Mire alapozzák az emberek azt hogy Rey és Kylo Ren össze fognak jönni?
Ez mostanság a legnépszerűbb Star Warsos teória holtversenyben a Snoke = Darth Plagueis teóriával. Tegnap is olvastam hogy valaki készpénznek veszi hogy a 9. részben a két karakter összejön, mert annyi utalás van rá. Na de hol vannak ezek az utalások?
Ma újra megnéztem a filmet direkt erre koncentrálva, és éppen az ellenkezője tűnt fel nekem: nagyon is nagy a feszültség kettejük között, az elején gyűlölik egymást, aztán a film közepén összefognak kényszerből, majd Snoke és az őrök kipurcanása után megint elmérgesedik a viszonyuk és nem is áll helyre többet. Mindketten elárulják a másikat ennek tetejében: Kylo azzal, hogy odacsalja a hajóra Snokehoz (igaz hogy ezután jóváteszi ezt azzal hogy elfűrészeli az öreget és összeállnak harcolni a vörös gárda ellen), Rey meg miután Kylo megmentette őt a biztos haláltól Snoke kiiktatásával, elutasítja a kérését hogy álljon mellé, szétszedik a kardot, majd a káoszt amit Holdo kamikaze akciója okoz kihasználva Rey olajra lép. Az utolsó erőkapocs során konkrétan rávágja a Falcon ajtaját Renre.
De Ren dettó ugyanez: Luke-kal közli hogy meg fogja ölni Reyt (amit meg is értek miután a csaj szembe köpte), vagy pl. megparancsolja hogy lőjék szét a Falcont amin pedig tuti tudja hogy Rey is ott van. (Szegény porgok!)
Ezek alapján nekem nem úgy tűnik hogy annyira vonzódnának egymáshoz, szerintem inkább végezni fog egyik a másikkal. Egyedül azt a jelenetet lehetne belemagyarázni, mikor mondják egymásnak hogy nincsenek egyedül meg Kylo Reynek hogy számára nem senki, de ez meg szerintem tiszta színjáték, hogy álljon az egyik a másik mellé, aztán mikor egyik sem enged, nem erőltetik tovább, hanem megy a durca.
Ami nekem sokkal esélyesebb, hogy Rey Poeval jöjjön össze, sokatmondó volt az a szemezés kettejük között a végén, Reynek komoly tűz volt ott a szemében. :D
Valaki meg tudja mondani mi az alapja ezek után a "Reylo" teóriáknak? :D
Nem biztos, hogy összejönnek, de erősen benne van a pakliban.
Rey párja vagy Kylo lesz vagy senkivel, én ezt gondolom már a 7. rész óta. Ezt megpróbálom megindokolni is.
Először is, 10 év az semmi két felnőtt ember esetében, másodszor az SW-tól sosem volt idegen a párok közti korkülönbség. Anakin és Padme 6 év, Leia és Han 10 év! Han 29, Leia 19 amikor találkoznak, pont mint a Kylo és Rey.
Továbbá, szerintem megfeledkezel arról, hogy Kylo egy ember és vannak érzései. Ráadásul, eddigi ismereteink alapján, nem gonosznak született és kb. csak 4-5 éve állt át. Nem minden, szava számító hazugság. Jobban belegondolva, nem is emlékszem, hogy hazudott volna bármiről is...
Mindenesetre, pl. amikor arról beszél, hogy a mestere elárulta, szemmel láthatóan, az egy fájó emlék neki és őszintén beszél. Ugyan így, amikor a trónterembe kiönti a szívét a csajnak, az se manipuláció, hanem tényleg szerette volna, hogyha a lány vele tart.
A két karakter tulajdonképpen elég jól megérti egymást, sok bennük a közös, bár egymás ellentétei.
(Kicsit olyan Rómeó és Júliás szituban vannak. Tudod, az a tipikus, máshol, más körülmények között még barátok is lehetnének...)
