Kylo Ren hány éves amikor otthagyja Skywalkert?
Javítani szeretném amit korábban írtam.
Közben eszembe jutott, hogy nincs meghatározva Han és Kylo hány éve nem találkoztak, (korábban ennyit feltételeztek, kb. 13 évet, de mióta kijött a "Vérvonal" sokkal valószínűbb az 5-6 év,) de amúgy a többi stimmel. A Vérvonal c. könyvben, Leia folyamatosan próbálja elérni Luke-ot és Ben-t, de nem tudja. Ebből is látszik, hogy nem hagyták teljesen magára, időnként "telefonálgattak" neki. (Évente egyszer-kétszer biztos még találkoztak is...)
Amúgy, hogy előbb dúlja fel a Jedi templomot vagy tudja meg, hogy Vader a nagyapja...ebben nem vagyok biztos, mert a könyvből, ha jól emlékszem , nem egyértelmű, hogy miért is nem tud velük kapcsolatba lépni...De szerintem úgy van, ahogy fentebb írtam.
Megoldhatták volna úgy, hogy fiatalabb a karakter, ez igaz. Nem adtam arra hogy hány éves a színész, mert a többi filmben is 30-35 évesek játsszák a gimnazistákat.
Igazából csak az a bajom, hogy gyengének tűnik a karakter, pedig sokat várunk tőle, mégis erősebbnek tűnik nála egy random csaj, aki épp a napokban hallott az erőről. Próbáltam a korával megmagyarázni saját magamnak az eseményeket, de így még inkább érthetetlen.
Persze a rendezőkből kinézem, hogy telibeszarják a könyveket és kitalálnak valami attól totál eltérőt.
Az is fura nekem, hogy hogyan nem tudta, hogy Vader a nagyapja, nem kérdezgetett róla? Nem érezte, hogy valamit nem mondanak el neki? Ez nem kerek!
Hangsúlyozom, mielőtt valaki letámad, nem provokálni akarlak titeket, csak "hangosan gondolkodom" és köszönöm az eddig érkezett válaszokat!
Az egész galaxis előtt titokban tartották Luke-ék, hogy ki volt az apjuk... Aztán persze kitudódott
Ez pont ugyanolyan szitu, hogy Luke-ék elől is eltitkolták az igazságot a nevelőszülei
Vader nem volt túl népszerű a galaxisban (legalábbis Leiaék körében :D) szóval nyilván nem híresztelték, hogy ő volt Luke és Leia apja...
"Igazából csak az a bajom, hogy gyengének tűnik a karakter, pedig sokat várunk tőle, mégis erősebbnek tűnik nála egy random csaj, aki épp a napokban hallott az erőről. Próbáltam a korával megmagyarázni saját magamnak az eseményeket, de így még inkább érthetetlen."
Már miért lenne gyenge? Az Ébredő erőben ugye nem tudja kiszedni Rey fejéből az információkat, mert Rey nem hagyja magát, de ennyi. Amikor kardoznak az erdőben, ne felejtsük el, hogy egy lyuk tátong Kylo oldalán, csoda, hogy nem dőlt ki félidőnél :D
És miért tudta Chewie egyáltalán meglőni? Miért nem állította meg a levegőben az ő lövedékét is. Nyilván a történet továbbírásához szükséges volt, de akkor is zavaró, hogy ott egy erős karakter, akitől fú de nagyon félni kéne, és legyőzi egy wookie meg egy kamaszlány. Erre csak rátett egy lapáttal a 8-ik rész vége felé, a tróntermi csata, ahol ő volt aki segítségre szorult.
Szeretem Kylo Ren karakterét, ezzel együtt is tök jó, csak ezt szerintem elrontották a filmkészítők. Vagy majd a 9-ik részben kimagyarázzák, de az nem kis munka lesz.
Vicces, hogy onnan hogy Kylo hány éves, hova jutottunk...Legyen, ha már egyszer belekezdtem és senki nem válaszol...
