Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Valaki elmagyarázná a Castle...

Valaki elmagyarázná a Castle Rock cselekményét?

Figyelt kérdés

Végig figyeltem amikor végignéztem az 1. évadot, de teljesen zavaros az egész..

Mik ezek az időutazások?

Melyik történés melyik világba tartozik?

Valaki érti?

2019. jan. 3. 00:04
 1/3 A kérdező kommentje:
Ja és miért hívják mindkét kölyköt Henry Deaver-nek?
2019. jan. 3. 00:08
 2/3 anonim ***** válasza:

Spoiler következik:

Párhuzamos világokról van szó, az egyikben a fehér magas srác a Henry Deaver, a másikban az afroamerikai (kiscsávóként, majd felnőttként).

Mindketten látogatást tesznek a másikuk világába, de ott valahogy nem érzik magukat teljesértékűnek (nem is viselkednek normálisan).

Egyébként ezen tudás birtokában lehet érdemes lenne újranézned a sorozatot, és akkor több mindent megértenél.

Szerény véleményem szerint azonban - hiába Stephen King - a Castle Rock nem volt annyira jó sorozat, hogy újranézzem.

2019. jan. 3. 14:01
 3/3 anonim ***** válasza:

2. Ha a két személy "ugyanaz", akkor az örökbefogadott Henry miért látta másnak a sápadt Henryt, amikor már kivitte az erdőbe? Szerintem az írók sem tudták eldönteni egyértelműen, hogy tényleg "csak" párhuzamos világokról van szó, vagy a gyerek tényleg valami démon, ezért jól összezagyválták a szálakat.

Szerintem az egész sorozat Westworld-szindrómás. Valami nagyon egyedi, végére csavart sztorit akartak előadni és az egész egy nagy pofáraesés a logikátlanságok és plothole-ok tengerében. Megmagyarázniuk meg semmit sem kell, mert "húhá, ezek a sorozatkészítők olyan zseniálisak, ez a rész olyan jól volt megrendezve, stb". De hiába volt egy rész jól összerakva, amikor az egész sorozatba beillesztve semmi értelme sincs, csak egy nagy katyvasz.

Sorozatknál nem divat úgy megírni az egészet, hogy előtte kitalálom a teljesen sztorit és úgy elvinni a történetét a végkifejletig. Menet közben kitalálnak minden xart, ami majd vagy passzol az eddig lefektett alapokhoz vagy nem. Ezért értelmetlen fosch a sorozatok 95%-a, legalábbis annak, akinek számít a következetesség egy történetben.

Lényegében ma már értelmetlen elkezdeni bármit is nézni, mert menet közben előhúznak valamit a seggükből és tönkrevágnak mindent.

De ha így tetszik, akkor ezt a sorozatot is elAbramsezték (lásd Lost, Fringe, Cloverfield). Amelyik sorozatot nem a hbo kúrja szét, azt majd JJ Abrams vagy Ridley Scott fogja.

2019. jan. 3. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!