A császár miért gondolta a Jedi visszatérben, hogy Vader majd csak úgy önként és dalolva meghal? Vagy mit is akart egész pontosan?
Ugyebár van egy szabály, hogy csak 2 sith lehet...
Amikor Sidious át akarja allítani Luke-ot és tanítványának fogadni, akkor egyértelmű, hogy Vadernek pedig a halálát akarja...
Miért gondolta, hogy Vadert ez nem fogja érdekelni?
Illetve minek kellett neki egyáltalán Luke?
Amikor Darth Vader sokkal erősebb... Értem én, hogy már volt egy kora, de a Sith-ek képesek tovább élni mint egy átlagos ember, nem?
9, egyébként ez így elgondolkozva jó kérdés amúgy.
Egy erőhasználó erejét ugye a midiklorián/sejtszám adja meg, egy erőhasználó kb 5000 vagy afeletti számmal rendelkezik, tehát 5000 midiklorián/sejt. Ebben az esetben Anakinnak nem kellett volna legyengülnie attól hogy levágták a végtagjait, hiszen a sejtenkénti midikloriánszáma ugyanannyi maradt, még ha a midikloriánjainak a száma ugye kevesebb is, hiszen amennyi sejtet elveszített a levágott végtagjai miatt, az azokban lévő midikloriánok ugye "elvesztek". Viszont itt fennáll a kérdés, hogy akkor most a midikloriánok összlétszáma adja meg egy erőhasználó erejét, vagy csupán a midiklorián/sejtszám?
Ugye az emberi test 37,2 billió sejtből áll (nem én vagyok ilyen okos, nyilvánvalóan utánajártam), ami megadott szám, szóval a magasság nem hinném hogy túlzottan befolyásolja, bár ugye Yoda más fajból származik.
Egyébként lehet hogy teljesen fogyatékos vagyok, de azt sem tudom, hogy az emberek magassága befolyásolja-e a sejtek számát? Mármint, úgy számottevően. (szerintem nem, de valaki aki nem teljesen hülye válaszolhat :D) Ha nem akkor tökmindegy, mert a SW-ban kétlem hogy annyira kidolgozták volna a fajokat hogy sejtszámokat adjanak nekik :) Egyébként meg Yoda esetében pl hiába rendelkezik mondjuk feleakkora sejtszámmal, mint Obi-Wan, ha a midiklorián/sejtszámainak összege mondjuk a háromszorosa. Stb.
Egyébként ez a Vader most akkor gyengébb, vagy erősebb lett-e dolog nagyon ellentmondásos, igazából én azon a véleményen vagyok hogy gyengébb lett mivel ugye elvesztette a midikloriánjainak a jelentős részét, viszont valami könyvben meg elvileg említik, hogy Obi-Wan és Vader 2. találkozásánál mindketten sokat erősödtek. Jó kérdés, az mindenesetre tény, hogy Anakin a sérülése után már nem volt megfelelő Sidious számára hogy továbbvigye a rend jövőjét; persze ettől lehetett erősebb, mint Skywalkerként volt, csak a potenciálját nem érhette el, de mindegy, ebbe se menjünk bele :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!