Kezdem azzal, hogy a kérdéseid teljesen jogosak és érthetőek. Én kb. ugyanezeket tettem fel. Azért vagyok már ennyire kiművelve a témában, mert nem hagyott nyugodni... :D Itt térnék ki arra, hogy büntetni kéne, ahogy ezt az egész új szériát elkezdték...De, most komolyan! Ha nem olvasol hozzá egy fél könyvtárat, kb. nem érted mi van...
Belehaltak volna, ha mondjuk fél mondatban vázolják, hogy honnan pottyant ide az Első rend? (Igen tudom, "a Birodalom hamvaiból felemelkedett"...kösz) Mi van az Új Köztársasággal? Vagy ami már a 8. rész tétjének megértése szempontjából is fontos lenne, hogy mi van az Ellenállással? Például jó lett volna egyértelműen megértetni a nézőkkel, hogy tök kevesen vannak, elavult technológiával, kb. a Leia-ból és pár haverjából állnak stb... Már a 7. résznél elsőre is fogtam a fejem, hogy mi a fene, hogy még mindig X szárnyúakkal repkednek, így 30 év elteltével is? Erre rá kellett jönnöm, hogy ezekre mind van értelmes magyarázat, van felépített történet, de ezt a nézőkkel nem osztották meg csak azért se, hanem helyette leírták az egyik könyvbe...
Én kb. arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy él valahol a világban egy ember, aki ismeri az új szériát részletekbe menően és az ő fejében, így ez egy igazán király történet, csak éppen a nézőknek képtelenek értelmesen elmesélni...
Na, kb. ez a szitu Kylo Rennel is...
(Bevallom, először azt hittem, a színész a rossz, de a 8-ban egész jó volt...Azt is hittem, hogy a karakter a trágya...de utána elolvasva, megértve a hátérsztoriját, rájöttem, igazából az se rossz, sőt kifejezetten érdekes. Kicsit sablon, de érdekes... Szóval ,hol a baj? Ott, hogy láttam, olvastam már ilyen típusú karaktert, csakhogy ott a sztori, meg a szereplő, úgy volt tálalva, hogy csontig rágtam a körmöm, hogy "Hú, vajon mi lesz a vége?! Meghal? Nem hal meg? Genyó lesz? Nem lesz genyó? stb."...)
Ha engem kérdezel, vele az a probléma, hogy sosem láttuk igazán erősnek. A legmenőbb pillanata, (amikor igazán felcsillan, hogy ez nem egy béna nyomorék) az, amikor lazán reflexből elkapja a lövedéket még a legelején. Ez kb. 5 perc és azóta láttunk tőle már összesen 4 órányi lelki válságot, ami részemről nem baj. Tök jó! Meg a háttere ismeretében logikus is stb...csak hol a kontraszt?
Mennyivel hatásosabb, meg érthetőbbek lenne ez az egész, ha láttuk volna valaha összeszedetnek és úgy igazán ereje teljében (és itt nem feltétlenül csak a gonoszkodásra értem, hanem úgy általában. Akár Ben Solo-ként, akár Kylo-ként, látni őt mondjuk jó pilótának,(ja, láttam azt a fél percet a 8-ban...kösz, nem elég) jó harcosnak, jó vezetőnek...jó bárminek) és nemcsak nagy ritkán villanna fel egy-egy pillanatra, hogy "Jaaaa, egyébként ő nem egy béna, akit ha akar az utolsó csöves is megver. Ti eddig még nem nagyon láttátok, de amúgy egy nagyon badass karakter". Majd talán látjuk még ilyennek a 9-ben...a végén, még egy 5 percre, szép keretet adva a trilógiának XD
És hogy ne csak rizsázzak, konkrét válaszokat is adok, mert válasz itt mindenre van, csak jól titkolják... (Pl: J.J. Abrams elmondta, hogy a Ren lovagoknak is van egy nagyon ultra-hiper-szuper háttér sztorijuk és a csapat megérne egy külön filmet! Őőő...Na, most akkor sírjak vagy nevessek? Tekintve, hogy még a 8. részben sem szerepeltek. ¬_¬")
Szóval...
