Trónok Harca. Elmagyarázná nekem valaki, hogy a sorozat végén Jon miért ment ki a vadakkal a falon túlra?
Mert száműzték jogos vastrón örökösként (vicc), mert jogosan ölte meg a "megkattant" önjelölt királynőt. Semmivel nem lett így különb Cersei-nél a nagy felszabadító Dany.
Elcseszték, ahogy az éjkirályt is.
Zagyva, értelmetlen, logikátlan, se jelentése, se mondanivalója, se tanulsága nincs semminek...
Nagy rakás kaki az egész. Ennyi nem több.
Szégyen a GOT-ra nézve az egész 8. évad, bár a mélyrepülés az 5 évadtól már elkezdődött.
Hálisten most véget ért ez a gyalázat.
Én már a korábbi részben azt sem értettem, hogy
1. Rhaegal miért nem Jonnal utazik?
2. Jonnak nem volt semmi reakciója Rhaegal halálára, pedig a sárkány és a lovasa kötődnek egymáshoz
3. Dany hogyan akarja elfoglalni a világot, ha Westeros meghódításába is belepusztult két sárkánya
az igaz, hogy cheattel tud spawnoltatni dothraki és makulátlan egységeket, de sárkányokat is tudna?
4. a dothrakiak miért nem ölték meg Jont? vagy miért nem tekintették az új khaljuknak? hova tűntek? egyszer vannak, egyszer nincsenek
5. a vadak miért mennek a falon túlra, ha egyszer már békét kötöttek a hét királyság népével? a falon túl már nem vár rájuk semmi, hova mennek? a jégsapkára? wtf?
6. Grey worm meghal Naathon a lepke-lázban, minek száműzik Jont? soha senki nem fogja ellenőrizni, hogy még mindig száműzetésben van-e
7. ha egy Stark uralkodik Westeroson, akkor miért kell északnak különálló királyságnak lennie? ennek mi értelme? Sansáék az egész kontinensen átvehették volna a hatalmat, megint mi értelme volt csinálni ennek az ellenkezőjét?
8. miért felejtette el mindenki, hogy Samet még mindig köti az eksüje a falhoz? hogyan maradhat így Királyvárban?
elvileg már nincs értelme az őrségnek, de Jon a bizonyíték rá, hogy még mindig létezik, tehát? Samet már rég le kellett volna fejezni dezertálásért
9. Sandor utolsó monológja Aryához mégis mi volt? Arya már évadokkal korábban átesett a ló túloldalára, amikor pitében kisütött két embert, szóval mi a franc megint, mit köszön? egy ilyen embert, aki annyira kész van, hogy megölte volna a saját testvérét is az előző évadban, hogyan lehet helyrehozni? emberek arcát nyúzta le! van legalább annyira elborult, mint Dany és mégsem ölik meg
10. Dany halála nagyon olcsó volt, mindhárom nagy "rosszat", az Éjkirályt, Danyt és Cerseit is pofonegyszerű módon intézték el, ráadásul úgy, hogy ugyanolyan hülyét csinálták belőlük, mint amilyen Tyrion, Varys és Jon volt
Ahogy te a felsorolt pontokat nem érted én a rá irányuló kérdéseid, mivel minden felsorolt pont egyértelmű volt a sorozatból, mivel az egész évad a végtelenségig van butítva. :( Válaszolgatva a kérdésekre a sorozat történései alapján ami amúgy egy nagy kupac szhar. de azért nyomjunk egy SPOILER-t
1. Azért nem utazik Jonnal mert mondta, hogy megsérült és ahogy Tormund is megjegyzi a sárkánynak annyi lenne Jon súlya mint két bszó légy.. de Jon nem akarja terhelni
2. Mivel az egész sárkány lovaglása rohadtul fölösleges és snassz volt, másrészt az egész karakter érzelmi analfabéta társulva a színész borzalmas mimikátlan játékával (lásd mikor szellemtől búcsúzik 20 méterről) nem is lehetett várni reakciót tőle.
3. Csak királyvárnak voltak sárkányölő óriás crossbowjai, így máshol nincs veszély a sárkányára.
4. Mivel az összes dotraki meghalt deresnél, majd csoda folytán feltámadtak és örültek hogy éltek, gondolom lexarták mi van már denneryssel.. ők megkapták a szabad életet és nekik ez gazdagság ami ott van.
5. Tormund elmondta, hogy ők ott nőttek fel, nekik ez a hazájuk. Ennyi erővel mindenki elköltözhetne NewYorkba, mert ott hűdejó, de nekem pl jó a kis falunkban egy parasztházban :D
6. Mivel anno még az adott szó is mérvadó volt, elég volt a népnek hogy a királynő ölőt száműzték. Rettegték a falat és a varjúságot és hiába már nincs jelentősége, a számüzetésnek van. Tudták jól a Starkok, hogy Jon nem marad meg a seggén.
7. Mivel nem a Starkok uralkodnak, hanem csak egy Stark és mondták ha meghal új királyt választanak nem öröklés útján megy. Ha meghal Bran 1-5-50 év múlva akkor észak marad királyvár hatalma alatt.. így épp jókor váltak le.