Mindketten magányosak, keresik a helyüket a világban, mindketten árvák, (Kylo legalábbis annak érzi magát, hiszen az ő szemében mindenki vagy elhagyta vagy elárulta őt a rokonai közül)
A történet főszereplői tulajdonképpen ők ketten. A többiek, mind csak töltelékek.
Az egész sztori körülöttük és az ő kapcsolatuk körül forog. A 8. rész pláne!
A 7. részből érződik, hogy Kylo-nak eleve szimpatikus a csaj, a 8. részben pedig eljutunk oda, hogy ez a szimpátia kölcsönös lesz, de mivel a világlátásuk ütközik, így hát elválnak útjaik. Hogy mindez mit eredményez, azt majd jövőre tudjuk meg.
Nos, egy ilyen történetbe nem nehéz, szerelmi viszonyt látni, főleg ha olyan jelentetekkel tűzdelik meg, mint pl: "Vegyél fel valamit!(...mert zavarba hozol)" "-Nem vagy egyedül.-Te sem. Majd kézfogás, a galaxis két végéből", "Egy senki vagy, de számomra nem! Uraljuk együtt a galaxist!"(Mint mik...legjobb barátok? Mert itt már szó sincs arról, hogy "majd tanítalak"... Ráadásúl Anakin mondott ilyet Padmenak) stb.
Erre az egészre rásegít, hogy a két karakter között nyilvánvalóan van valamiféle kötelék. Ha tényleg bele is piszkált valamit Snoke a dologba, ezt valószínűleg nem ő hozta létre. Főleg, ha elhisszük, hogy tényleg meghalt. Mivel a végén ugyanúgy látják egymást az ő közreműködése nélkül is.
Ráadásúl, ha logikusan belegondol az ember, Ren/Ben minek a hatására térne vissza? (Én elég egyértelműnek tartom, hogy nem marad a sötét oldalon) Az apja meghalt, a mestere meghalt, az anyja valószínűleg szintén halott lesz a 9. részben, tehát maradt Rey.
Viszont Rey hogy tudná visszahozni, ha nem úgy hogy gyengéd érzelmek fűzik őket össze? A lelkére beszél, mint a barátja vagy magátol világosodik meg? Hááát...ezt valahogy nem hinném.
Persze lehet ez az egész csak a rajongók miatt lett néhol kétértelműen megcsinálva, hogy legyen min rágódni és fenntartsák az érdeklődést. A végén meg kiderül, hogy ősi ellenségek vagy rokonok, max. barátok. De, ha kiderülne, hogy ezek valamiféle reinkarnálódó szerelmespár, én már azon se lepődnék meg.
Rey-jel kapcsolatba a többség azt várta, hogy valaki-valakije. Pedig a "felébredt egy ősi erő", "ismerem ezt a helyet (mondja az első Jedi templomra)", ezekből kiindulva, szerintem más lehet itt a háttérbe. Vagy az Erő választotta ki, vagy valaki reinkarnációja stb., a kötelékük is ezzel lehet kapcsolatos.
Ez a rész eddig elég rejtélyes. Mindenesetre én simán elhinném azt is, hogy Rey tulajdonképpen Kylo-tól szedte a képeségeit, az erő-köteléken keresztűl...
Ha mindezekhez hozzátesszük, hogy a 9. részben talán végre tényleg egyensúlyt teremtenek az erőben, akkor simán belefér, hogy ehhez ketten kellenek, valami jin-jang-os módon, amihez megint csak passzolna egy románc.
Még lehetne erről beszélni, de már így is hosszú lett. Majd meglátjuk! Mindenesetre, azt hogy valamiféle romantikus érzelmeket táplálnak egymás iránt, szerintem nem lehet kizárni.
Ez nem jelenti feltétlenül, hogy boldogan élnek, amíg meg nem halnak...pl. Lehet megölik egymást, vagy csatában mindketten meghalnak, (de mondjuk születik előtte egy gyerekük, aki viszi tovább a vérvonalat) vagy külön válnak stb. Bármi lehet...
