Mire alapozzák az emberek azt hogy Rey és Kylo Ren össze fognak jönni?
Ez mostanság a legnépszerűbb Star Warsos teória holtversenyben a Snoke = Darth Plagueis teóriával. Tegnap is olvastam hogy valaki készpénznek veszi hogy a 9. részben a két karakter összejön, mert annyi utalás van rá. Na de hol vannak ezek az utalások?
Ma újra megnéztem a filmet direkt erre koncentrálva, és éppen az ellenkezője tűnt fel nekem: nagyon is nagy a feszültség kettejük között, az elején gyűlölik egymást, aztán a film közepén összefognak kényszerből, majd Snoke és az őrök kipurcanása után megint elmérgesedik a viszonyuk és nem is áll helyre többet. Mindketten elárulják a másikat ennek tetejében: Kylo azzal, hogy odacsalja a hajóra Snokehoz (igaz hogy ezután jóváteszi ezt azzal hogy elfűrészeli az öreget és összeállnak harcolni a vörös gárda ellen), Rey meg miután Kylo megmentette őt a biztos haláltól Snoke kiiktatásával, elutasítja a kérését hogy álljon mellé, szétszedik a kardot, majd a káoszt amit Holdo kamikaze akciója okoz kihasználva Rey olajra lép. Az utolsó erőkapocs során konkrétan rávágja a Falcon ajtaját Renre.
De Ren dettó ugyanez: Luke-kal közli hogy meg fogja ölni Reyt (amit meg is értek miután a csaj szembe köpte), vagy pl. megparancsolja hogy lőjék szét a Falcont amin pedig tuti tudja hogy Rey is ott van. (Szegény porgok!)
Ezek alapján nekem nem úgy tűnik hogy annyira vonzódnának egymáshoz, szerintem inkább végezni fog egyik a másikkal. Egyedül azt a jelenetet lehetne belemagyarázni, mikor mondják egymásnak hogy nincsenek egyedül meg Kylo Reynek hogy számára nem senki, de ez meg szerintem tiszta színjáték, hogy álljon az egyik a másik mellé, aztán mikor egyik sem enged, nem erőltetik tovább, hanem megy a durca.
Ami nekem sokkal esélyesebb, hogy Rey Poeval jöjjön össze, sokatmondó volt az a szemezés kettejük között a végén, Reynek komoly tűz volt ott a szemében. :D
Valaki meg tudja mondani mi az alapja ezek után a "Reylo" teóriáknak? :D
"azért fognak összejönni mert egyidősek meg fehér a bőrük, hát az enyhén szólva is kevés"
A való életben nyilván az, de ez egy Disney mese!
"Rey vagy 8-10 évvel fiatalabb mint Kylo"
Én ezen meglepődtem, ennyire nem ástam bele magam. Montam is, hogy próbálok elfogultság nélkül arra alapozni amit látok. Nekem Kylo Ren egy 20-25 év közötti hisztérikus kölyöknek tűnik, aki még nem jött rá mit akar az élet tőle, Rey dettó.
"Poe meg Phasmával "
Inkább!
Amúgy Poe idősebbnek tűnik Kylonál, ha már itt tartunk.
"Kylo kivételezik vele? "
Igen kivételezik, pl. nem emlékszem, hogy Poe-t az ölében vitte volna a hajójára. Jó ez kevés, de csak azt nézed, hogy a folyton idegbeteg Kylo Ren hogyan reagál, amikor először összekapcsolja az erő csajjal: Izgatott lesz és kíváncsi, pedig a lány még rá is lő. Meglepődtem, mert azt vártam, hogy valahogy úgy reagál: "csak kerülj a kezem közé roncsvadász söpredék, majd jól megöllek". Most csak két példát mondtam tudok még... Persze ellenérvet is tudok, de ebből van több.
"Kylo nem hajlandó leállítani a támadást"
Nem hát, mégis mi mást tehetett, volna?! Eldob mindent és lelép az új csajával? Az Első Rend meg megy utána szivárványországba, mert ez az új parancs?
Nem gondolom, hogy Kylo különösebben okos volna, nem egy született legfőbb vezér, de ennyire nem hülye. Azt lépte, amit vártunk/várhattunk tőle. Rey egy hülye kis Mary Sue, hogy azt hitte ez ilyen egyszerű lesz.
"Kylo meg később cserébe Rey nyakába varrja Snoke kinyírását"
Ez meg megint nem jó érv. Vagy te mást vártál tőle, mert én nem. Szerintem logikus lépés részéről.
És nem, nem feledkezek el róla, hogy megígéri elpusztítja Rey-t (bár megjegyzem én is vesztem már össze a barátommal, szóval ismerem az érzést. :D) és arról sem, ahogy szomorúan néz utána. Nyilván elbizonytalanít, nem is állítom, hogy igazam van, csak leírtam mire alapozom az elméletem. Leírtam azt is mik a kételyeim.
Sok mindenben igazad van, szerintem is igaz, hogy Kylo Ren egy önző szemétláda, és az Első Rendben betöltött szerepét a kis "barátnője" érdekei elé helyezi. Ezzel nincs semmi bajom, az ő nézőpontjából ez akár érthető is lenne, ha ismernénk igazán a háttérsztoriját, de ugyebár csak vázlatos képünk van róla. Kérdés, hogy tovább fejlődik-e a karaktere jó irányba, vagy még szemetebb lesz.
