A Star Wars 8 - Az Utolsó Jedik a Birodalom Visszavág remake-je?
Én így vettem észre - kb. 5 tucat pontban másolták az 5. epizód dramaturgiai elemeit. (Nem önmagában a Star Wars univerzum elemeire, mint a setting-re célzok, hanem a történetvezetés és a jelenetek szerkezetére.
Egy hosszú listában össze is szedtem ezeket: [link]
"Holdo fénysebeséggel áthajt Snoke hajóján. Ez honnan jött? Ennyi erővel akkor a halál csillagnál ezt miért nem tudták megcsinálni?"
Nem értem miért baj az, ha valaki kitalál valami olyasmit, amire eddig nem láttunk példát... Amúgy a válasz: Mert mondjuk Ackbarnak nem jutott ilyen az eszébe? Tudod, attól lesznek a karakterek emberközeliek, ha nem hozzák meg mindig a jó döntést. Kissé kisarkítva a kérdésed a mi világunkra, olyan mintha azt kérdeznéd, hogy miért a 2000-es években találták fel az okostelefonokat, miért nem jutott eszébe senkinek se a 80-as években?
"Na a karakterek Rose simán felül múlta Jar Jart-t. A film végén azt hittem hogy végre sikerül beáldozni egy karakter de nem mert 'csak a szeretettel győzhetünk'."
Nézd meg angolul a filmet, mert nem ezt mondja. Sajnálom, hogy ilyen pocsék lett a szinkron. Amúgy Finn halálát adtam volna én is, mert remek karakterfejlődésen ment keresztül, és így feljutott volna a csúcsra a karakter.
"A kaszinós jelenet no comment ha azokat kivágták volna ugyanaz lett volna a film vége mert semmi kihatással nem voltak a cselekményre szinte."
Hátteret adott a filmnek, itt van a film mondanivalója elrejtve, egyben bújtatott társadalomkritika is a mi világunkra nézve. Ilyen jellegű jelenetek a korábbi filmekben is voltak
"Viszont Rey..... Ennél szarabb szövegeket nem adhattak volna a szájába."
Rey egy naiv kislány, így az ilyen szövegek illenek a legjobban a szájába
"Esküszöm Kylo Ren a legszimpatikusabb karakter a filmben."
Ez tény :D Szerintem a legjobb SW-főgonosz eddig, köröket ver Vader-re és az Uralkodóra is. Sokkal komplexebb karakter, szeretem az ilyesmit.
"Kylo Renről jut eszembe mi van a Ren lovagokkal amiket olyan szépen felvezettek a 7-ben (3 másodperc erejéig). Tudjátok mi volt erre a rendező válasza? Az hogy nem fértek bele a film-be és hogy ezt majd 9-ben kell majd megoldani."
És? A 9-ben meg lesz oldva. Azt se felejtsd el, hogy a film rögtön 7. után kezdődik, kb pár perccel. A 7-ben se voltak sehol a Renek, akkor hirtelen a 8-ban se tűnhettek fel. Na meg ugye, az Első Rend flottájának többi része, éppen a káoszba fulladt galaxis többi részét hódítja, simán lehet, hogy a többi Ren ezeket az offenzívákat vezeti.
"Az a baja az új filmeknek hogy nem 1 elképzelés alapján forgatják mivel nem 1 ember rendezi."
Erre csak annyit tudok mondani, hogy amikor JJ Abrams elolvasta a 8. rész forgatókönyvét, azt mondta, hogy ez tökéletesen egybevág az ő elképzeléseivel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!