Mi az, máris meguntad a témát?! :D Pedig olyan jól elvitatkoztunk itt arról, ami még nincs is.
Pont az előző hozzászóló "belemagyarázásaira" gondoltam, hogy "Rómeó és Júlia, jin-jang, meg reinkarnáció..." Ezek persze érdekes teóriák, amiket én is fenntartásokkal kezelek, nem mondom, hogy hülyeség, csak nekem már sok. Attól még észreveszem ami egyértelmű, mert szerintem elég egyértelműen a pofánkba van tolva a Kylo- Rey kapcsolat.
A 10 évvel még mindig úgy vagyok, hogy ami nem hangzott el a filmben az vagy nem kánon, vagy az, csak egyszerűen nem fontos. Nem tudtam azt se, hogy Leia, vagy Han Solo hány éves, mert egy: nem érdekelt, kettő: még nem volt mindenhol internet, hogy minden kis apróságnak utánanézzek.
Nekem a 7. rész után az jött le, hogy nagyjából egyidősek. Nem gondolkodtam túl, mert nem érdekelt még eléggé a téma, csak láttam amit láttam. Ezért is gondolom, hogy nem azt látom, amit látni akarok, mert a 7. és 8. részre is elvárások nélkül ültem be. A 9. résztől viszont már nagyon sokat várok. Nagyon sokat, kicsit tartok is tőle, mert ha a teóriáimnak keresztbe tesznek, akkor olyan csalódott leszek, mint a mostani filmet hangosan fikázók.
Attól hogy a két szereplő összejön még nem lesz romantikus film a Star Wars, akkor mindenki visszakérné a mozijegye árát. Ezt szintén nem meri megcsinálni a Disney.
Megunni? Neeeem, eszemben sincs, csak nem akarom ugyanazokat a köröket futni. Én továbbra is kissé szkeptikus vagyok, bár módosítottam az álláspontomon, de még mindig 50-50, mert bár igaz amiket írtatok és tényleg vannak jelek amik értelmezhetőek úgy, de én tartom magam ahhoz hogy ezek még semmit nem garantálnak, mert egyrészt lehetnek véletlenek, belemagyarázások (némelyik legalábbis), másrészt vastagon benne van a pakliban hogy megint keresztül lesznek húzva a rajongói számítások, ugye nem kell emlékeztetnem Snoke halálára, Luke halálára, Leia életben maradására, Rey szüleire? (Utóbbi amúgy simán lehet kamuzás is Kylo részéről, lásd: [link] ) Valamelyikünk várta volna ezeket a 8. rész előtt?
Ezért ártalmas amúgy a túl nagy teorizálás, mert tönkreteheti a filmélményt, ha a fejünkben már megvan egy forgatókönyv, aminek maximum a megvalósítása lehet újszerű ahhoz hogy kedveljük, minden más esetben csalódni fogunk. Ahogy írod is: "kicsit tartok is tőle, mert ha a teóriáimnak keresztbe tesznek, akkor olyan csalódott leszek, mint a mostani filmet hangosan fikázók" - ez a baj, szerintem a 8. rész haterei is így születtek, hogy mindnek megvolt a saját elképzelése hogy ő hogyan rendezné a filmet, Snoke VS. Luke epic fénykardpárbajjal meg Rey fullos jedi tréninggel meg mittudomén, aztán koppantak. Nem leszek álszent, nekem is van rengeteg teóriám, és a 8. előtt is volt, de én meg tudtam valósítani azt a bravúrt, hogy úgy ültem be a moziba hogy amikor elsötétült a terem akkor ezeket kizártam és úgy kezdtem neki mint egy független új filmnek, és csak a stáblista után kezdtem összehasonlítani hogy akkor most mi az ami bejött és mi nem, majd feltettem magamnak a kérdést hogy jó film volt-e ettől függetlenül? Mivel a válasz igen volt, a teóriáim elengedtem és elfogadtam hogy ami történt megtörtént. Persze én is azok közé tartozom akik szerint pl. Snoke nem távozott végleg, de ha nem tér vissza azt is el fogom fogadni. Mint ahogy elfogadom ha összejön Kylo és Rey, de nem fogok bedurcizni ha nem, és akkor sem ha Kylo nem tér meg, hanem meghal. Nem fogom ettől kevésbé szeretni a Star Warsot.