Az anyjára nem lőtt rá, pedig a sztori szempontjából lényegtelen lett volna ki adja le azt a lövést. Az ilyen dolgok nem véletlen vannak belerakva egy filmbe szerintem. Nyilván nem lesz mindannyiunknak ugyanaz a véleménye, de azért talán szerinted is elgondolkodtató.
"Azt meg senki sem mondta hogy Kylonak meg kell halnia, ahogy írtad is, a házasság meg a halál közt vannak még utak"
Én adnám ezt is, csak ne a kisasszony nyírja ki. Az nagyon gáz lenne. Nekem sose volt a kedvenc szereplőm Han Solo, de tudom, hogy sokaknak meg igen. A fiát kinyírják úgy hogy igazán meg se ismerjük? Ne már! A Skywalker családot már talán lealázták az új filmek, de hogy semmi ne maradjon a régi filmekből ami összekapcsolja a folytatással, már nem elfogadható.
Megnéztem neked, Kylo Ren 5 ABY-ben született, Rey pedig 15 ABY-ben, azaz egészen pontosan 10 év korkülönbség van köztük. Snoke halálának időpontja 34 ABY, tehát az Utolsó jedik idején Kylo 29, Rey 19 éves. Poe tényleg idősebb 3 évvel Kylonál egyébként, ő 2 ABY-ben született azaz 32 éves a film eseményi idején.
Sok minden jogos amit írsz, például az hogy nem parancsolta meg a támadás leállítását vagy hogy Rey nyakába varrta Hux előtt Snoke kivégzését nekem is teljesen logikus a karaktert és az eseményeket figyelembe véve, csupán azért említettem, mert a románcos teóriával viszont szembe megy, értsd: ha tényleg szeretné a lányt és fontos lenne neki, fontosabb mint Hux meg a bandája, akkor felvállalná hogy "igen kinyírtam Sznukit mert terrorizálta és meg akarta ölni a csajom". Amúgy Hux jó nagy IQ-nulla ha elhiszi azt hogy Rey egymaga kinyírta Snokeot, a nyolc testőrt és ájultra verte Rent, egymaga... LOL.
Annak, hogy Kylo ölben vitte fel Reyt a hajójára, egészen egyszerű praktikus okai vannak: egyfelől ugye a hölgyekkel illik illendőbben bánni, és bár Kylo tényleg idegbeteg, de az látszik hogy lovagiasság azért van benne. De ami még ennél is lényegesebb: Rey el volt ájulva, míg Poe a saját lábán hagyta el a területet, nem kellett elvinni. Ezt alá is támasztja az Utolsó jedik, Kylo nem veszi ölbe Reyt mikor Snoke-hoz mennek, hiszen eszméleténél van a lány. Jó, tudom, a rohamosztagosok is vihették volna, de ez lehetett szimpla erődemonstráció is: "itt van a csaj, elkaptam, az enyém, viszem is a hajómra".
Az tény, hogy vannak olyan jelenetek ahol valóban elég közel vannak egymáshoz, nem csak fizikailag, de mondom, az én nézőpontom szerint ez azért lehet mert meg akarják nyerni egymást a másik ügyének, átállítani.
Abban 100%-ig igazad van hogy Kylo fejlődött a jó oldal irányába, ezt hülyeség is lenne kétségbe vonni. Az apját még simán felnyársalta (bár az is tönkretette lelkileg), de az anyját már nem lövi le, és ami talán még fontosabb, a kellő pillanatban kettéfűrészeli Snokeot, hogy ezt most Rey miatt tette vagy csak a hatalom miatt az mindegy, hiszen Snoke az Első Rend feje volt, ergo a bajtársaival is kicseszett azzal hogy legyilkolta a vezért meg a testőreit.
A 9. résben még megismerhetjük Kylo történetét, és van egy olyan érzésem hogy meg is fogjuk, ahogy talán Reyről is kiderül hogy kicsoda lánya és miért bánik ennyire jól az Erővel, és ha ezek megvannak nekem azzal se lenne semmi bajom ha utána végezne egyik a másikkal. :)
Lényeg hogy ezek szerint te is elismered, hogy a "Reylo" teóriák nem teljesen alaptalanok. Az alapkérdésed tulajdonképpen ez volt. Biztosat nyilván nem tudunk, és sok a belemagyarázás.
"Az apját még simán felnyársalta"
Szerintem az sokkal ellenszenvesebb lépés tőle, hogy pl. megöleti a Jakkun a falusiakat és hagyja hogy bolygókat robbantsanak fel az emberei. Han Solot egy csomóan fel akarták nyársalni, még a Kanji klub is. :D Sőt, még Harrison Ford is. Ezt szerintem még ki lehet magyarázni.
Ezt a 10 év korkülönbséget nem értem, mert ahhoz kevés, hogy ne boronáljuk össze őket, ahhoz meg sok, hogy igen. Mindegy, amíg a filmben nem hangzik el, addig úgy csinálok, mintha nem tudnám.
