Miért ilyen a szinkron?
Folyamatosan szól alatta vagy csak 1-1 jelenetben? A második esetben nálunk az a rész cenzúrázva van, nem adták le és forgalomba sem kerül. Viszont az eredeti képre van a magyar szinkron illesztve, ezért a nálunk kimaradt jelenetnél a szinkron hiánya miatt csak az eredeti tud szólni.
Ha viszont végig szól a magyar és alatta az eredeti, azt elszúrta készítője.
Nem szúrta azt el senki, én értem mire gondol a kérdező. Rengeteg tv csatornán mögötte van az eredeti hang s jellemzően a dokumentum csatornáknál meg az ilyen tlc féléknél.
Ezen már amúgy bennem is felmerült, nem igazán jutottam vele sokra. Talán amiatt lehet, hogy ezeket nem olyan összetett módon veszik fel, mint amikor egy mozifilm készül s ezért pl a háttérhangok így maradnak csak benn, illetve forgalmazó költség- és időhatékonyságból egyben küldi el a már összevágott műsort, így azon az egy hangsávon van rajta a bekevert zenétől kezdve a háttérzajig minden, ezért "beszélnek rá". Mint anno a kalózvideóknál :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!