Amúgy az életkor az kánon, a filmeken kívül is bőven vannak hivatalos információforrások (a praetorián gárdát sosem nevezik nevén, mégis tudjuk hogy hívják őket), szóval ja, az a 10 év korkülönbség fix. Na engem speciel az zavarna talán a legkevésbé, de azért elgondolkodtató. Mondjuk érthetetlen miért 19 éves Rey, a színésznő sem annyira gyerek hogy ne hinnénk el ha azt mondják hogy mondjuk 25 éves, és akkor már sokkal nyugisabb lenne.
"módosítottam az álláspontomon"
Módosítod? És örüljünk, hogy csak ennyivel? :D Jól van na, befejeztem az idézgetést. Vagy nem?
Én is ettől félek, hogy keresztül lesz húzva, de ebben benne van az, hogy erre az esetre, mint a legvalószínűbb kimenetel gondolj. Én sem vártam Snoke halálát, érdekes volt, de nem szerettem meg annyira a karaktert, hogy ezen besértődjek. Luke szerintem várható volt, hogy meg fog halni. A Leia életben marad rész is fura volt, de nem zavart.
Abban igazad van, hogy a teóriáinkkal tönkretesszük a saját élményünket, de nem direkt csináljuk a teóriákat, ez csak úgy jön. Még mindig ott a tény, hogy Kylo Rent szerintem szándékosan igyekeznek megszerettetni velünk. Tudom, hogy sokan utálják, de legalább annyian nem. Megutáltatni könnyebb valakit, mint megszerettetni, és ez a karakter bizony megosztó. Ennyi energiát nem szoktak beleölni a kivégzendő szereplőkbe. Lehet, éppen egy kivételt látunk, ebben akár igazad is lehet, de én nem hiszem. Az meg mégsem járja, hogy az Első Rend győz, az ellenállás meg kapja be. Ez érdekes fordulat lenne, de kizárt.
"Amúgy az életkor az kánon"
Elhiszem, hogy kánon, ahogyan az is, hogy Han és Leia is pont 19, és 29 évesek a régi Star Wars elején (azta, micsoda véletlen), de nem érdekel, mert a filmben egy szó sem esik róla. Nekem Han és Leia is nagyjából egy idősek, és Kylo és Rey is. Se Leia, sem Rey nem 19 évesnek tűnik. Luke-ot simán benéztem 17 évesnek az első film alapján, de ezt hagyjuk...
Még mindig azt gondolom, hogy a Star Wars első sorban gyerekeknek szól, akik nem kombinálják túl a dolgokat. Az oké, hogy mi felnőtt emberként ezen a sztorin élünk, de el kéne fogadnunk, hogy sosem lesz igazán komoly "felnőttes" témája. Nem baj ez, csak mondom, miért nem kell felháborodni azon, hogy nem életszerű a történet.
Engem nem zavar a korkülönbség, szóval nekem mindegy. :D
Azért a karaktereket néha azért is megszerettetik az emberrel hogy utána hősi halált haljanak, Kylonál is simán lehet hogy átáll és az életét adja Reyért, ez sincs kizárva szerintem. És akkor nem kellene nyernie az Első Rendnek. Hiába vannak létszámfölényben, azért csak elvesztették a legfőbb vezért.
