Kezdőoldal » Szórakozás » Filmek, sorozatok » Miért ilyen a szinkron?

Miért ilyen a szinkron?

Figyelt kérdés
Miért hallatszik az eredeti szinkron eggyes filmeknél?hisz más filmeknél nem hallatszik.Olyan nehéz lenémítani vagy mi?

2018. jan. 28. 18:36
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Mint, hogy a hangsávot teljesen le lehet cserélni elég pancser munka ha lehet hallani
2018. jan. 28. 18:39
 2/6 A kérdező kommentje:
sok dokumentum filmnél/sorozatnál hallani és mégha halk is akkor is zavaró
2018. jan. 28. 18:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Folyamatosan szól alatta vagy csak 1-1 jelenetben? A második esetben nálunk az a rész cenzúrázva van, nem adták le és forgalomba sem kerül. Viszont az eredeti képre van a magyar szinkron illesztve, ezért a nálunk kimaradt jelenetnél a szinkron hiánya miatt csak az eredeti tud szólni.

Ha viszont végig szól a magyar és alatta az eredeti, azt elszúrta készítője.

2018. jan. 28. 18:47
 4/6 Carragher_x ***** válasza:

Nem szúrta azt el senki, én értem mire gondol a kérdező. Rengeteg tv csatornán mögötte van az eredeti hang s jellemzően a dokumentum csatornáknál meg az ilyen tlc féléknél.

Ezen már amúgy bennem is felmerült, nem igazán jutottam vele sokra. Talán amiatt lehet, hogy ezeket nem olyan összetett módon veszik fel, mint amikor egy mozifilm készül s ezért pl a háttérhangok így maradnak csak benn, illetve forgalmazó költség- és időhatékonyságból egyben küldi el a már összevágott műsort, így azon az egy hangsávon van rajta a bekevert zenétől kezdve a háttérzajig minden, ezért "beszélnek rá". Mint anno a kalózvideóknál :D

2018. jan. 28. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Amit az utolsó mond, dokufilmeknél jellemzően nincs azzal pepecselés, hogy szépen elbontva megkapják a hazai forgalmazók a hangsávokat, egyben kapják az egészet, háttérhanggal, zenével, mindennel együtt. Így nem tudják csak a beszédet leszedni róla (illetve embertelen meló lenne a jóformán semmiért), így csak picit halkabbra veszik, és ráhúzzák a saját szinkront.
2018. jan. 29. 00:19
 6/6 A kérdező kommentje:
csak kapcsolja be akárki a tévét és ugorjon a spektrumra vagy akár a natgeo vagy natwil vagy akármelyik ismeret terjesztő csatornára és meglássa mire gondltam
2018. jan. 29. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!