"Amúgy Hux jó nagy IQ-nulla ha elhiszi azt hogy Rey egymaga kinyírta Snokeot, a nyolc testőrt és ájultra verte Rent, egymaga"
Nem tudjuk, hogy elhiszi-e, de ha nem hiszi, akkor mi van, mit tud csinálni? Tényleg gyanús, hogy Rey mindenkit kinyír, csak véletlen pont Kylo marad életben, csak elájul. Legalább levághatta volna a kezét, vagy megkötözhette volna. Szerintem ebből még lesz balhé a 9. részben.
"Kylo ölben vitte fel Reyt"
Simán kihagyhatták volna a filmből a jelenetet, ugyanúgy értette volna mindenki, hogy mi van, de azt akarták a filmesek hogy ezt lássuk. Gondolom. Vagy ez is csak belemagyarázás.
"azzal se lenne semmi bajom ha utána végezne egyik a másikkal"
Nem tudom hány rajongója marad az új filmeknek, ha a tökéletes kis Rey egymaga kinyírja Kylo Rent. Ennyire nem lehet lúzer a Skywalker vérvonal, mindegyik elszúrta az életét, de hogy egy 19 éves kislány legyőzze az utolsó Skywalkert, az nálam is kiverné a biztosítékot, pedig én eddig nagyon toleráns voltam, elnéztem az új filmek minden hibáját. Ha Kylo megöli Reyt a végén, azt elfogadnám, de ez ugyebár kizárt.
Igen, azt elismerem hogy nem teljesen alaptalanok a teóriák, de pont ezért tettem fel a kérdést, hogy mégis mik azok az alapok amiken alapszanak? Mert ezek a teóriák nekem kissé gyenge lábakon állnak, mindegyik vagy belemagyarázás vagy pedig megindokolható más, ésszerű érvekkel is. Amivel egyetértek az az hogy Kylo közeledett a fény felé, illetve az hogy tényleg van köztük valami misztikus kötelék, de az előbbi az nem feltétlen szükséges hogy a vonzalom miatt történjen (lehet simán rájött hogy rossz oldalon állt és felelős borzalmas tettekért, amúgy is instabil lekileg), a másik meg simán magyarázható azzal amit mondtam, hogy meg akarják nyerni a másikat maguk mellé, vagy pedig azzal is, hogy tényleg Snoke kötötte őket össze, ne feledjük Snoke (elméletileg, legalábbis ezt nyilatkozta az őt alakító színész) még Palpatine-nál is erősebb.
A románcok amúgy sem képezik azért a gerincét a Star Warsnak, szóval tök fölösleges lenne összehozni őket csak azért mert fiú és lány, az az egy románc ami eddig tényleg jelentős volt (Anakin és Padmé) az kellett dramaturgiailag, hiszen meg kellett tudnunk mitől tébolyodott meg Anakin és állt át, illetve hogy ki volt Leia és Luke anyja. A Han-Leia kapcsolat szerintem inkább csak a jópofaság kedvéért került bele a Jedi visszatérbe, ne feledjük amíg ki nem jött ez az új trilógia azt sem tudtuk hogy van gyerekük (illetve aki volt az már nem kánon), a többi futó kaland meg semmilyen hatással nem volt a történetre, se az Ahsoka-Bonteri kapcsolat nem jutott sehová (pedig Ahsoka elhagyta a rendet, szóval többé nem kötötték a szabályok), sem pedig Obi-Wan és Satine hercegnő, ahol utóbbi meg is halt, hála Maulnak.
Meg aztán, ugye ott van Kylo és Rey korkülönbsége, meg emellett a színészek sem biztos hogy örülnének, Adam Drivernek felesége van (meg talán gyerek is bár ebben nem vagyok biztos), mit szólnának otthon ha elkezdene Daisy Ridleyvel enyelegni? :D
Az jogos hogy az legalább annyira mocsok húzás volt hogy kiirtott egy teljes falut (a bolygópusztítást én nem venném ide, mert az Első Rendnek akkor még Snoke a legfelsőbb vezetője, Hux az ő parancsait teljesíti, szóval abba Kylonak semmi beleszólása nem lett volna szerintem, maximum Snoke kivégzi mint árulót), viszont az a falu a nézőknek semmit nem jelentett, 3 perce ismertük meg őket, míg han SOlo 40 éve az egyik legikonikusabb Star Wars karakter, és igaz hogy a Kanjiklub ki akarta nyírni, de ők egy bűnbanda akiket átvágott és egy vagon pénzzel tartozik nekik, míg Kylo a saját fia, és végül mégis utóbbi végez vele, szóval ha már említetted a jelenetek jelentőségét, szerintem az sem véletlen hogy Hannal a fia végez (simám megehette volna egy rathtar vagy megölhette volna a Kanjiklub, esetleg meghalhatott volna öregségben is), míg Leiára már nem tud tüzet nyitni. Ellenben Lukeot simán kettévágja ha ott lett volna fizikai valójában, szóval mégsem egyértelmű a dolog.
A 10 év korkülönbség az tény, azt nem én találtam ki, bár Rey elég szemtelenül fiatal, kicsit azért többnek néz ki egy kvázi tinédzsernél. Én sem tudok vele mit kezdeni, de lehet ez a különbség pont elég ahhoz hogy meg legyen indokolva ha esetleg mégsem jönnek össze a végén. :D Az új trilógia készítői amúgy is szeretnek keresztbe tenni a rajongói teóriáknak, szóval én látom ennek a lehetőségét is.