Amit tudni érdemes, hogy Kylo-t a csaj nem hagyja hidegen és van valamiféle kötelék, kapocs közöttük, már a 7. rész óta...(kb. a vallatós jelenettől lehet számítani...)
Na most ugye, az a SW új trilógiájának a nagy talánya, hogy DE MIÉÉÉÉRT? Mert a csaj volt: az apja, anyja, tesója, szeretője, a kedvenc kismacskája előző életében? Vagy esetleg, ebben az életben: a tesója, unokatesója, lelki társa, ellenpólusa az erőben, vagy csupán az első csaj, aki nem köpte le rögtön...? stb. stb. Hát, ezt biztosan még nem tudhatjuk... a készítők nagyban titkolják, szóval várhatóan, a 9. részben derül majd ki.
Mindenesetre jelen pillanatban, lehet választani egy ki-ki ízlésének megfelelő variációt és abba kapaszkodva elkönyvelni, hogy Rey vélhetően az utolsó utáni név a srác feketelistáján. (A 8. rész végéig ez mindenképpen így volt, kérdés ugye, hogy a 9. részre ez hogyan változik...) Ha ezt a icike-picike, de igen fontos információt megértjük és magunkévá tesszük, akkor rögtön érthetővé válik minden. (főleg a 8. résznek kb. a fele, de a 7. rész vége is...)
Amúgy a fentiekhez, pont nem kell könyv, ez már akkor is egyértelmű, ha valaki odafigyelt arra mit csinált, meg mondott Kylo a 7-ben. Ha akkor esetleg nem esett le, a 8-ból már azért mindenkinek, csak-csak derengenie kellet volna valaminek...ez nem neked szól kérdező, általánosságba mondom, úgy mindenkinek.
Mindenesetre a 7. rész könyv variációjában, még pluszba szerepel, hogy kb. olyan lelkesen állt neki a csaj vallatásának, mint akinek a fogát húzzák, mert jobb szerette volna, ha szépen eltudnak beszélgetni...
Tehát, és hogy Csubi, miért tudta hasba lőni? Egyszerű.
Azért, mert igazából nem akarta megölni az apját. Amikor Hannal beszélgetett, valóban megfordult benne, hogy itt hagyja a Rendet a fenébe... helyette végül, úgy döntött, azzal vet véget a lelkében dúló huzavonának, hogy kinyírja és akkor végre végleg besötétül, hurrá! Ja, a baj csak az volt, hogy ahelyett, hogy végre hatalma teljében lévő Dark Lord-dá vált volna, a tettére ráeszmélve összeroppant és gyakorlatilag sokkot kapott. Szóval ha rózsaszín elefántok potyogtak volna körülötte, abban a pillanatba azt se vette volna észre, amíg a fejére nem esik egy.
Mindezekből már tovább lehet gondolni, mennyire volt nehéz elintézni őt az erdőben. Először is, hasba volt lőve! Mások ebbe bele szoktak halni! Aztán épp idegösszeroppanást kapott az apja halála miatt. És végezetül, Finn-re dühös volt, őt le is vágta, viszont a csajt, ha egy mód volt rá, nem akarta bántani. Megölhette volna, de nem tette. Helyette saját magát sodorta olyan helyzetbe, hogy őt ölhették volna meg...(Ez kb. mind benne van a 8. rész elején! Sonke ezt rágja a nézők szájába...hogy nem a csaj volt ott erős, hanem Kylo volt gyenge)
A tróntermes jelenetről a következőket tudom mondani:
Mikor a őrökkel harcoltak a trónterembe, ott először én is néztem, hogy "MI VAN???? Ez mindjárt meghal!!!"...ja-ja, ez nekem is szemet szúrt. (Azon már meg se lepődtem, hogy a csaj semmi edzés után, egyenrangúként küzd velük, meg úgy általában mindenkivel. Hogy vele mi van, azt most engedjük el...ő a sztori eleje óta fura. Most, hogy ez azért van, mert ő a "Kiválasztott" vagy a jó ég tudja mi... Vagy csak szimplán rosszul van felépítve a karakterfejlődése...az majd a 9-ből fog végérvényesen kiderülni.)
