Van értelme megnézni az új Blade Runner filmet ha valaki nem látta a régit?
Jó képi és hangi világ egy egy 40 éves filmnél hát... gondolom érted miért nehéz helyzet :)
De köszi a gyors választ:) egyszer már amúgy nekiálltam, de fél óra után már inkább a falat néztem
Mindenképpen nézd meg előtte az eredetit. Lehetőleg a "Final Cut" változatot. Ez Ridley Scott igazi rendezői változata, ez áll a legközelebb az ő eredeti víziójához. A második rész az első történéseire épül, nagyon sokat veszít a hatásából, ha nem láttad az eredetit.
Annyit tennék még hozzá, hogy hiába 40 éves a film... A látvány, a hang és a zene is valami egészen elképesztő! A zenéket Vangelis szerezte és valami fantasztikusak. A látványról meg annyita, hogy ez a film volt korának egyik legszebben fényképezett, legjobban berendezett, leglátványosabb filmje. És a mai napig vállalható. Egyáltalán nem látszik rajta a kor. Nyugodtan nézd meg, mielőtt megtekinted az újat.
Annak a 40 éves trottyos filmnek a látvány és hangzásvilága szénné alázza a vele azonos műfajú Ghost in the Shell film audiovizuális effektjeit.
Amúgy megéri megnézni a folytatást, nem lett az rossz film, de szerintem gyengébb az első résznél. A többiekhez csatlakozva viszont ajánlott végignézni az első részt, mert direkt folytatása annak.
Édesapa... Te azt mondtad nekünk, hogy még meg szeretnéd tekinteni ezt a filmet. Emiatt nem kezdte el neked itt senki sem részletezni a karaktereket, hogy ne rontsa el neked az élményt. Egyébként minden fent van róla az interneten, írtak már róla hatezer kritikát, olvasgasd azokat. Hadd ne mi írjunk itt neked filmelemzést. Egyébként nagyon mély gondolatokat és kérdéseket feszeget a film arról, hogy mit jelent a létezés? Mi a lélek? Van-e lélek? Mitől lesz ember valaki? Nem ad választ mindenre, mert nem is akrok, de elindít benned gondolatokat, amin utána érdemes tovább töprengeni.
Pont akartam írni korábbi hozzászólásomban, hogy ezt a filmet ne úgy képzeld el, mint egy Star Wars-t. A Star Wars tele van olyan speciális effektekkel és filmes trükkökkel, amik a mai generáció számára, már tényleg megmosolyogtatóak (pl. stop motion technika, vetített háttér, bábfigurák, stb). A Szárnyas fejvadászban nem a speciális trükkök miatt látványos. Nem a fénykardpárbajok vagy hatalmas űrcsaták miatt látványos. Maga a díszlet, a berendezés és az egész világ monumentalitása teszi epikussá és látványossá a mozit.
Egy kis alázatot meg tiszteletet pedig igyekezz magadra erőltetni a jövőben.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!