Hux amúgy valóban rájöhetett a dologra, legkésőbb mikor Kylo megfojtogatta egy kicsit, de igazad van, ott akkor hirtelen semmit sem tudott volna csinálni. Ellenben parancsol egy hadseregnek, szóval ha bizonyítani tudná Kylo árulását, és azt hogy ő felelős Snoke haláláért, könnyen ellene fordíthatná az Első Rendet és hátba is támadhatnák akár.
Igen, kihagyhatták volna, de szerintem nem volt akkora jelentősége. Szimplán egy jelenet volt. Szerintem. Aztán lehet hogy tévedek.
Az hogy végez-e egyik a másikkal azt nem tudom, de én egyik esetben sem lepődnék meg vagy utálnám meg a filmeket emiatt, sőt szerintem merész húzás lenne. De amúgy ne feledjük a Snoke teóriákat, miszerint él az öreg és egy mestercsel volt a halálának megrendezése, ha meg így van, akkor esélyesebb hogy a két fiatal tényleg összefog és akkor ha egyikük meg is hal az esélyes hogy Snoke keze által fog, így meg gondolom emészthetőbb lenne. De mondjuk ez is csak teória. :D
Amúgy azt vettem észre hogy te sem szereted Reyt, szegény lány, van olyan akinek bejön? :D
Persze az elméleteink gyenge lábakon állnak, de csak annyira gyengék, amennyire az ellenérvek. A Reylo teóriáimra nem kötök fogadásokat, de nem hiszem hogy olyan egyszerű lesz hogy ellenségek és a jó elpusztítja a rosszat, aztán kész. Itt több van! Na a Poe-Rey párosítás az gyenge.
"A románcok amúgy sem képezik azért a gerincét a Star Warsnak"
Nyilván, és remélem ez után se fogják. Ha valami nyálas esküvőjelenettel zárják le, ugyanúgy habzó szájjal kiszaladok a moziból, mint akkor ha "tökéletes kisasszony" megöli Kylo-t. Egyik véglet sem jobb mint a másik.
" a színészek sem biztos hogy örülnének, Adam Drivernek felesége van"
Erre ki nem tesz magasról? Adam Driver valami sorozatban is szerepel, amiben mindenféle lányokkal van, és tudtommal nem csak szájon puszilja őket. Nem láttam egy részt se végig, de ezt azért vágom. Daisy Ridleyt nem láttam más filmben, de szerintem elég jól fizetik ahhoz, hogy ne vágjon pofákat, ha nincs beleszólása a forgatókönyvbe.
"viszont az a falu a nézőknek semmit nem jelentett, 3 perce ismertük meg őket, míg han SOlo 40 éve az egyik legikonikusabb Star Wars karakter"
Ez a mi személyes nézőpontunk, ha objektíven nézed, egyértelműen a falu kiirtása a rosszabb. Han valószínűleg rossz apa volt, bár ebben sem lehetünk biztosak, de az igazi Star Wars-ban sem tűnt egy felelősséget vállaló, példamutató felnőttnek, szóval azért lehet sejteni. Kylo mondja is, hogy csalódást okozott neki. Luke-ra is ezért haragszik, mert sokat várt tőle, mégis csalódást okozott. Erről se tudunk biztosat, de valószínű több időt töltött Luke-kal, mint a szüleivel. Szerintem érthető hogy haragszik rá. Nyilván ettől még nem kéne kettévágni, de a Kylo Ren logikába ez simán belefér.
Igen instabil lelkileg, ez is olyan dolog, hogy minek mutatták volna ilyennek a filmkészítők, ha a végén úgyis kinyírják? Ha már az elején pl. megerőszakolja a főszereplőlányt, és megöl pár bébifókát, akkor most mindenki utálná.
Igaz, akkor nem beszélnénk ennyit róla.
"Az új trilógia készítői amúgy is szeretnek keresztbe tenni a rajongói teóriáknak, szóval én látom ennek a lehetőségét is."
Egy dolog az hogy meglepetést okoznak, és egy másik a szándékos idegesítés. A Snoke téma azért nem érdekelt annyira, mert olyan jött-ment karakter. Nagyon érdekes, szívesen láttam volna a folytatásban, de könnyebben elengedem, mint az utolsó Skywalkert. Aki amúgy mellesleg az általad (is) ikonikusnak nevezett Han Solo fia is. Szerintem ezt nem meri meglépni a Disney. Persze lehet alábecsülöm a sötét oldal erejét.
"te sem szereted Reyt"
Csak azért nem, mert pofátlanul erős és ügyes, mindent megjavít és 100 nyelven beszél. Ezt nem lehet a származásával sem kimagyarázni. Edzés nélkül a legtehetségesebb sem lehet jobb, egy képzett közepesnél. Mint sportoló erre a témára ki vagyok élezve. Amúgy magával a karakterrel nem lenne bajom, még örülök is hogy végre egy életképes lány a főszereplő, csak ne így!
"Egyik véglet sem jobb mint a másik."
