született egy gyereke, Forrest először nem hiszi el, azonban a nagy futás arra enged következtetni, hogy Forrest valamilyen szinten felfogta mi történt." – A futás alatt még nem is tudott a gyerekről!!! Akkor születik a gyerek, amikor Forrest kersztülfutja Amerikát.

"szerintem Jenny a végén rájött, hogy hibázott és felnőtt." – Az ilyen típusú nők nem az ilyen típusú pasikat szeretik, függetlenül Forrest értelmi képességeitől. De mivel minden pasi csak kihasználta, Forrest-nél keresett menedéket, megnyugvást – tudva, hogy ez már a vég.

"a gyerek nem biztos, h Forresté, mert gyanúsan magas az intelligenciája, de ez lehet véletlen is" – Találkoztam már olyan házaspárokkal, akiknek a gyerekük mind2 szülőt túlszárnyalta értelmi képességben.

"az igaz hogy ez nem vígjáték, hanem egy sötét dráma" – Ezt az egyik alábbi cikkben olvastam: "Alapvetően ez a produkció egy dráma, amit romantikus stílusjegyek egészítenek ki - Jenny és Forrest kapcsolata -, de a humor, ami gyakran megjelenik, szerencsére elveszi a drámai események élét. A film vége nem Happy End, elég szomorú, de nem érezzük igazságtalannak, inkább valószerű a befejezés. A jelenetek, ahogy Jenny sírjánál beszél, ahogy felteszi kisfiát a buszra, majd a toll megjelenése – amivel a film kezdődött – egy keretet ad a történetnek. Nincs az embernek hiányérzete, ahogy véget ér."

"Jenny meg egy utolsó rohadék, de nem szándékosan, hanem a fenti hosszú elemzés nagyjából jól skicceli fel a jellemét." – Utolsó rohadék, de nem szándékosan…? Ha valaki rohadék, az szándékosan szokott az lenni, de Jenny nem az. Nem akarom szépíteni, de Forrest-tel nem tett rosszat, még akkor sem, ha nem volt belé szerelmes.

kapcsolódó cikkek:

–» shorturl.at/uxCIU

–» shorturl.at/nFGU5

–» shorturl.at/hrBK5

2020. jún. 24. 02:17
 7/8 anonim ***** válasza:
Igaz régi kérdés, de szerintem a Forrest Gump konyv második részében biztos lehet tudni valamit, még nem olvastam.
2022. jún. 19. 13:07
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem AIDS-ben hal meg Jenny, hanem Hepatitis C viszi el. Több cikkben maga a szerző is felfedte ezt.
2024. ápr. 13. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!