Miért terjedt el az új filmekben/játékokban az a felfogás, hogy kötelező négert vagy nőket főszerepbe rakni?
+ melegek, lezbik, stb...
honnan ered ez a hülyeség?
Mi a baj velük?
Inkább miért kötelező mindenhol fehér férfinak játszani a főhőst?
Nekem tetszik a változás. A fehér férfi főszereplőkkel sincs semmi bajom, de elég kellemes felfrissülést jelentenek az új szereplők :)
Plusz a különböző rétegeket is el kell érniük a filmeseknek. A négerek, melegek, leSZbikusok is jelentős tömegben léteznek, ők is jelen vannak a fogyasztók között.
Amúúúgy láttad az Alien filmet? Ripley nem egy bombázó, mégis a filmtörténet egyik legikonikusabb alakja.
nekem a rá erőltetéssel van problémám, lásd új star wars, nevetséges az amit le akarnak nyomni az ember torkán
de egy jó filmben abszolút nem zavar pl tomb raiber, semmi gond nincs a játékkal és a filmmel sem, szerettem mikor kicsi voltam és most is imádom mert nem erőlteti rá az emberre azt hogy azért van nő a főszerepben mert egyenjogúság meg stb
ezzel szemben a Netflixes Witcher egy vicc lesz... oda nem kell szinesbőrű szereplőt tenni ahol nincs semmi keresni valója, mintha Ryan Reynolds játszaná Martin Luther Kinget
ugyanez érvényes Rolandra a Setét Toronyból
Amerikai PC.
Ezt hozza a populizmus.
"Inkább miért kötelező mindenhol fehér férfinak játszani a főhőst?"
Tudod a néger vikingek nagyon viccesen néznek ki.
Hmmm...
Semmi bajom a néger, vagy ázsiai vikingekkel, hiszen egy tőről fakadunk.
Engem az zavar sok filmben, és sorozatban, hogy a meleg jelenetek újabban elburjánzottak!
Ok. hogy toleráljuk a "másságot", de ezt miért kell még reklámozni is?
Jövőre kötelező lesz?
PC, de valamilyen szinten üzlet is.
Oda-vissza működik.
Sok ázsiai filmet hoznak át úgy, hogy Tokióból New York lesz, a kicsi japán főszereplő meg Brad Pitt.
Például Páncélba zárt szellem.
Nem is az a baj, hogy több filmet írnak női vagy kisebbségi főszereplővel, mert hát legyen. Nem ettől jó vagy rossz egy film.
A probléma az, hogy nem az a cél, hogy jó filmet forgassanak egy témáról, amibe beleillik az adott karakter, hanem hogy benne legyen az adott karakter, aztán le van szarva, hogy a film maga jó-e vagy sem.
.
Volt egy jelenet például a legutóbbi Bosszúállókban, ez pedig nyilván kicsit spoileressé teszi a komment hátralévő részét, de aki sorban olvas, az érezze magát figyelmeztetve. Na szóval, Visiont elviszik Wakandába, hogy kibontsák a fejéből az egyik követ. Aztán a semmiből előrángatott nevenincs arrogáns néger pïcsa doktornő úgy lebäszta Bannert, amiért nem gondolt valamire annak ellenére, hogy sem eszköze, sem ideje nem volt vizsgálódni, hogy csak úgy pislogtam. Ő meg persze csendben tűrte, mert megvédenie magát, azt már nem szabad.
Innentől megint spoilermentes.
.
És ilyen az összes ilyen témájú film. A nő/kisebbségi szereplő mindent tud, mindent jobban tud, tévedhetetlen, legyőzhetetlen. Olyan aljadék trehány munkák, amik néhány éve még fan fiction-ként sem állták volna meg a helyüket, most meg százmilliókat költenek el rájuk.
És ezért nézek én már inkább "külföldi" vagy régi filmeket. Azokban még egy karakter neme vagy rassza nem öncélú, hanem elidegeníthetetlen része a karakterének.
A felhozott Aliennél és Terminatornál senkit nem érdekelt, hogy Ripley vagy Connor nő, mert jól megírt karakterek voltak, aminek egy eleme volt a nőiségük, nem pedig a lényege. Miközben a Star Wars borzadály duológiájában Rey lényege volna, hogy nő, de ezen túl nincs karaktere és a nőisége is annyira jelentéktelen, hogy bárminemű lényegi változás nélkül le lehetne cserélni egy férfira vagy humanoid droidra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!