Valóban, de mint említettem nem csak a két véglet van. Lehetnek simán szövetségesek is, vagy Kylo megmaradhat az Első Rend vezetőjének, vagy egyszerűen csak nem jönnek össze (miért is lenne kötelező?). De ahogy ezt a polkorrekt vonalat bevezették (tökéletes női főszereplő, gonosz fehér férfiak, kötelező néger, kínai és latin karakter, állatmentés, gonosz üzletemberek stb.) még azon se lepődnék meg ha kiderülne hogy Rey leszbi vagy Kylo meleg (Poe és Finn esetében suttogták azt hogy két meleg karakter lesz, és összejönnek, de hála az égnek abból nem lett semmi). Azt akkor sakkmatt. :D
Jó, a színészes dolgot megadom, mondjuk jogos, ezen a szinten egy csókolózós jelenet még talán belefér, de azért annyi beleszólása szerintem van színésznek is, hogy már az elején tisztázzák a necces jeleneteket (meztelenkedés, szexjelenet, vérben tocsogás - nyilván a Star Warsban egyik se lesz, de azt tudom hogy pl. a Trónok Harcában Emilia Clarke is önként vállalta hogy pucérkodnia kell majd). Ugyanis úgy tudom az extrém eseteket mindenképp előre tisztázni kell, mert ha eltitkolják a színész elől, és ő úgy szerződik le egy trilógiára vagy sorozatra, hogy a közepén tudja meg hogy 30 percet kell majd végigszexelnie úgy hogy ő ezt nem tudta/akarta, akkor annak komoly következményei is lehetnek. De ezt csak zárójelesen, ezt megadom, mert ami a Star Wars keretei között megfér, az maximum a csókolózás, az meg még simán vállalható családos embernek is.
"Han valószínűleg rossz apa volt", igaz de mégis csak az apja. Ahogy ennyi erővel Leia ugyanúgy sáros a dologban, őt mégse öli meg. A falu legyilkolása valóban zorall dolog, és full értelmetlenség is, de valahogy fel kellett vezetni hogy ez itt az Első Rend akik legalább annyira gonoszak, szadisták, erőszakosak és gátlástalanok, mint a Birodalom volt. A bolygók tömeges megsemmisítéséhez képest pár tucat falusi szinte jelentéktelen. A főszereplőt meg nyilván nem fogja megerőszakolni, ez Star Wars, nem Trónok harca. :D Szerintem már az is durva húzás volt hogy a közönségkedvenc cuki porgok közül kettőt megsütött Chewie, lehet hogy humorosnak szánták de inkább riasztó lett.
A Snoke kinyírása dolog valóban nagyot ütött, a kivitelezés és az ötlet zseniális volt, nekem az időzítéssel van bajom. Semmit nem tudtunk meg az akkori legerősebb sötéterő használóról, ennél még Maul is több szerepet kapott. Azt rebesgették hogy Snoke Palpatine szintjén mozog, ehhez képest a két film közül az egyikben volt két hologramjelenete, a másikban meg masszív 10 percet kapott. Azért Palpatine mind a 3., mind a 6. rész vastagon ráépült, és még ezen felül is voltak jelenetei több filmben, sorozatban, sok minden kiderült róla és elemi gonosz lett belőle. Snokeról semmit nem tudtunk meg, a jelentéktelen Phasmának több jelenete volt jóformán.
"Ezt nem lehet a származásával sem kimagyarázni."
A való életben nem lehetne, de ez még mindig a Star Wars, egy képzeletbeli univerzum, képzeletbeli lényekkel, helyekkel, járművekkel, fegyverekkel és persze képzeletbeli fizikai törvényekkel. Pont nem Rey vívása vagy szerelőtudása a legnagyobb képtelenség ha a való élettel mérjük össze az egész sorozatot. Anakin 9 évesen fogatversenyt nyer amin 3 méterenként meghal valaki, másnap meg egy űrcsatát nyer meg egy olyan vadászgéppel amit sosem vezetett. Ehhez képest Rey semmi. És ugye ott a magyarázat, hogy átvette Kylo képességeit mikor összekapcsolódtak. Szerintem ezen tovább lehet lépni.
Nekem szimpatikus mind Rey karaktere, mind az őt alakító színésznő,és szerintem csinos is, ami megint csak jó pont. :D Szóval Kylo helyett akár velem is összejöhetne. :P
Én azt nem értem, miért van mindenki fenn akadva azon hogy Snoke meghalt. Oké semmit nem tudunk róla, de ez miért is gond? Az Uralkodóról se tudtunk sokkal többet az eredeti trilógia idején. Azokra a kérdésekre a választ, hogy miért annyira erős, ki volt a mestere és hogy Anakint/Vadert hogy állította maga mellé csak az előzmény filmekből tudtuk meg.(jo pár évvel később) Snoke is elképzelhető, kap saját "a star wars story" filmet. Ahol majd sokkal több minden kiderül vele kapcsolatban.
Az embereknek azt kellene megérteniük hogy ez a 3 rész, nem Snoke története. A karaktere ezekben a filmekben csak Ren karakterfejlődése miatt volt fontos.
"Rey leszbi vagy Kylo meleg"
Ez így érdekes lenne meg minden, adott esetben meg is néznék egy ilyen filmet, de ez itt a Star Wars! Szerintem nem fér bele az ilyesmi. A Poe-Finn párosítás sem, én abban sem hiszek.
