Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » A császár miért gondolta a...

A császár miért gondolta a Jedi visszatérben, hogy Vader majd csak úgy önként és dalolva meghal? Vagy mit is akart egész pontosan?

Figyelt kérdés

Ugyebár van egy szabály, hogy csak 2 sith lehet...

Amikor Sidious át akarja allítani Luke-ot és tanítványának fogadni, akkor egyértelmű, hogy Vadernek pedig a halálát akarja...

Miért gondolta, hogy Vadert ez nem fogja érdekelni?

Illetve minek kellett neki egyáltalán Luke?

Amikor Darth Vader sokkal erősebb... Értem én, hogy már volt egy kora, de a Sith-ek képesek tovább élni mint egy átlagos ember, nem?

2019. ápr. 16. 17:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
43%

9, egyébként ez így elgondolkozva jó kérdés amúgy.

Egy erőhasználó erejét ugye a midiklorián/sejtszám adja meg, egy erőhasználó kb 5000 vagy afeletti számmal rendelkezik, tehát 5000 midiklorián/sejt. Ebben az esetben Anakinnak nem kellett volna legyengülnie attól hogy levágták a végtagjait, hiszen a sejtenkénti midikloriánszáma ugyanannyi maradt, még ha a midikloriánjainak a száma ugye kevesebb is, hiszen amennyi sejtet elveszített a levágott végtagjai miatt, az azokban lévő midikloriánok ugye "elvesztek". Viszont itt fennáll a kérdés, hogy akkor most a midikloriánok összlétszáma adja meg egy erőhasználó erejét, vagy csupán a midiklorián/sejtszám?

Ugye az emberi test 37,2 billió sejtből áll (nem én vagyok ilyen okos, nyilvánvalóan utánajártam), ami megadott szám, szóval a magasság nem hinném hogy túlzottan befolyásolja, bár ugye Yoda más fajból származik.

Egyébként lehet hogy teljesen fogyatékos vagyok, de azt sem tudom, hogy az emberek magassága befolyásolja-e a sejtek számát? Mármint, úgy számottevően. (szerintem nem, de valaki aki nem teljesen hülye válaszolhat :D) Ha nem akkor tökmindegy, mert a SW-ban kétlem hogy annyira kidolgozták volna a fajokat hogy sejtszámokat adjanak nekik :) Egyébként meg Yoda esetében pl hiába rendelkezik mondjuk feleakkora sejtszámmal, mint Obi-Wan, ha a midiklorián/sejtszámainak összege mondjuk a háromszorosa. Stb.

Egyébként ez a Vader most akkor gyengébb, vagy erősebb lett-e dolog nagyon ellentmondásos, igazából én azon a véleményen vagyok hogy gyengébb lett mivel ugye elvesztette a midikloriánjainak a jelentős részét, viszont valami könyvben meg elvileg említik, hogy Obi-Wan és Vader 2. találkozásánál mindketten sokat erősödtek. Jó kérdés, az mindenesetre tény, hogy Anakin a sérülése után már nem volt megfelelő Sidious számára hogy továbbvigye a rend jövőjét; persze ettől lehetett erősebb, mint Skywalkerként volt, csak a potenciálját nem érhette el, de mindegy, ebbe se menjünk bele :)

2019. ápr. 21. 19:29
 12/14 anonim ***** válasza:
Mert darth vader már nem akart élni csak Luke miatt max, Luke sokkal fiatalabb tovább él, tovább biztosítja a sötét jedik jövőjét (ekkor már nincsenek sithek). Meg nagyon nem volt választása földön feküdt másodszorra is levágott karjával levegőért kapkodva, mit tett volna, felugrik, hogy csak vicceltem jól vagyok?
2019. ápr. 24. 14:16
 13/14 anonim válasza:
Nézzétek ujralángészek! Mondja a palpatin, vagy legalábbis utalrá, hogy megkell ölnie a Vadert ahoz hogy uke sith lehessen!csak én vagyok fan?
2023. jún. 8. 16:26
 14/14 anonim válasza:
Szerintem magasság nagyjából egyenes arányban befolyásolja a sejtszámot.
okt. 19. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!