Úgy alakultak a dolgaim, hogy a 8. részt kétszer tudtam megnézni moziban. Szóval másodjára, már direkt figyeltem ezt a jelenet, hogy megnézzem, hogy is volt ez pontosan...
Mivel nem jött még ki a 8. rész könyv változata, és erről a témáról semmi hivatalost nem láttam, ez csak az én nézői véleményem, a film alapján:
A srác szerintem elég jól el volt a maga kis őreivel, egészen addig a pillanatig, amíg körbe nem nézett és észre nem vette, hogy a csaj szorult helyzetben van, épp egy erős ellenféllel küzd. Ez őt természetesen teljesen kizökkentette és szerintem valami olyasmin gondolkodhatott, hogy "Ezt a hármat gyorsan kinyírom, aztán segítek neki!" ez a gondolat menet viszont kapkodáshoz és figyelmetlenséghez vezetett, aminek következtében végül ő szorult segítségre... ennyi.
Még azt is megmondom, hogy erre a jelenetre, véleményem szerint, miért volt szükség a készítők szemszögéből: Hogy kvittek legyenek. Így mind a ketten megmentették egymás életét. A két karaktert, szerintem egyenlőnek szeretnék a készítők beállítani. Egymást kiegészítve, egyenrangúként harcoltak ebben a jelenetben. Viszont, ha nem menti meg a csaj Kylo-t, akkor a srác felé billen a mérleg, mivel ő megmentette Snoke-tól...
(Szó mi szó, véleményem szerint, a Zsivány Egyesben az ilyesmit elegánsabban oldották meg, de mindegy...ez a legkevesebb)
Remélem kimerítő választ adtam XD
"Vicces, hogy onnan hogy Kylo hány éves, hova jutottunk...Legyen, ha már egyszer belekezdtem és senki nem válaszol... "
Jól van na, ez a felület mindig is az unatkozó embereké volt. Ne sajnáld már tőlem! :)
Könyveket sose olvastam, nem azért mert nem érdekelnek, hanem azért, mert (gondolom neked is feltűnt) amikor az új filmek gondolata felmerült, akkor kukába dobták az összes folytatásról írt történetet, és kitaláltak mást. Még azt sem mondom, hogy ez baj, csak hogyan adjak ezután bármi könyvben olvasott adatra?! Nem is olvasok inkább semmi Star Wars könyet, csak felb...bosszantana, hogy a film ellentmond neki.
A nézők amúgy kreatívak, az X szárnyúakat simán kimagyaráztam magamnak, nyilván nincs pénzük jobb gépekre. Ahhoz se kellet könyv, hogy lássuk mekkora gondot okozott Kylonak az apja megölése. Itt is látszik, hogy a színésszel nincs semmi baj. Pedig a büdös életbe nem láttam a képét ez előtt a film előtt, szóval ha nem is több oscar díjas színész, de szerintem jó választás volt.
Nagyon zavar továbbá, hogy végigültem a több órás filmet, és egy párperces jelenetben volt badass Kylo Ren, utána semmi olyan megnyilvánulása nem volt, ami azt sugallná, hogy egy erős karakter. És itt jön az amit Snoke a szánkba rágott, hogy nem ez a tény zavart legjobban, hanem az hogy Rey indokolatlanul túl erős. Nagyon zavaró, engem nem érdekel, hogy ki a jó és a gonosz, mert a végén úgyis a jók győznek, csak ne alázzák már le a "gonosz szereplőket"! Többet vártam a történettől, mert egyébkét szerintem jól megcsinálták. Az előzménytrilógia nem zavar, mert annyira nem tetszett belőle semmi, hogy simán úgy csinálok mintha nem létezne. Itt azért kattogok ilyen apróságokon, mert ezt leszámítva jó filmnek tartom a két újat.
