A Netflix minőségi sorozatokat gyárt? Meg fog küzdeni ezzel a feladattal?

Ez egy fantasy világ. Nincs értelme korról beszélni, nem egy történelmi dokumentumfilm. Egy kitalált világban játszódik, ahol varázslók teleportálnak mindenhova, emberek járnak vissza a halálból zaklatni az élőket, stb.
A tündéknek itt lehet teljesen más bőrszíne lesz az eddig megszokottól, mert miért ne.
Mellesleg elég egy sötét bőrű felmenő ahhoz, hogy egy utód sötét bőrszínű legyen. Nem feltétlenül kell a szülőknek pl. feketéknek lenni, hogy a közös utód az legyen. A genetika ezt megengedi.
Ha ők a tündéket feketének vagy sárgának képzelik, akkor elég nekik annak lenniük ahhoz, hogy Ciri örökölje ezt tőlük.
Ez a látens náculás ugyanolyan fárasztó, mint amikor megváltoztatják egy karakter nemét vagy bőrszínét. Nem ezen fog múlni a jó sorozat...
Pl. a got-ban nem zavarna az sem, ha Danyt fekete színésznő alakítaná

hopsz véletlenül elküldtem
*Tehát. A got-ban pl. hiába alakítja Dany-t fehér színésznő, ha egyszer nem tud színészkedni és a forgatókönyv is lócitrom.
Szívesebben látnám akkor már, ha fekete játszaná, aki legalább ért a színészkedéshez és a forgatókönyve is rendben lenne. 100x jobb lenne.
Szóval nem azon múlik, hogy milyen a színész bőrszíne.
Érdekes, amikor ugyanígy a got-ban változtatták meg karakterek etnikumát, senki sem háborodott fel. Pedig ott konkrétan voltak olyan karakterek is, akiknek tényleg más volt a bőrszíne és őket teljesen kivágták a sorozatból.
De akkor sem láttam a tiltakozókat, akik most Cirin sivalkodnak, amikor pl. Az egyiptom isteneiben az ókori Egyiptomban mindenki fehér volt. A fehér Hórusz miért nem zavart senkit? Vagy a fehér Széth?
Ott is jönnek azzal, hogy ez csak fantasy. Hát a Witcher is csak fantasy.

Én elhiszem, hogy tényleg zavar titeket, csak nem tudom felfogni, hogy miért. Ez egy általánosan elterjedt, praktikus, logikus döntés aminek számtalan előnye van és nincsen semmi hátránya.
Az, hogy "nem illik bele", elég bátor kijelentés, hiszen még egyetlen képkockát se látott senki a sorozatból. Lehet, hogy ebben a világban van egy csomó fekete. Lehet, hogy kitérnek rá, hogy melyik ősei voltak feketék, vagy lehet hogy a vegyes házasság az adaptáció világában teljesen természetes. Majd meglátjuk. Most még nem lehet tudni. Miért nem tudjuk meghagyni az "illik-e ez a színész ebbe a szerepbe" vitákat legalább az első részig? Vagy legalább az első trailerig? Vagy legalább addig, amíg egy konkrét színészt megneveznek? Annyira felszínes ez az egész. Problémát csináltok a semmiből.

Nyilván nem ez alapján dől el, hogy tetszeni fog-e a sorozat vagy sem. Biztos hogy meg fogom nézni, akár mi is lesz Ciri sorsa. Egyszerűen az zavar, hogy nekem a könyvek után volt egy képem a lány hovatartozásáról, és kinézetéről, amit a Witcher 3 tökéletesen vissza is adott. Ezek után kapunk egy külsőleg teljesen más Cirit, ami nekem teljesen illúzióromboló. Csak úgy mintha kapnánk egy arab Batmant, egy japán Black Panthert, vagy egy fekete Obi-Wan Kenobit.
Olyan mintha születésnapodra citromos tortát kérnél, de helyette túrósat kapnál. Lehet hogy finom meg a szándék a fontos, de azért csak a citromos a kedvenced és olyat szerettél volna.

