Szerintem nem. Legalábbis nekem nem derült ki a könyvekből. A mardekár eléggé ilyen különc ház egyébként is. Ott nem tűrték meg azokat akik nem varázslócsaládból származnak vagy nem gazdagok.
2018. ápr. 12. 16:07
2/18 anonim válasza:
Szerintem barátkoznak. Piton is a barátja maradt Lillynek.
2018. ápr. 12. 20:42
3/18 anonim válasza:
Piton-Lily eset egy kicsit más. Ők már suli előtt is ismerték egymást. Jó hogy az első pár évben még haverok voltak. Csak aztán Piton kihúzta a gyufát..
2018. ápr. 12. 21:53
4/18 anonim válasza:
Nácik barátkoztak más nemzettel? Igen. Az oroszokkal az elején, aztán egymás ellen fordultak. Ahogy a mardekárosok is a Durmstrang tanulóival.
A HP könyvben a Voldemort ~ Hitler hasonlat sok ponton egyezik. A barátok szerzésében is. És a mardekár erősen Voldi eszme rendszerének hatása alatt van.
2018. ápr. 13. 12:39
5/18 anonim válasza:
Na azért attól még, hogy valaki Mardekáros, nem szemét kis suttyó. Senkit sem írble a háza. Pl. Peter Griffendéles létére sunyi áruló lett. Szerintem simán lehettek barátságok, bár példát a könyvből nem tudnék mondani. A 8. könyvben van erről szó, érdemes elolvasni.
2018. ápr. 15. 15:01
6/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen.
2018. ápr. 15. 15:02
7/18 anonim válasza:
Persze, hogy igen. Valószínűleg nehezebb dolguk volt az előítéletek miatt, de nem mindenki csőlátású.
Meg emlékszem még egy jelenetre, ahol egy vizsga után egy griffendéles lány és egy mardekáros fiú egymással szembefordulnak és sikítoznak, mert asszem jól sikerült a vizsgájuk. Pont Luna mögött állnak, akin egy élénk kék pulcsi van. Sajna nem találtam róla képet.
2018. ápr. 15. 17:38
8/18 anonim válasza:
Ha jól emlékszem akkor van említés róla, hogy Daphe és Adtoria (Greengrass) is barátkozott másokkal is.
2020. dec. 1. 21:45
9/18 anonim válasza:
A kérdésről jut eszembe, a házas meg a háztárs olyan minzha házastárs lenne.
2022. febr. 9. 22:05
10/18 anonim válasza:
igen. harry éveiből nem tudunk meg sokat malfoy és bandáján kívül a mardekárosokról sajnos, viszont pl ahogy fentebb is írták, lily piton, + van a wizarding world oldal (előtte pottemore néven ment), ott ugye regisztrálsz és besorolnak egy házba kérdések után. én mindig a mardekárba kerültem, évek óta mindig oda dob és utána kapsz egy kis levelet a jelenlegi prefektustól. a mostaniban is benne van, hogy ez az egész, hogy a mardekárosok undokok, maguk között barátkoznak csak stb stb mind csak tévhit. az oldalban egyébként segített jk rowling, azt hiszem ő mondta a főbb dolgokat is hozzá, szóval elég legit
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!