A Harry Potterben elég néha az Avada Kedavra-ra gondolni, és nem muszáj kiejteni?
Csak mert csomószor észrevettem. Voldemort is csomószor csak "nyög" egyet vagy épp meg sem szólal, csak suhint egyet (pontosabban úgy suhint, mint ha a szememet akarná kibökni) azt már jön is a zöld színű csóva.
Meg azt hiszem Ron is ezzel akarta kinyírni Naghinit, legalábbis zöld csóva (ebben az esetben inkább egy zöld gömbféle) jött elő a pálcájából, de a szája nem mozdult meg, hogy kimondja a varázsigét.
Most akkor elég csak rágondolni?

Azt hiszem a filmekben ezt nem igazán fejtik ki. A Félvér herceg könyvben elég részletesen foglalkoznak a nonverbális varázslatok témájával.
Ez a varázslásnak egy magasabb foka, és igen, lényegében nem kell hozzá kimondani a varázsigét. Az előnye, hogy az ellenfél nem hallja a varázslatot, kevesebb eséje van rá reagálni.

plusz a főbenjáró átkokat vágyni is kell,nem elég kimondani,vagy gondolni.
az adava kedavránál kívánnod és vágynod kell a másik halálát,pusztulását.
de ezt bellatrix a filmben is elmondja,amikor harry megcsippenti a cruciátussal.

Olvastátok egyáltalán a könyvet?
Nonverbális(beszéd nélküli) varázslás nem rémlik? A könyv sokat foglalkozik vele.
Köszi a választ.
Én csak a filmeket láttam.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!