Szerintetek elítélendő ha egy gyerek Black Mirror t néz? Jelen esetben 14 éves.
Szerintem vannak dolgok, amit nem feltétlenül kell megosztani a szülőkkel, mert nem értik meg és csalódást okoznak. Értem, hogy izgatott vagy és valakinek mesélni akarsz róla, bevonni őt abba, ami neked tetszik, de nem mindenki (nem is minden szülő) fogékony rá.
Egyébként nem jogos, mert nem mindenkinek tetszik ugyanaz a dolog.
Nagyon cringe ahogy harmadik személyben beszélsz magadról, hagyd abba.
Szerintem a szüleid csak meg akarnak óvni attól, hogy ez nyomot hagyjon benned és esetleg káros hatással legyen az életedre. Nem állok szükségszerűen mellettük, csak ez is egy lehetséges nézőpont. Esetleg túl konzervatívak a sorozathoz, és tényleg azt nem értik hogy mégis ki és miért talál ki ilyet. (Nem ismerem a sorozatot sajnos, illetve a szüleidet és téged sem, így nem is akarok/tudok ennél többet mondani.)
Attól, hogy "ez csak szimbolikus" és mögé tudod látni azt is, amit az alkotója vélhetően ki akart fejezni (azt nem is firtatva, hogy spontán értelmezték a szimbolikáját, vagy esetleg olvastad valahol akár a megtekintés előtt, hogy ez ám nem az aminek látszik mert ez csak egy szatíra..) - szóval attól még maguk a történések amiket ábrázolnak igenis sokkolónak, gusztustalanok, a nyugalom megzavarására alkalmasak stb stb. Persze hogy fennakadnak rajta, az lehet, hogy aggasztóbb lenne, ha nem.
Én felnőtt fejjel láttam és napokig kísértett ez a rész, nyilvánvalóan nem a társadalomkritikus aspektusa ragadt meg elsősorban, hanem a megaláztatottság mértéke, amin keresztülment a férfi, és az az undor, amit a feleségétől a történtek után élete végéig felé árad.
Vannak dolgok amiket nem tudsz kitörölni a fejedből, ha egyszer láttad, vagy olvastad, még abban az esetben is, ha "csak" fikció (nem mintha valódi borzalmakban szűkölködne a világ...), A szülőktől természetes reakció, hogy az ilyen hatásoktól féltenek. Szóval azért csak óvatosan.
Black Mirror első része nagyon beteg. A többi rész rendben van. Ez szándékos volt az alkotók részéről. Buktak is vele hatalmasat. Sokan később visszatértek a sorozathoz, mert tényleg jó, de azt az S01E01-et senkinek nem ajánlom.
Szánalmasan sokáig öncélúan van bemutatva a disznó dugásos készülődés, érdekes módon a több részben sokkal rejtettebb utalásokat használnak, nem ennyire kliséseket. Nem csak a disz-nókúr-ás gyenge ebben a részben, hanem a mondanivaló: a terrorizmus = művészet. Beteg egy gondolat. Ez a lényege, hogy beteg. És nem hiszem, hogy normális ember, akinek ez annyira tetszik, hogy többször megnézze.
A gyerekemnek ez a rész tetszene, biztos elmennék vele pszichológushoz, mert egyedül ezt kezelni nem tudom. Nem a gyereknek kéne pszichológus, hanem nekem.
Gyerekként a macska gyújtogatást is élvezi valaki, aztán rájön, hogy nem is vicces és nem is menő. Akár a cigi, vagy az okádásig ivás.
"A szülőktől természetes reakció, hogy az ilyen hatásoktól féltenek."
Ezzel a mondattal össze is foglalva minden, amit a kérdés érintett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!