Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Szerintetek a Harry Potter...

Szerintetek a Harry Potter vagy a Star Wars a jobb sorozat?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a két film/könyvsorozat a legjobb a világon, a legjobban felépített és legrészletesebben kidolgozott univerzumok. Mind a kettőnek hihetetlenül komolyan felépített világa, története, szerteágazó és részletes cselekménye, komplex és nagy mennyiségű karakterei és érdekes helyszínei vannak. Imádom mindkettőt. De szerintetek a kettő közül (és csak a kettő közül, most ne keverjük ide a Gyűrűk urát, Star Treket, Trónok harcát meg társait) melyik a jobb, és miért? Ha csak az egyik maradhatna, ti melyiket választanátok?

2018. aug. 15. 22:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10 Mind a kettő fantasy, a SW semmit sem tartalmaz, ami miatt sci-finek lehetne nevezni, ezért a helyes megnevezés a space fantasy.
2018. aug. 18. 16:27
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem én pontoztalak le előző, de azért kicsit kiigazítanám azt amit írtál. Mindkettő célközönsége a fiatalok. A SW nem a felnőtteknek íródott. Sok felnőtt rajongója van, az igaz, (ahogy a HP-nak is) de az elsődleges célközönsége még a megálmodója, Lucas szerint is a kamasz fiúk. Tehát mindkettő ifjúsági történetnek tekinthető. Valamint a SW közel sem Sci-fi, még ha az űrben játszódik is. Inkább nevezhető fantasynak. Továbbá, azt még mondhatjuk, hogy az SW esetében inkább a fiúk felé billen a mérleg, (bár, azért a női karakterek és szerelmi szálak által, szerintem a lányoknak is érdekes lehet, szóval, azért ez se tisztán pasi történet) de azzal nem értek egyet, hogy a HP a lányoknak íródott. Szerintem unisex a történet, de ha nagyon elakarom dönteni, akkor inkább billen itt is a fiúk felé a mérleg, ha azt vesszük, hogy a HP és a hozzá kapcsolódó történeteknek mind fiúk a főszereplői és az ő szemszögükből íródik a történet. (HP, Elátkozott gyermek, Varászlények és megfigyelésük)

Azt megértem, hogy téged több dolog fűz a HP-hoz, de pl. engem több dolog fűz a SW-hez, bár kedvelem a HP-t is. Amúgy szerintem a HP sokkal "kisebb" univerzum, mint az SW és kevésbé is van kidolgozva. A SW-nak a története is érdekesebb számomra, mint Harry kalandjai a suliban, ahol vagy semmiről nem tud vagy mindent utoljára tud meg! Mindent Harry szemszögéből látunk, akinek gyerek révén szinte semmi rálátása nincs az éppen aktuálisan zajló eseményekre, de igazából a varázs világra se. Pedig engem érdekelt volna, hogy pl. mi történik a sulin kívül? Mit csinál a Főnix Rendje, miközben Harry épp megírja a 83. vizsgáját. (Ok. Volt egy két infó, de csak nagyon vázlatosan. Épp csak, hogy tudd kb. mi történik.) Pedig, igen. Én is HP-val nőttem fel, de ez még tinédzserként is zavart. A Varázslények és megfigyelésük ebből a szempontból, hatalmas előre lépés, mert végre látunk is valamit a varázsló világból! Szóval, nálam az SW nyert egyértelműen.

2018. aug. 18. 17:05
 13/16 anonim ***** válasza:
Előző, 12-es vagyok. Csak annyi, hogy a 10-nek írtam.
2018. aug. 18. 17:07
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
Elnézve a Star wars 7-8-at, a Harry Potter jobb szerintem.
2018. aug. 19. 23:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Harry Potter könyvek, és Star Wars filmek :D :D
2019. ápr. 21. 16:19
 16/16 Genisys válasza:
Nekem a Harry Potter tetszik.
2019. aug. 3. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!