8. Samet már nem köti oda az esküje mivel hivatalosan elküldték mesterképzésre. Igaz, hogy a falra szánták de mester máshol is lehet.
9. Mivel Arya csak "gonoszokat" ölt és életeket mentett vele, nem egy egész népet írtott ki. Véreb csupán félt, hogy Arya helyette megöli a hegyet.. :D
10. Nekem a haláluk tetszett ha már muszáj volt, nem kell mindig véresnek és ármányosnak lennie. Cerseié különösképp megalázó volt és bejött így. Dennerysnél effekt ügyileg csináltam volna másképp vagy épp mikor szónokol a lépcsőn Tyrion hátba szúrja.. íme az új királyölő lannister.
De száz szónak is egy a vége nagyon el lett rontva az egész évad. Nem értem a logikát Brann uralkodásában, a kistanács tagjai meg maga a vicc de tényleg.
Abban igazad van, hogy vannak dolgok, amikre a sorozat a maga módjánt választ ad. Lehet kicsit rosszul fogalmaztam, de én a válaszokban nem értettem, hogy "miért?".
Pl. 1. a sárkány, Rhaegal: oké, hogy sérült, de attól, hogy Jonnal maradjon, még nem kell neki rajta lovagolnia. Amíg Danyhez tartozott, addig ő sem lovagolt rajta, mégis repült a serege felett, tartva vele az iramot. Szóval úgy értettem, hogy miért nem Jonnal tart?
3. csak Királyvárnak voltak, de mi akadályoz meg másokat is, hogy építsenek? biztosan eljutott a híre, hogy hogyan haltak meg a sárkányok másokhoz is
és anno Dorne is ölt le már sárkányt Aegon hódításakor, Danynek pedig már csak egy maradt
4. de hol? akkor most visszahajóztak Essosra? vagy ott fognak fosztogatni Westeroson? :D láttunk párat a kikötőben, de nem az volt, hogy ők nem szállnak tengerre? csak Dany miatt tették meg, de most Dany halott
5. ez igaz, ugyanakkor az oka, hogy ott volt az otthonuk a Fal volt, viszont mostanra északon földeket kaphattak volna, kezdhettek volna új életet, de menjenek ha akarnak, csak nem értem ez nekik miért jobb
6. az adott szónak tényleg volt jelentősége, viszont 2 résszel korábban Sansa is megszegte az adott szavát :D
7. de azután mondták, hogy mindig új királyt fognak választani, miután Sansa benyögte, hogy Bran impotens
Sansa ezzel a lépéssel szerintem kiengedte a kezéből a hatalmat, hiszen semmi garancia nincs rá, hogy a következő király majd tiszteletben tartja észak függetlenségét, ráadásul így a jogukat is elvesztették, hogy szavazhassanak a következő királyválasztáson
és most volt egy jó lehetőség, hogy generációkra bebiztosítsák magukat és a Starkok újra királyok legyenek, de Sansa ezt a lehetőséget kicsinálta
nem értettem, hogy miért?
8. de úgy is, hogy letette az őrségben az esküjét?
a könyvekben is ez történik, de ott Samnek még így is vissza kell térnie a falra, az esküje miatt, Arya azt a zenész társát dezertálásért meg is öli
9. a Hegynek mióta volt amúgy önálló akarata? a könyvben a feje sincs meg, én végig azt hittem, hogy Q
*Qyburn irányítja xD
10. nekem túl gyors volt, valahogy egy kicsit többre számítottam, na már mindegy
Nyilván azért, hogy elmenjen velük északra, és boldogan élhessen végre, távol az ármánykodástól, annak tudatában, hogy jó kezekben van a birodalom.
Ezt valakinek tényleg el kell magyarázni? :D
1. Rhaegal miért nem Jonnal utazik?
El lett magyarázva, hogy sérült, eleve nem szabadott volna repülnie, még "utas" nélkül se.
2. Jonnak nem volt semmi reakciója Rhaegal halálára, pedig a sárkány és a lovasa kötődnek egymáshoz
Sárkány és lovasa? lol kétszer ült rajta kb.
3. Dany hogyan akarja elfoglalni a világot, ha Westeros meghódításába is belepusztult két sárkánya
Úgy, hogy elmebeteg, mint ahogy kb a 2. évad óta egyértelmű. :D
+ máshol nincs éjkirály, se skorpió jelenlegi ismereteink szerint.
4. a dothrakiak miért nem ölték meg Jont? vagy miért nem tekintették az új khaljuknak? hova tűntek? egyszer vannak, egyszer nincsenek
Ezt én se értem, hogy miért nem dúltak fel mindent.
5. a vadak miért mennek a falon túlra, ha egyszer már békét kötöttek a hét királyság népével? a falon túl már nem vár rájuk semmi, hova mennek? a jégsapkára? wtf?
El lett magyarázva, nekik az az igazi észak, nem kérnek a birodalomból.