Látom ide is elért ez a téma. Egyébként a Gamestar oldalán, a komment szekcióban elég sok érv és kritika van Ciri színes bőrűként ábrázolása ellen. Keressetek rá, én elég jól szórakozom rajta. Főleg a "fanmade" képeken.
The Witcher sorozat - változtatnak Ciri karakterén (linekt szerintem nem engedi megosztani)I
Hogy érted hogy ebbe a világba lehet rengeteg a fekete? Ha már másik világról beszélünk akkor nem is Witcherként kellene eladnia a Netflixnek. Nem a Marvel vagy a DC ahol több univerzum is létezik.
Ez a Witcher világa/univerzuma, ami producer elmondása szerint szorosan kapcsolódik a könyvekhez. Nagyon-nagyon ritkák a színes bőrűek, a királyi családokban meg pláne. A 7 könyv alatt kb. 2 feketére emlékszek (2 zerikaniai harcosnő).
Nem a Marvel vagy a DC ahol több univerzum is létezik.

Lehet még jó sorozat.A Netflix készített már minőségi darabokat.
Én reménykedem még hogy a Ciris hír kamu.Vannak rá utaló jelek és az említett gamestaros cikknél is van aki kifejtette hogy miért az.Na mindegy majd meglátjuk.
Ha meg igaz a hír akkor a már mostani felháborodásokat látva tuti bukta lesz a sorozat.Teljesen jogosan.

Neeeee! Ez mekkora! :) Terry Crews!
Hatalmas!

Sok minőségi sorozatot gyárt a Netflix, de sok szart is. Valószínűleg ez minőségi lesz, mert sok pénzt fognak beleölni, azzal pedig nem valószínű, hogy kockáztatni akarnak.
Annyira jó nem hiszem, hogy lesz mint a GoT, mert nincsen benne annyi jól megírt karakter, így a forgatókönyve sem lesz annyira szövevényes, a története sem annyira epikus, és fordulatokból is kevesebb van a Vajákban, na meg a világa sincs úgy kidolgozva mint a GoT-nak vagy a Gyűrűk Urának, de ettől függetlenül még simán lehet jó.
Amúgy a sorozat a könyveket fogja alapul venni, nem a játékokat, szóval olyasmit várj amit a könyvben olvastál, ne olyat amit a játékban látsz.
Én a könyvek alapján egyáltalán nem érzem, hogy tudna olyan jó lenni mint a GoT, mert már eleve A tűz és jég dala könyvek is jobbak, de én bízom ebben a sorozatban is. Bár én sokkal jobban örültem volna egy Broken Empire sorozatnak vagy egy The First Law sorozatnak, szerintem sokkal jobban kidolgozott világgal és jobban megírt karakterekkel rendelkeznek.
Szóval aki szarnak tartja a GoT történetét (előttem valaki ezt írta), azt el kell keserítsem, mert a Vajákban ennél sokkal kevesebb van, a története sem olyan epikus és a cselekmény sem olyan szövevényes. De mondom, én reménykedem, mert ennek ellenére lehet jó a sorozat.
Pár jó sorozat a Netflix-től:
Stranger Things
Mindhunter
Narcos
House of Cards
Ozark
The Last Kingdom
The End of the F***ing World
Black Mirror
A színésznő kérdésbe én nem mennék bele túlzottan, de annak a hívője vagyok, hogy amit az író megírt, azt kell adaptálni, úgy, ahogy van. Legfeljebb apróbb változtatások az elfogadhatóak, pl. ha kihagynak egy-két nagyon jelentéktelen mellékkaraktert azzal nincs gond, de a főszereplőket hűen kell adaptálni. Ha a főszereplő fekete bőrű a regényben, akkor ne játssza fehér színész, ha a főszereplő fehér bőrű a regényben, akkor ne játssza fekete színész. Itt nem rasszizmusról van szó, hanem egyszerűen az alapanyag tiszteletéről.
Összegezve: Valószínűleg jó sorozat lesz a Witcher is, ha elszórják rá a sok pénzt, valószínűleg tisztességes munkát akarnak végezni, hogy nehogy bukjanak vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!