Csókolózós jelenetet sem várok igazából, bár az még beleférne a Star Wars világképembe, de inkább csak úgy képzelem el, hogy egyértelművé teszik, hogy vonzódnak egymáshoz mégis más utat választanak. Mondjuk akkor meg az lenne fura, hogy marad az Első Rend, és veszítenek az ellenállók, ez is fura lenne, azt sem hiszem.
"Ahogy ennyi erővel Leia ugyanúgy sáros a dologban, őt mégse öli meg"
Gondolom emlékszik milyen bűntudata lett az apja meggyilkolásától, és ezt nem akarta még egyszer. Szerintem csak ennyi. Amúgy ez is érdekes nem, hogy Kylo a női szereplőkben sose tesz kárt, mintha ezzel is kevésbé utálatossá akarnák tenni a filmesek. Nem öli meg a "nőket is meg a gyerekeket is".
A falu legyilkolása témánál viszont tényleg fura lett volna ha úgy hangzik a párbeszéd: - Mi legyen a falusiakkal, uram? - Ja, semmi. Engedjétek el őket, ők nem tehetnek semmiről.
Ez így tényleg nonszensz!
"porgok közül kettőt megsütött Chewie"
Többször megnéztem a filmet, és azt vártam, hogy Chewie odadob a szomorúan néző porgnak egy darab húst, az meg megeszi. Csak később jöttem rá, hogy egy porgot evett, és a másik azért szomorú. Ez nagyon offtopic, de azért vicces nem?
"Snokeról semmit nem tudtunk meg"
Erről van szó, nyilván nem véletlen. Szerintem ő ennyi volt. Max csinálnak egy külön róla szóló filmet.
Oké hogy ez nem a való élet, de a való életben élő embereknek szól. Azért ne legyen már anime szintűen buta története. Rey 5 perc alatt szupercsillagharcossá változik? Ne már! Az előzménytrilógiát nem keverném ide. Mint film semmi bajom vele, izgalmas, látványos, de számomra nem igazán Star Wars. A nyilvánvaló hibáit nem kell hogy átvigyék az új filmekbe. Nem tudok rajtuk csak úgy továbblépni, de elfogadom, hogy téged és sok más embert nem zavar.
"Nekem szimpatikus mind Rey karaktere, mind az őt alakító színésznő"
Alapvetően nekem is, de vannak hülye dolgai. Nekimegy először Kylonak a 7. részben az erdőben, rálő, pedig azt se tudja mit akar tőle. Oké, utána Kylo megállítja és jól megstíröli, aztán elrabolja, de ezt Rey akkor még nem tudhatja. Mi nézőként tudjuk, hogy a fekete ruhás emberek mindig gonoszak, mert láttunk már filmeket, de ő nem. Az se szimpi ahogyan Luke-nak osztja az észt, pedig semmit nem tud se róla, se a Jedi akadémiájáról.
Idegesítő, mert azzá tette a forgatókönyvíró, pedig amúgy szerethető női karakter lenne (nagyon kevés ilyen van), de nekem nem érdekes, mert annyira tökéletes és jó mindenben, hogy úgyis tudom hogy ő fog győzni a film végén. Akár összejön valakivel, akár nem, jól jön ki a történetből. A színésznő is jó erre a szerepre, szép is jó is, nem kell túlkombinálni. Adam Driver és Kylo Ren más, mert még két film után sem igazán tudom eldönteni, hogy mi is a szerepe ebben a történetben, ahogyan azt sem hogy helyes pofikája van-e vagy nagyon ronda. Olyan érdekes a karakter is meg a színész is. Az biztos, hogy miatta inkább beülnék még akár egy új trilógiát is megnézni, mint Daisy Ridley/Rey filmjére.
"vagy belemagyarázás vagy pedig megindokolható más, ésszerű érvekkel is"
Erre meg még mindig azt mondom, hogy a folyton idegbeteg Kylo Ren, nem bántja azt a Reyt aki az apjával repül az Ezeréves Sólyommal, és megörökli a nagyapja fénykardját. Erre nem nagyon látom az ésszerű érveket, hogy miért nem csap hisztit emiatt, sőt, felajánl a ribinek egy galaxist. Önzőségből? Minek, megölte Snoke-ot, ő a főnök, mi szüksége a lányra ezután? Én értem mi szüksége rá ;), de amúgy mi?
"Szerintem nem fér bele az ilyesmi."
Na igen, de szerintem a többség eddig azt hitte, hogy a polkorrektség, az erőltetett vicceskedés, az állatmentés és hasonlók sem férnek bele, aztán mind benne voltak a legutóbbi részben. És a pletykáknak mindig van valami alapja (lásd akár az itt felmerült fő kérdést is), szóval a Finn-Poe szál sem véletlenül terjedt el mint lehetséges folytatás. Persze örülök hogy abból semmi se lett.
"Kylo a női szereplőkben sose tesz kárt"
Ez igaz, ugyanakkor szerintem ez a történet vonalából is következik. Ugye Leia az anyja, és ahogy írtad is simán lehet hogy csak a bűntudat miatt nem bántja a vadászgéppel, Rey ha bejön neki akkor értelemszerű hogy nem fogja bántani (az meg más kérdés hogy lehet nem is tudná), és itt ki is merült a dolog, ki van még körülötte nő? maximum Phasma, de ő meg a beosztottja, ugyan mi oka lenne bántani. Ellenben ha megnézed a férfiakat akikkel dolga van, van egy velejéig gonosz, terrorizáló mestere, egy korábbi mestere, aki elárulta és meg akarta ölni, van egy nagyképű, alattomos és gerinctelen Hux tábornoka aki mindenben verseng vele, egy dezertőr rohamosztagosa meg egy sor ellenálló katona akik nyilván nem fogják érdekelni (amúgy ott a nők is hullottak szép számmal). Szóval ez szerintem csak egybeesés.
