Stranger Things vagy Dark? Melyiket érdemesebb elkezdeni?
Köszi a választ... Igen, ezt amúgy én is észrevettem mostanában, hogy nagyon megy a retrózás divatból, de ezt a média is, meg Hollywood is löki magából, de szerintem néhány év múlva átállnak a 90-es, majd a 00-ás évek kiárusítására.
Bár én is kedvelem a 80's hangulatot (nem éltem akkor, 98-as vagyok), az nem jó ha esetleg nincs mellé semmi tartalom, sztori... Nekem azért furcsa lenne, ha így 8.9 pontra értékelték az emberek IMDb-n a ST-et.
Azért nem akarom mindkettő sorozatot elkezdeni, mert azt mondják, hogy a történet is hasonlít és akkor rontaná az egyik a másik élményét...
Kb. 2-3 éve sorozatot kerestem. Ajánlottak egy csomó cuccot, de valahogy egyik sem tűnt meggyőzőnek. Aztán valahol belebotlottam a Darkba és tettem egy próbát. És wow, a legjobb cucc, amit mostanában láttam!
A kérdés az, hogy mi alapján akarsz sorozatot választani. Nekem úgy tűnik, hogy a ST kicsit lazább, könnyedebb. A Dark német, tehát nem a tipikus amerikai rendezést fogod látni, hanem egy teljesen más hangulatot kapsz. (Ne a Rex felügyelő szintű német sorozatokra gondolja, hanem az észak-európai dolgokra.) A Darkban is vannak fiatalok, de nem annyira könnyed. Plusz a Darkban a szereplők közti kapcsolatok összetettek, szóval figyelni kell rendesen, hogy ki-kivel, milyen kapcsolatban áll.
Én azt mondanám, hogyha komolyabb cuccra vágysz, akkor a Dark. Ha könnyedebbre, akkor az ST. Azt is számításba veheted, hogy melyikből hány évad jött ki, aztán ledarálhatod előbb a több évadost, aztán a másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!