Mi a véleményetek a marvel filmes univerzumról?
Én szeretem, és a globális kultúra egyik fontos elemének tartom. Elmehetsz Kínába, Indiába, Franciaországba, Dél-Afrikába, Egyiptomba, Brazíliába, stb. stb. stb. és mindenki tudja, mi az a Marvel. Egyetemes emberi értékeket képvisel, amiket a világtörténelemben először mindenki azonos szimbólum rendszeren keresztül tanul meg. Ez sokkal fontosabb, mint sokan gondolják. Szerintem.
A minőség elég konstans. Olyan 6-9/10 közé be lehet lőni mindegyik filmet. Egyik sem transzcendens élmény, de egyik sem kifejezetten rossz. Nekem a kedvenceim:
Amerika Kapitány 2-3
Avengers 1 és 3
Galaxis Őrzői 1-2
Vasember 3
Legrosszabbak szerintem:
Thor 2
Vasember 2
Globális kultúra része, egyetemes emberi értékeket képvisel.
Jaj, azért ne essünk ennyire át a ló túloldalára.
Megvan ezeknek a filmeknek a maga helyük.
Jó látványosak, jó drágák, aki szereti annak szórakoztató. Nem kell ebbe többet belegondolni.
Szerintem tök király, hogy így képesek voltak felépíteni. Úgy értem a sorozatokban is rengetegszer utalnak a filmekre, és a filmek is utalnak egymásra, még a következőkre is, például Doctor Strange említése a Winter Soldier-ben.
A legtöbb filmet legalább egy hetesre belövöm, kivéve a Thor 1-2, mert kicsit unalmasak, illetve az Ultron Kora, mert azt borzasztó X-men rajongóként nézni, és rengeteg logikátlan dolgot találtam benne, ami zavar.
A legjobbak szerintem: A Tél Katonája, A galaxis őrzői, Doctor Strange és Fekete Párduc.
Csak távolról követem ezeket a filmeket, és egyiket sem láttam, ami az utóbbi kb. 3 évben jött ki. De szerintem filmpiaci és tömeg-kulturális szempontból elismerésreméltó, hogy fel tudtak állítani egy ilyen összefüggő és sikeres filmsorozatot, ahol a részek egymásra épülnek és egy adott cél felé törekednek. Ehhez nem kis koordinációs készség és marketingtudás kellett.
Ez főleg akkor látszik, ha megnézzük, hogy más stúdiók vagy filmszériák mennyit ügyetlenkednek, hogy megpróbálják leutánozni a Marvel sikerét, mégsem sikerül nekik. DC, Universal, Transformers, sőt az utóbbi időben még a Star Wars is gyengén muzsikál.
Nekem is az a véleményem, hogy a legnagyobb pozitívum azok az egymásra épülő részek, szinte minden filmben és sorozatban vannak utalások, de sok rész önálló filmként is értelmezhető.
A kedvenceim a Bosszúállók, a Vasember és az Amerika kapitány filmek.
A legkevésbé eddig a Hulk jött be, a Thor 2 egy kicsit unalmas volt, a Thor Ragnarök pedig szerintem lehetett volna kevésbé komédiás, az elején még vicces volt, de aztán a végére kezdett erőltetett lenni.
A többi Marvel nem lett a kedvencem, de tetszettek.
Összességében minden film benne van a "jó" kategóriában (szerinem olyan 6-9/10).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!