"Egymást kiegészítve, egyenrangúként harcoltak ebben a jelenetben"
Pont ez az, hogy a francba lehetne már egyenrangú egy huszonéve képzett harcos és egy pár napja még roncsvadász senki?! Oké, hogy feminizmus, de ez már nekem is túlzás!
Ha kiderül, hogy csaj a tesója, felállok és kimegyek a moziból! Nem baj ha nem smárolnak a 9. részben, de már rokonok ne legyenek, abból már szerintem mindenkinek elege van. Csak kitalálnak valami kreatívabbat...
Az is elgondolkodtató számomra, hogy miért Solot kellett megölni, Snoke is valamiért utazik Han Solora, de Leiára nem. Miért nem öleti meg hű tanítványával az anyját is, az talán nagyobb próbatétel. Ráadásul Leia gondolom jobban belefolyt a politikába, így jobban szem előtt volt egy Snoke-félének. Ez nekem gyanús!
Amúgy igen, kimerítő volt a válaszod, köszönöm!:)
Igen, megértem, hogy sokakat felbosszantott, hogy az eredeti kánont eltörölték és csak a filmeket hagyták meg és azóta új sztorikat írogatnak. (Engem is megdöbbentett, de én azért túl tettem magam rajta. Felfogom a régit egy alternatív univerzumnak és ennyi.)
Annyit jegyeznék meg, hogy azóta viszont már több könyv is megjelent, ami "hivatalosan is a széria része" (új kánon) és nem a "Legendák" (régi kánon nagy része) közé tartozik.
"A nézők amúgy kreatívak, az X szárnyúakat simán kimagyaráztam magamnak..."
Nyilván én is megmagyarázom magamnak, ha akarom, de engem zavart az, hogy a történet olyan lyukas mint az ementáli sajt és semmi sincs konkrétan rendesen kifejtve...
Ok, az in medias res kezdés jó, ha egy új szériát nyitok. Érdekes, egy új világba csöppenni, ahol még nem ismersz minden részletet. Ezzel szemben, hogy egy 7-8. részből ne derüljön ki, hogy pontosan mi a szitu...nekem kicsit fájó pont. Főleg a 7-ből, nekem onnan hiányzik igazán. Annak a résznek lett volna a feladata, hogy felvezesse a történetet, elhelyezze a karaktereket... (de elismerem, hogy ez ízlés kérdése és más esetleg ebben nem talál hibát)
"Nagyon zavar továbbá, hogy végigültem a több órás filmet, és egy párperces jelenetben volt badass Kylo Ren, utána semmi olyan megnyilvánulása nem volt, ami azt sugallná, hogy egy erős karakter. "
Na, igen! Erről beszéltem... :S Az ő karakterének pontosan ez a legnagyobb hibája a véleményem szerint... és mondom, azóta már én is megvilágosodtam, hogy nem a színésszel van a baj. De, mint már írtam, szerintem a történetre és Kylo karakterére egyaránt igaz, hogy nincs jól átadva a nézőknek... és még így is a legérdekesebb karakterre az új SW-nek.
Rey
Igen, engem is zavar a már-már röhejesen gyors felzárkózása Kylo-hoz, de én ezen egyenlőre még nem zsörtölődöm. (Csupán sóhajtozom egy-egy jelenetnél, hogy "És már megint miket csinál, így zéró edzéssel" :) )
Méghozzá azért nem, mert van egy olyan sanda gyanúm, hogy erre fogunk valamiféle magyarázatot kapni a végén. Bárhogyan is nézem, az hogy ő a világ legnagyobb senkije, aki varázslatos módon a semmiből szedi a tudását...hááát, nekem ez több szempontból is gyanús. Szerintem, csak a nézőket húzzák ezzel. Abban nem kételkedem, hogy Kylo ott, azt mondta neki, amit ő is és a csaj is hitt és látott a szüleiről. Ezt maga a rendező is megerősítette. Viszont, azt se hiszem, hogy ennyivel elintéznék a dolgot, mert ez így kb. értelmetlen.