"de azért vicces nem?"
Hát, nekem őszintén szólva nem. Értem hogy annak szánták, és sokan nevettek is a moziban, de azután hogy cuki, aranyos, békés, kíváncsi lényeknek bemutatják a porgokat, belegondolsz hogy Chewie megölte, megkopasztotta, lefejezte és megsütötte őket, hát minimum bizarr és elkeserítő. És ezt még megfűszerezték azzal, hogy a kis zsenge korú porg milyen szomorúan néz (az is lehet hogy épp a szüleit sütögette ott a vuki). Nem tudom, nekem erről nem a humor jut eszembe. De a szándékot értettem.
"Szerintem ő ennyi volt."
Azt még megérteném hogy ennyi volt a szerepe és kiírják, de ha már Reyen fennakadunk hogy milyen erős, Snoke legalább akkora rejtély hogy kicsoda, mitől ilyen erős, és honnan érkezett, hogyan szerezte meg a hatalmat, hogyan bújt el a Birodalom idején, ilyesmi. És Rey-jel ellentétben, akiről még kiderülhet sok minden, Snoke (elvileg) már halott, szóval ha nem hozzák vissza akkor ő Reynél többszörösen nagyobb kérdőjel marad. Persze, kaphat spin-offot, kérdés hogy most minden létező Star Wars szereplőről aki 30 másodpercnél többet szerepelt kidobank majd egy spin-offot? Mert akkor még 2500-ban is a spin-offokat fogják ontani. :D
"Nem tudok rajtuk csak úgy továbblépni,"
Még nem is kell, még nincs lezárva a trilógia. Mondom, türelem. Majd ha a IX. rész után is ugyanitt vagyunk akkor megértem a felháborodást. De addig én ezt jegelném. A Star Wars korlátain belül egyáltalán nem hihetetlenül extrém a fejlődése, max gyorsabb mint az átlagos. Szupercsillagharcossá még nem változott, csak felébredt benne az Erő, ellopta Kylo skilljeit és fejlődik. Erős, gyanúsan képzett is, de azért még nem egy Sidious vagy akár Yoda szint.
"Alapvetően nekem is, de vannak hülye dolgai."
Na, látod hogy mégsem tökéletes? Legalább nem lehet rá mondai hogy Mary Sue. :D
"Nekimegy először Kylonak a 7. részben az erdőben, rálő, pedig azt se tudja mit akar tőle."
Ha ránézel Kylora, szerintem egyértelmű a megjelenéséből hogy nem fagyizni akarja meghívni. Fekete öltözet, fém maszk, vörös penge, eléggé ijesztő. A Star Warsban a gonoszok általában úgy néznek ki, hogy egyértelmű legyen hogy azok. Grievous, Maul, Jabba, Snoke, Sidious, Opress, az Inkvizítorok, Vader (a páncélos formában): ha bármelyikük megjelenne a szobádban, barátságosnak tartanád őket? Maximum Dooku gróf a kivétel külsőre. Még a pozitív karakterek közt is vannak riasztóak, Nien Numb pl. elég érdekes kinézetű. De Kylora visszatérve: azért Reynek is voltak már bajos dolgai a Jakkun, gondolom nagyjából tudja hogy néznek ki a rossz arcok, hát még az extrém rossz arcok. :D És hogy nem tudja mit akar tőle? Erre azt mondom, addigra már túl volt a Skywalker-kardos jeleneten a pincében, ébredezett benne az Erő, az súghatott neki hogy veszélyben van, ha Kylo külseje nem is volt egyértelmű számára.
"Az se szimpi ahogyan Luke-nak osztja az észt,"
Ez jogos, adom, de talán magyarázható azzal hogy elég hidegzuhanyként érte hogy Luke elárulhatta Ben Solot, és ezzel kvázi ő a felelős azért ahová jutott és amiket tett. Heves természetű a leányzó na, talán a jakkui vér. :D
"hogy úgyis tudom hogy ő fog győzni a film végén"
Ez sajnos így van, de ez minden filmnél így van. Tudtuk nagyon jól, hogy sem ő sem Kylo nem halhatnak meg a praetorianus őrök elleni harcban, mégis izgalmas volt nézni. Sajnos a filmeknek van egy rossz tulajdonságuk, mégpedig hogy a jók sohasem halhatnak meg a film közepén, a végén is nagyon ritkán. Ez alól csak a Trónok harca a kivétel. De mint tudjuk: a kivétel erősíti a szabályt. Rey védelmében, a kulcsfontosságú (ezt kiemelem, hiszen azért elvesztettük Holdot meg Ackbart) és pozitív karakterek közül konkrétan csak Luke halt meg a filmben, de ő is érthető hogy miért. Még Finnt is megmentették, pedig neki hatalmas beteljesülés lett volna ha feláldozza magát. Poe veszélyben sem volt, Chewie sem, BB-8, C-3PO, R2-D2 sem, és még Leia is megmaradt pedig ugye Carrie Fisher halála miatt kézenfekvő, sőt fontos lett volna kiírni őt. Nem csak Rey kézenfekvő hogy túlél mindent.