Ja, és én sem azért hiányolom Snokeot mert annyira imádtam mint karaktert, hanem mert semmi nem derült ki róla, és ez probléma. Valamiért jobban örülnék, ha nem maradna örök rejtély, és annak is ha nem 30 év múlva egy könyvben vagy spin-offban tudnánk meg ki (volt) őkelme. Eretnekségnek hangzik, de engem a 9. rész jobban izgatna ha Snoke visszatéréséről szólna, semmint a romantikáról. A Star Wars maradjon Star Wars. Belefér a hetyegés, de ne az legyen a központi téma.
Leia életben maradása pedig nem amiatt volt fura mert a történet szerint annyira meg kéne szabadulni a karaktertől, hanem mert Carrie Fishert elhunyt több mint egy éve, így nem lehet rá a továbbiakban építeni, és így logikus lett volna kiírni őt. Nem tették, kérdés miért?
21-es vagyok.
Snoke-ról szerintem még kifog derülni valami, szóval én azon nem remegek, hogy semmit nem fogunk megtudni róla.
Carrie Fisher-t pedig tiszteletből nem írták ki. Bár felmerült a készítőkbe, hogy halott marad, de úgy gondolták, hogy kár lenne azért a sok felvett jelenetért, amikben utoljára még láthatjuk és a készítők szerint egy-két nagyszerű pillanat is volt közte. Nyilván a 9. részben már halott lesz. Már máshol írtam arról, hogy engem nem lepne meg, ha a temetésével kezdődne a 9. rész.
Az elméletekkel kapcsolatban annyit, hogy én a kérdezőhöz hasonlóan eltudok vonatkoztatni tőlük. Nagy elvárásaim sincsenek a végével kapcsolatban. Amennyiben kiderül, hogy Kylo és Rey között az égvilágon semmi sincs, én nem leszek szomorú, max. meglepett, mert nekem már az eleje óta az a sejtésem, hogyha nem rokonok, akkor valami szerelmi szál lesz köztük.
(Amúgy pl: a jin-jang dolog nem akkora belemagyarázás. A szimbólum konkrétan feltűnik a 8. részben a Jedi templomban, szóval valami szerepe biztos lesz, max. nem úgy, ahogy a Reylo teóriák gondolják, hanem mondjuk a belső egyensúlyra utal vagy ilyesmi...)
Még annyit, hogy a Star Warsban igenis helye van a szerelmi szálnak. Lucas maga nevezte az egészet egy tündérmesének, elsősorban fiatal fiú célközönséggel és a készítők meghatározása szerint a fő témája a szeretet, család stb...(Szóval, hogy a "buta" animéknél maradjunk, tulajdonképpen egy shounen)
Az eredeti szériában egy szerelmi háromszög van, az előzményekben egy tragikus szerelem, szóval nem értem miért ne lehetne ebben is valami? Igen, tulajdonképpen nem is értem, hogy sokak számára mi olyan hihetetlen abban, hogy és most is összejön valaki-valakivel, ahogy eddig is...(és mivel kétlem, hogy a fő érzelmi szálat Fin és Rose jelentené, nem sok lehetőség maradt...)
De mondom, ha kiderül, hogy Az Ébredő Erő óta tévedésben éltem, nekem akkor sem lesznek ettől álmatlan éjszakáim és számomra még lehet jó a film. :)
"Belefér a hetyegés, de ne az legyen a központi téma. "
Erről szó sem volt. Attól hogy Kylo ad egy puszit Rey-nek még nem ez lesz a központi téma. Ezt szerintem nem is várja senki. Remélem! A többi két és fél óra szólhat a lövöldözésről és a fénykard párbajokról, ezért vesszük a mozijegyet elsősorban, de azt nem szeretem, ha húzzák az agyam.
"a karaktereket néha azért is megszerettetik az emberrel hogy utána hősi halált haljanak"
Igazán? Mondj kérlek egy példát! Még Finn sem bír meghalni...