Ha, tényleg nem a szülei révén, akkor valami más okból ilyen erős... Amennyiben, a végén úgy hagyják, hogy a csaj azért ilyen erős, mert csak! Mert Erő-érzékeny és különösebb oka nincsen a gyors fejlődésének...Na, az tényleg nagyon gáz lesz!
"Ha kiderül, hogy csaj a tesója, felállok és kimegyek a moziból"
Én is így érzem magam! XD Rám már az is hideg zuhanyként hatott, amikor megláttam a CSillagpusztító-Óriás Halálcsillagot! Percek kellettek mire ezt a "kreatív" csavart megemésztettem... :D
Na, ezek után, ha a trilógiát azzal zárják, hogy ezek ketten testvérek... ááá, inkább hagyjuk! Gondolni se akarok rá! Hála az égnek, erre a "briliáns" fordulatra, igen kevés esélyt látok.
Csak azért szerepelt a felsorolásomba, mert tudom, hogy egyesek még mindig hiszik és remélik, hogy így lesz. Szóval, próbáltam tárgyilagos maradni. Ha az én véleményemet kérdezed, én nem értem miért lenne jó, ha kiderülne, hogy Skywaker a csaj.
Azon túl, hogy egy tök kiszámítható fordulat lenne, még teljesen felesleges is. Azzal, szoktak érvelni, hogy "de, így nincs új Skywaker a sztoriban"... Megsúgom van. Ben Solo-nak hívják, és elég egyértelműen a Skywaker vérvonalból származik.
Jut eszembe! Ennél már csak az a jobb, amikor azt mondják, hogy Kylo nem is a Han/Leia gyereke, hanem elcserélték őket és tulajdonképpen a csaj a gyerekük! XDXDXD
"Az is elgondolkodtató számomra, hogy miért Solot kellett megölni, Snoke is valamiért utazik Han Solora, de Leiára nem."
Szerintem, nincs különösebb oka, hogy miért Han halt meg. (Mármint, azt leszámítva, hogy Ford nem akarta többet játszani) Úgy értem, szerintem csak azért őt ölte meg, mert ő volt ott. De, ha jól emlékszem, már a Han megölésében is bizonytalan volt Snoke...mintha mondott volna valamit, hogy "Ilyen próbatétellel, eddig még te sem találkoztál..."
Leia-t már meg se kísérelte vele megöletni, őt egyenesen szétakarta lövetni bolygóstul az Ellenállással együtt...
Ha már nagyon magyarázni akarom valamivel, akkor talán az az oka, hogy az anyjához még erősebb kötelék fűzte, mint az apjához. Az nagyobb falat lett volna, nagyobb rizikóval, hogy elbukja...Az meg nem előnyös, ha úgy dönt, hogy "Na, ez nekem már sok!" /lásd, 8. rész tróntermes jelenet... :)/ Már az apja megölése is határ eset volt. Ha jobban átgondolom, anyucit valószínűleg nem lett volna képes szemtől-szembe leszúrni... Jó, a 8-ra Kylo már átélt egy s mást, de pl: ott, még távolról se tudta kilőni... Pedig, mekkora bizonyítási lehetőség lett volna neki Snoke felé!
"Ennél már csak az a jobb, amikor azt mondják, hogy Kylo nem is a Han/Leia gyereke, hanem elcserélték őket és tulajdonképpen a csaj a gyerekük! XDXDXD "
Ez zseniális lenne. XD
Szerintem Yoda Rey apja.
XD
"Szerintem Yoda Rey apja. XD"
Igen, igen! És a 9. részre Rey bezöldül, mert az ő fajtájuk így öregszik! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!