"ahogyan azt sem hogy helyes pofikája van-e vagy nagyon ronda."
Lényegtelen, a Star Warsban nem a szépség a lényeg, nem romantikus film. :) Az más dolog hogy újabban szeretik telepakolni bitang jó csajokkal (Ahsoka, Rey, Jyn, Qi'ra stb.) de akkor sem az számít az űrlények és eltorzult arcú sith lordok tengerében. Meg aztán a való életben sem minden a szépség, Adam Driver nyilván nem a legsármosabb színész a Földön, de jó színész és ez a lényeg. Millió példát tudnék, sokkal csúnyább vagy legalábbis előnytelenebb színészeket akik zseniálisan alakítanak, és szépfiúkat/szép lányokat is, akik pocsékul.
Nekem Daisy Ridleyvel sincs semmi bajom, ahogy mondtad szép színésznő ami jó pont, de nekem a karaktere is szimpatikus. Amúgy szerintem színésznőnek sem rossz, bár a gyilkosság az Orient Expresszen-ben nem ő volt a középpontban, de tetszett az alakítása, egy percig sem asszociáltam rá hogy ott Rey ül a vasúti étkezőben. :D Jól alakított abban is. Nekem szimpatikus a lány, örülök hogy "felfedezték".
"hogy miért nem csap hisztit emiatt, sőt, felajánl a ribinek egy galaxist"
Ez egyszerű: túl erős ellenfél neki. Nem tudta legyőzni, és a kardot sem sikerült elvennie tőle (megpróbálta!) csak tönkretenniük sikerült. Kylo sem hülye, látja hogy hatalmas az erő benne, potenciális szövetséges, inkább álljon mellette mint okozzon fejfájást ellene. Ne feledd, Vader is meg akarta nyerni Lukeot a Császár ellen, ahogy Palpatine is megnyerte előtte Anakint. Egyikük sem smárolni akart a másikkal. :D
" Rey ha bejön neki akkor értelemszerű hogy nem fogja bántani "
Ezt mondom én is, de ugyebár nem tudjuk biztosan Rey bejön-e neki, ez csak egy teória. Én mellette vagyok, de akkor sem biztos. Pont ezt mondom, hogy nem tudom mással magyarázni miért nem öli meg.
A 7. részben erősebbnek tűnik nála, addig a pontig, amíg fel nem ajánlja neki, hogy tanítja. Ez is mi?! Miért is akarná tanítani, amikor eltüntethetné az útból a zavaró tényezőt.
Igen Vader is maga mellé akarja állítani Luke-ot, de ő akkora már tudja, hogy a fiáról van szó. Kylo meg annyit tud, hogy van egy random lány, aki egész ügyes.
"a kardot sem sikerült elvennie tőle (megpróbálta!)"
A 7.-ben nem tudta, de akkor szerintem váratlanul érte, hogy bárki más is nyúlt a kardért. A 8.-ban meg ez az után történt, hogy ajánlatot tesz, hogy uralják együtt a galaxist. Szóval még mindig nem értem mi másért akarja maga mellé, ha nem azért tetszik neki a lány. Miért nem ölte meg a fegyvertelen lányt a tróntermi csata végén? Annyira nem lett volna nehéz, ehhez képest elég sokáig könyörög neki, az a Kylo Ren akit eddig egy ideggyenge hisztis hülyegyereknek mutattak a legtöbb jelenetben. Ezt nehéz lesz megmagyarázni a folytatásban.
Persze Kylo női szereplőkkel való viszonya véletlen, csak mondom hogy észrevettem, mialatt Anakin simán fojtogathatja a feleségét.
"Reyen fennakadunk hogy milyen erős, Snoke legalább akkora rejtély"
Igen, de Rey-nek több a műsorideje. Nálam amúgy egy szinten van a két szereplő, egyforma mértékben érdekel. Rey csak mint Kylo Ren ellendarabja érdekel, de nem önmaga miatt. Kifejtettem miért nem. Ezzel együtt is azt mondom, nem utálom, csak nem elég érdekes nekem.
"szereplőről aki 30 másodpercnél többet szerepelt kidobank majd egy spin-offot? "
Nagyon meglepődnél ha így lenne? Mert én nem. A filmezés is egy üzleti vállalkozás.
" Legalább nem lehet rá mondai hogy Mary Sue. :D "
De igen, Mary Sue, pont az ilyen hülye dolgaira gondoltam. Igaz szinte minden főszereplő Mary Sue, ahogyan Luke is az volt a maga idejében. Nem az a bajom hogy nekimegy Luke-nak dühében, hanem az, hogy el is veri.
Engem sem az érdekel, hogy ki szép ki nem a szereplők közül, de a filmes logika azért itt is megvan, ezért mondom, hogy Kylo érdekes, mert Driver nem elég szépfiú ahhoz, hogy ne hidd el róla hogy a végén egy szemétládként döglik meg, de nem annyira csúnya, hogy ne boronáld össze a főszereplőcsajjal. A többieknél meg pofára meg lehet mondani mi lesz vele a film végén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!