" a jin-jang dolog nem akkora belemagyarázás. A szimbólum konkrétan feltűnik a 8. részben a Jedi templomban"
Nekem ez bocsi, de kimaradt, pedig én a 7. rész óta shippelem őket. Az elejétől fogva ez a sejtésem, és az ilyesmi nem ugrik csak úgy be az emberek fejébe, csak ha a filmkészítők ezt akarják. Persze, lehetnek rokonok, de meglepne.
Egy véleményen vagyunk az előzővel, de én szkeptikusabb vagyok, és még így is azt gondolom, hogy 50 %- nál nagyobb az esély, hogy bejönnek a Reylo teóriáink.
Bár igazad lehet, mert vagy igen, vagy nem, az pedig 50-50 %. :D
Ha Poe-val jönne össze akár Finn, akár Rey, attól befordulnék. Ez nem is tudom honnan jön az embereknek. Feltehetném új kérdésnek, de végül is annyira nem érdekel.
Hát pedig a Poe-Finn szál az érdekes lenne. :D
Persze azt nem mondtam hogy egy másodperc romantika sem férhet bele, de idegesít kicsit mikor minden fan a potenciális kapcsolatuk körül ugrál, mintha az lenne a legfontosabb és leközpontibb eleme a filmnek, és mintha ez lenne a legnagyobb kérdőjel. A többi karakterről és eseményről meg úgy elfeledkeznek. Tudom hogy ők a főszereplők, de nem csak ők szerepelnek és nem csak ők szólnak bele az eseményekbe, illetve velük kapcsolatban sem csak az az érdekes, a megválaszolatlan és a várakozásra okot adó, hogy összejönnek-e. Nekem pl. sokadrangú, inkább tudjam meg ki Snoke, visszatér-e, megtér-e Kylo, elárulja-e őt Hux, győz-e az Első Rend, ki Rey VALÓJÁBAN, igazi jedi lesz-e belőle, látjuk-e még viszont Lukeot akár szellemként, mi lesz Leiával, meghal e Finn-Poe-Rose közül valaki, és így tovább, nekem ezek mind érdekesebb kérdések mint hogy lesz-e smárolás. De lehet bennem van a hiba. Ha olyan kedvemben vagyok akkor leülök és megnézem a Mielőtt megismertelek-et még egyszer, Star Warsot Star Wars miatt nézek, űrcsata legyen, fénykardpárbaj legyen, lézerpisztolyos lövöldözés legyen, jedik legyenek, sithek legyenek, fejvadászok legyenek, droidok legyenek, ilyenek. Én nem bánnám ha a romantika kimaradna, nem azért mert ellene vagyok, mert nem vagyok, nincs vele semmi bajom, de a Star Warsban nem az ami érdekel, arra ott vannak a romantikus filmek meg a drámák.
Példa a hősi halálra: Han, Luke. Két ikon, akik beáldozták magukat a jó ügyért. Csak az új trilógiából. A régiből Obi-Wan vagy Vader. És még lehetne sorolni. A Star Warson kívülről meg egymilliárd példát. AZ általam említett mind a 4 karaktert szeretet, tisztelet övezte, megkedveltették őket a rajongókkal (igen, még a végére Vadert is), és mindannyian feláldozták az életüket azért, hogy a társaik, családtagjaik, akárkik megmeneküljenek. Ez kérlek hősi halál. :) Finn valóban ellenpélda, de az meg megint egy olyan dolog, hogy itt is meghúzták hogy mindenki számít egy végkimenetelre aztán puff, mégse. De a kivétel attól még erősíti a szabályt. Sok filmben van, aminek csak félig-meddig happy end a vége, hogy az addig antihős karakter megvilágosul vagy megtörik benne a gonoszság és életét adja a jó ügyért azokkal szemben, akiknek eddig az oldalán állt.
Ja, a yin és yang sem feltétlen romantikus utalás, az teljesen egyértelmű hogy van kötelék Rey és Kylo közt, de az nem feltétlen csak románc lehet. Erőkötelék, eddig ismeretlen rokoni kapcsolat, bármi hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!