6. Grey worm meghal Naathon a lepke-lázban, minek száműzik Jont? soha senki nem fogja ellenőrizni, hogy még mindig száműzetésben van-e
A sorozatban nem hozták be a lepkéket.
7. ha egy Stark uralkodik Westeroson, akkor miért kell északnak különálló királyságnak lennie? ennek mi értelme? Sansáék az egész kontinensen átvehették volna a hatalmat, megint mi értelme volt csinálni ennek az ellenkezőjét?
Lehet, hogy már jövőre másik király lesz, aki nem Stark. Most volt lehetőség a függetlenedésre, semmi nem garantálja, hogy a következő király is engedte volna.
8. miért felejtette el mindenki, hogy Samet még mindig köti az eksüje a falhoz? hogyan maradhat így Királyvárban? elvileg már nincs értelme az őrségnek, de Jon a bizonyíték rá, hogy még mindig létezik, tehát? Samet már rég le kellett volna fejezni dezertálásért
Egyrészt Jon nem maradt ott, tulajdonképpen számomra nem derült ki, hogy valóban létezik-e még az őrség.
Másrészt Sam parancsnoki engedéllyel hagyta el a fekete várat, azóta eléggé tisztázatlan a jogállása, de elvileg el lett engedve, hogy mester legyen, most az lett, pipa.
Nekem inkább vicces volt, hogy hirtelen a barátság erejével egyből mester lett. :D
9. Sandor utolsó monológja Aryához mégis mi volt? Arya már évadokkal korábban átesett a ló túloldalára, amikor pitében kisütött két embert, szóval mi a franc megint, mit köszön? egy ilyen embert, aki annyira kész van, hogy megölte volna a saját testvérét is az előző évadban, hogyan lehet helyrehozni? emberek arcát nyúzta le! van legalább annyira elborult, mint Dany és mégsem ölik meg
Kiről beszélsz? Mármint ki ölte volna meg a testvérét? Arya bosszút állt, ennyi. Kicsit para, de miért kellett volna megölni?
10. Dany halála nagyon olcsó volt, mindhárom nagy "rosszat", az Éjkirályt, Danyt és Cerseit is pofonegyszerű módon intézték el, ráadásul úgy, hogy ugyanolyan hülyét csinálták belőlük, mint amilyen Tyrion, Varys és Jon volt
Az élet már csak ilyen, nem lehet mindenkinek epikus halála. Nekem Dany külön tetszett, olyan klasszikus királydráma beütése volt a dolognak.
1. ha nem repülhetetett, akkor miért repült?
de ezt már leírtam a másik hozzászólsomban
2. nem számít hányszor ülte meg, tudta irányítani őt, így egyértelműen kialakult a kapcsolat
3. a 6. évad végén még Westeroson sem volt, aztán építettek párat, de leírtam a másikban: nyilván elterjedt a híre, hogy hogyan ölték meg Rhaegalt és más városokat sem akadályozza meg semmi abban, hogy építsenek újakat
A Rabszolga öböl után kicsit hihetetlen lenne, ha csak Cersei fejében fordul meg a sárkányölés gondolata
nem tudom elképzelni, hogy pl. Braavosnak ne lenne egy terve sárkánytámadás esetén
5. melyik birodalmoból? Észak független királyság lett, ahova akár Jon is dezertálhatott volna, hiszen ha önálló királyság, ott már nem érvények a hat királyság törvényei, és az északi királyságot mi akadályozza meg, hogy még északabbra terjeszkedjen majd? ebből akkor megint csak újabb háborúk lesznek
7. hát épp ez az, ezt én is írtam a másik hozzászólásban, egyrészt Stark többé nem szavazhat, hiszen milyen jogon szól bele más királyság belügyeibe, másrészt az új király gondolhatja úgy, hogy ideje visszafoglalni az északi királyságát és megint adott egy újabb háború
erre Sansának és Brannek is gondolnia kellett volna
ráadásul a függetlenedés után mi akadályozza meg a többi királyságot, hogy ők is kivívják maguknak azt?
a vasemberekről nem tudom elképzelni, hogy elfogadnak egy nyomorékot királyuknak, mikor fognak újra fellázadni? ez már a harmadik háború
Dorne évtizedekig független volt, miért ne akarná ezt újra? már nincsenek a sárkányok, negyedik háború
9. Arya ölte volna meg Sansát, a 7. évadban még teljesen pszichopata, aztán a karaktere a 8. évadra 180 fokos fordulatot vesz a semmiből
https://www.youtube.com/watch?v=nmhGA1qzYTk
És kiken állt bosszút? Kiirtott egy egész házat, a kollektív bűnösség elve alapján.
Nem szimplán bosszút állt, hanem egy kegyetlen állat volt.
10. Senkinek sem volt epikus halála a Trónok harcában. Robb vagy Cat halála epikus volt? Vagy Joffé vagy Tywiné? Nem, de abban a kontextusban volt értelme, kielégítő volt, türelemmel fel vlt vezetve.
Dany, Cersei és az Éjkirály halála pedig egytől egyig béna volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!